Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νικ Κέιβ  λέει ότι η κουλτούρα του woke «στερείται ελέους»

Ο Νικ Κέιβ λέει ότι η κουλτούρα του woke «στερείται ελέους»

Είτε με τους The Birthday Party είτε με τους Bad Seeds, ο Νικ Κέιβ δεν απέφυγε ποτέ τα πολύπλοκα θέματα. Τώρα, ο Αυστραλός ασχολήθηκε με την κουλτούρα του woke και τις εγγενείς παγίδες της, όπως τις θεωρεί.

Είτε βοηθώντας τους θαυμαστές του να περάσουν δύσκολες στιγμές με το The Red Hand Files, είτε ανοίγοντας τα χαρτιά του για τον τραγικό θάνατο των δύο γιων του, είτε παραδεχόμενος ότι το κλασικό κομμάτι του 1996 «Stagger Lee» είναι «ένα εξαιρετικά προβληματικό τραγούδι», η ικανότητα του Αυστραλού τραγουδιστή να αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα ήταν πάντα μια ηχηρή πτυχή της προσωπικότητάς του σε συνδυασμό με το βάθος της μουσικής του.

Τώρα, σε μια ειλικρινή νέα συνέντευξη στην Guardian, στην οποία περιγράφει λεπτομερώς την απώλεια των γιων του Άρθουρ το 2015 και Τζέθρο το 2022, ο Νικ Κέιβ προβληματίστηκε επίσης για το ότι είναι πολιτικά παρεξηγημένος, αφού πρόσφατα δήλωσε ότι ήταν πάντα «ιδιοσυγκρατικά» κεντρώος, κάτι που ακολούθησε την επίθεσή του στην «έλλειψη ταπεινότητας» της woke κουλτούρας σε μια ανάρτηση του 2019 του The Red Hand Files.

Υπό το πρίσμα τέτοιων στιγμών, ορισμένοι επικριτές υπέθεσαν ότι οι πεποιθήσεις του συνδέονται με την alt-right, κάτι που δεν ισχύει καθόλου. Αντίθετα, είναι πολύ πιο προσωπικές και πολύπλοκες.

Είναι συντηρητικός ο Κέιβ;

Ωστόσο, ο Κέιβ είχε σχολιάσει κάποια σημαντικά σημεία, τα οποία κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν προκλητικά. Όσον αφορά το πλαίσιο της λέξης «συντηρητισμός» στη Βρετανία, σχολίασε τις εγγενείς περιπλοκές της και τη σχέση της με την απώλεια, κάτι που γνωρίζει καλά σε αυτό το σημείο.

Είπε: «Ο συντηρητισμός είναι μια δύσκολη λέξη στη Βρετανία, επειδή οι άνθρωποι σκέφτονται αμέσως τους Συντηρητικούς. Αλλά πιστεύω ότι ο συντηρητισμός της μικρής κλίμακας είναι κάποιος που έχει μια θεμελιώδη κατανόηση της απώλειας, μια κατανόηση ότι το να γκρεμίσεις κάτι είναι εύκολο, το να το ξαναχτίσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο.

»Υπάρχει μια έμφυτη ανάγκη μέσα μας να γκρεμίζουμε πράγματα και προσωπικά είμαι πιο σκεπτικός από αυτή την άποψη, χωρίς να είναι μια ολόκληρη πολιτική ιδεολογία που με περιβάλλει». Ο Κέιβ συνέχισε να υποστηρίζει ότι δεν είναι συντηρητικός και δεν έχει ψηφίσει ποτέ το πολιτικό αυτό κόμμα.

Διαφωνεί με το να αποκλείει τους ανθρώπους και να τους ακυρώνει, καθώς αυτή η «έλλειψη ελέους» αντιτίθεται ριζικά στη φιλοσοφική του κλίση

Αντιτίθεται ριζικά στη φιλοσοφική του κλίση

Κατόπιν αυτού, ο Κέιβ εμβάθυνε στην ιδέα ότι είναι οπαδός της «αντι-woke» κουλτούρας. Ξεκίνησε υποστηρίζοντας ότι η γενική αντίληψη είναι ότι τα προβλήματα χρειάζονται λύση παγκοσμίως, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, με την οποία συμφωνεί. Είναι περισσότερο οι μέθοδοι με τις οποίες διαφωνεί. Διαφωνεί με το να αποκλείει τους ανθρώπους και να τους ακυρώνει, καθώς αυτή η «έλλειψη ελέους» αντιτίθεται ριζικά στη φιλοσοφική του κλίση.

«Ωστόσο, δεν συμφωνώ με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου – να απομονώνουν ανθρώπους, να ακυρώνουν ανθρώπους. Υπάρχει έλλειψη οίκτου, έλλειψη συγχώρεσης. Αυτές είναι αντίθετες με αυτό που πιστεύω θεμελιωδώς σε πνευματικό επίπεδο, όσο τίποτα άλλο. Οπότε είναι ένα δύσκολο θέμα» ξεκαθάρισε.

Ενάντια σε κάθε βεβαιότητα

Επιπλέον, ο Κέιβ, υποστήριξε ότι μισεί κάθε δόγμα, από την πολιτική μέχρι τη θρησκεία. Αυτή η εγγύτητα με την αβεβαιότητα είναι κάτι που πιστεύει ότι κληρονόμησε από τη μητέρα του.

Παρά το γεγονός ότι είναι «απογοητευτικό», λέει: «Δεν αρέσει στους ανθρώπους να το λέω αυτό, αλλά αισθάνομαι ότι είναι στη φύση μου να αποκαθιστώ συνεχώς την ισορροπία των δικών μου ιδεών για τα πράγματα».

Ακούστε το νέο single «Wild God» των Nick Cave and The Bad Seeds

*Με στοιχεία από faroutmagazine.co.uk

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024