Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν μετακομίσετε στο εξωτερικό

4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν μετακομίσετε στο εξωτερικό

Σκέφτεστε να μετακομίσετε στο εξωτερικό; Κάντε πρώτα αυτές τις σημαντικές συζητήσεις με τον εαυτό σας.

Το να ταξιδέψεις στο εξωτερικό για διακοπές ή για ολιγοήμερη διαμονή για δουλειά είναι προφανώς τελείως διαφορετικό από το να ξεκινήσεις μια νέα ζωή σε άλλη χώρα.

Γι’ αυτό, πριν πάρετε την απόφασή σας, είναι πολύ σημαντικό να συζητήσετε κάποια ζητήματα με τον εαυτό σας:

1. Είμαι προετοιμασμένος/η για αυτήν την αλλαγή;

Είστε περιπετειώδες άτομο, ανοιχτό σε νέες εμπειρίες και πολιτισμούς; Μιλάτε τη γλώσσα; Γνωρίζετε κανέναν εκεί; Προσαρμόζεστε εύκολα ή μήπως είστε ένας άνθρωπος που προτιμά την προβλεψιμότητα και τρέμει στη σκέψη των μεγάλων αλλαγών; Ταιριάζει ο τρόπος ζωής της χώρας στην οποία σκέφτεστε να μετακομίσετε στην προσωπικότητά σας;

2. Γιατί θέλω να μετακομίσω σε άλλη χώρα;

Ο λόγος της μετακόμισής σας είναι μια πολύ προσωπική ερώτηση, την οποία μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε για τον εαυτό σας. Η απόφασή σας μπορεί να έχει να κάνει με την εκπαίδευσή σας, τη σταδιοδρομία σας, την οικονομική ή την οικογενειακή σας κατάσταση, ενώ μπορεί απλώς να ξετρελαθήκατε με μια χώρα που επισκεφθήκατε στις διακοπές σας.

Εμβαθύνοντας περισσότερο στο προσωπικό σας ταξίδι ανακάλυψης, αναλογιστείτε αν ο λόγος που πήρατε αυτή την απόφαση είναι επειδή τρέχετε μακριά από τον εαυτό σας, μια σχέση ή ενδεχομένως ένα δύσκολο ή επώδυνο παρελθόν.

Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο, όσο μακριά κι αν μετακομίσετε, αν δεν επουλώσετε τις πληγές σας θα συνεχίσετε να νιώθετε κολλημένοι στην ίδια κατάσταση.

3. Πώς θα επηρεάσει η μετακόμιση τις σχέσεις σας;

Αν μετακομίζετε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή την οικογένειά σας, θα θελήσετε να κάνετε πολλές συζητήσεις και να κατανοήσετε τα συναισθήματα (και τις ανησυχίες) όλων όσων ενδεχομένως μετακομίζουν μαζί σας στο εξωτερικό.

Αν πάλι αφήνετε πίσω οικογένεια και φίλους, έχετε κι άλλες παραμέτρους να σκεφτείτε.

Αν και σίγουρα υπάρχουν μέθοδοι για να παραμείνετε σε επαφή (τηλέφωνο, βιντεοσυνομιλία, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.), θα πρέπει να αναλογιστείτε αν αυτές οι μορφές επικοινωνίας θα είναι αρκετές για εσάς μέχρι να μπορέσετε να βρεθείτε και πάλι από κοντά.

4. Είναι το γρασίδι πιο πράσινο στην άλλη μεριά του φράκτη;

Ερευνήστε τη χώρα που σας ενδιαφέρει. Αν έχετε γνωστούς που ζουν εκεί ρωτήστε τους για την εμπειρία τους. Στη συνέχεια, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, επισκεφθείτε τη χώρα.

Μάθετε περισσότερα για τα γραφειοκρατικά και τα οικονομικά ζητήματα. Μπορείτε να καλύψετε από το μισθό σας φόρους και εισφορές που θα χρειαστεί να πληρώσετε;

Δεν πρέπει να περιμένετε να φτάσει η στιγμή της μετακόμιση για να ενημερωθείτε για την φορολογία στην περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση.

Δείτε τις νομοθεσίες της χώρας.

Ψάξτε σε τοπικά μεσιτικά γραφεία για ευκαιρίες και στείλτε βιογραφικά σε δουλειές. Μην ξεχάσετε να δείτε τις αποστάσεις και τις επιλογές μετακίνησης.

Πηγή: Vita

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024