Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι πόλεις που σε… καλοπληρώνουν για να μετακομίσεις!

Έξι πόλεις που σε… καλοπληρώνουν για να μετακομίσεις!

Μεσογειακά χωριά και πόλεις πληρώνουν για να αυξήσουν τον πληθυσμό τους - Δείτε τις προϋποθέσεις.

Αν θέλεις να… αλλάξεις παραστάσεις καθώς τα ενοίκια στην Ελλάδα έχουν πάρει την… ανηφόρα αλλά δεν θες να εγκαταλείψεις το μεσογειακό ταπεραμέντο και αυτόν τον μαγικό ήλιο και τη θάλασσα, έχουμε τη λύση!

Και αν σκέφτεσαι ότι δεν έχεις τα λεφτά για μια μετακόμιση σε άλλη χώρα, δεν σας είπαμε ακόμα το καλύτερο: βρήκαμε έξι πόλεις σε Ισπανία και Ιταλία που σε πληρώνουν και μάλιστα αδρά για να ζήσεις εκεί.

Πρόκειται για χωριά και πόλεις που λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της έλλειψης θέσεων εργασίας, σιγά-σιγά ερημώνουν. Έτσι, θέλοντας να προσελκύσουν νέους κατοίκους, προσφέρουν κίνητρα με επιχορηγήσεις για μετεγκατάσταση και πληρωμές σε μετρητά.

Το euronews, συγκέντρωσε έξι πόλεις και χωριά σε Ιταλία και Ισπανία που προσφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να σας πείσουν να τις επιλέξετε.

Albinen: Να ξυπνάς με θέα τις Άλπεις

Το Albinen βρίσκεται στις ελβετικές Άλπεις και φιλοξενεί λιγότερους από 250 κατοίκους. Για να αυξήσει τον πληθυσμό του, ο μικρός αυτός δήμος προσφέρει πάνω από 50.000 ευρώ σε οικογένειες για να μετακομίσουν εκεί.

Χτισμένο σε μια βουνοπλαγιά στο καντόνι Valais, το γραφικό χωριό απέχει μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο Verbier.

Πρέπει βέβαια να είστε κάτω των 45 ετών. Το Albinen πληρώνει 25.300 ευρώ για κάθε ενήλικα και 10.120 ευρώ για κάθε παιδί.

View this post on Instagram

A post shared by Hon Liu (@honsworth)


Για το πρόγραμμα μπορούν να κάνουν αίτηση μόνο Ελβετοί πολίτες ή αλλοδαποί που έχουν ζήσει στην Ελβετία αρκετό καιρό ώστε να αποκτήσουν άδεια διαμονής C.

Οι αιτούντες πρέπει επίσης να ζουν σε σπίτι αξίας τουλάχιστον 200.000 ευρώ και να δεσμευτούν να ζήσουν στο Albinen για 10 χρόνια.

Ponga: Μια μικρή πόλη στα Κανταβρικά όρη

Η Ponga, μία πόλη 600 κατοίκων στη βορειοδυτική Ισπανία πληρώνει μόνο Βρετανούς πολίτες που θέλουν να ζήσουν στο ειδυλλιακό βουνίσιο τοπίο. Ο δήμος πληρώνει 2.600 λίρες για κάθε ενήλικα και άλλα τόσα για κάθε μωρό που θα γεννηθεί εκεί. Η Ponga είναι γνωστό καταφύγιο για πεζοπόρους και απέχει περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την ακτή.

Και σε αυτή την περίπτωση, όσοι… πιστοί, πρέπει να δεσμευτούν ότι θα ζήσουν στην Ponga για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Η Rubia θα σου μάθει να ζεις… ήσυχα κι ωραία

Το ισπανικό χωριό της Rubia στη Γαλικία προσφέρει έως και 150 ευρώ το μήνα σε όσους θελήσουν να ζήσουν εκεί.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με την ελπίδα να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στα τοπικά σχολεία.

Η Rubia βρίσκεται στη βορειοδυτική Ισπανία.

Ανεξερεύνητες παραλίες και γραφικά χωριά στην Καλαβρία

Στην Καλαβρία, νοτιοδυτικά της Ιταλίας, η μετεγκατάσταση σε ένα χωριό με 2.000 ή λιγότερους κατοίκους μπορεί να σας αποφέρει έως και 28.000 ευρώ.

Η πρωτοβουλία του δήμου ελπίζει να καταπολεμήσει την ερήμωση των χωριών της περιοχής.

Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση πρέπει να είναι ηλικίας έως 40 ετών και να μετακομίσουν στην περιοχή εντός 90 ημερών από την αποδοχή της αίτησής τους. Πρέπει επίσης να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ή να βρουν εργασία.

View this post on Instagram

A post shared by ~SL~ (@_slentino7)

Η ζωή μέσα στους ελαιώνες του Presicce-Acquarica

Το Presicce-Acquarica στη νότια περιφέρεια της Πούλια στην ιταλία δίνει στους νέους κατοίκους έως και 30.000 ευρώ για να μετεγκατασταθούν εκεί.

Ο δήμος αποτελείται από δύο πόλεις – Presicce και Acquarica del Capo – μέσα στην εξοχή και γεμάτες ελαιώνες.

Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα είναι άτομα ή οι οικογένειες που προτίθενται να μεταφέρουν την επίσημη κατοικία τους στο Presicce-Acquarica.

Τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αγορά και την ανακαίνιση ενός ακατοίκητου ακινήτου στην περιοχή ενώ για κάθε μωρό που γεννιέται εκεί δίνουν επιπλέον 1.000 ευρώ.

Χαλάρωση στην παρθένα ακτογραμμή της Σαρδηνίας

Η Σαρδηνία, γνωστή για τις αμμώδεις παραλίες, τα γαλαζοπράσινα νερά και τον καταγάλανο ουρανό, είναι αντιμέτωπη με συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, καθώς οι νέοι ντόπιοι φεύγουν στο εξωτερικό για δουλειά.

Για να καταπολεμήσει αυτό το «brain drain», η κυβέρνηση διαθέτει 45 εκατ. ευρώ για επιδότηση μετεγκατάστασης, ποσό αρκετό για να καλύψει 3.000 επιχορηγήσεις.

Θα πρέπει, αν επιλεγείτε στο πρόγραμμα, να μετακομίσετε σε δήμο της Σαρδηνίας με πληθυσμό μικρότερο από 3.000 άτομα.


Τα χρήματα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ή την ανακαίνιση κατοικίας. Η επιχορήγηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του συνολικού κόστους του σπιτιού ή της ανακαίνισης – πράγμα που σημαίνει ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, το ποσό των 15.000 ευρώ θα μειωθεί.

Οι δικαιούχοι πρέπει να εργάζονται με πλήρες ωράριο και να εγγραφούν ως μόνιμοι κάτοικοι στη Σαρδηνία εντός 18 μηνών από την άφιξή τους.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024