Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι ο οργασμός το κομμάτι που λείπει από τη ρουτίνα ομορφιάς σας;

Είναι ο οργασμός το κομμάτι που λείπει από τη ρουτίνα ομορφιάς σας;

Από την αύξηση της κυκλοφορίας έως την πρόληψη της γήρανσης, ο οργασμός έχει πολλαπλά οφέλη για το δέρμα σας.

Οι γυναίκες που έχουν τρεις οργασμούς την εβδομάδα φαίνονται, κατά μέσο όρο, δέκα χρόνια νεότερες από εκείνες που έχουν μόνο δύο. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Δρ David Weeks τη δεκαετία του 1990.

Στη συνέχεια, το 2013, ο δρ Weeks, σύμβουλος νευροψυχολόγος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, διεξήγαγε μια δεκαετή μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια ηλικίας 40-50 ετών που κάνουν 50% περισσότερο σεξ από τον μέσο όρο της ηλικιακής τους ομάδας φαίνονται πέντε έως επτά χρόνια νεότερα από τους συνομηλίκους τους.

Το Orgasm της Nars

Περισσότεροι από 3.500 εθελοντές έλαβαν μέρος στη μελέτη, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γενετικοί παράγοντες ευθύνονται μόνο κατά 25% για τη νεανική εμφάνιση, ενώ η συμπεριφορά αντιπροσωπεύει το 75% – και ένας από τους κύριους παράγοντες συμπεριφοράς είναι το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση. Ο Δρ Weeks δήλωσε ότι η ευχαρίστηση που αντλείται από το σεξ είναι ένας «κρίσιμος παράγοντας» για τη διατήρηση της νεότητας.

Σύμφωνα με την Άννα Ρίτσαρντς, ειδική στο σεξ και ιδρύτρια της πλατφόρμας ηθικού σεξ Frolicme.com, αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο ότι «εξακολουθεί να [υπάρχει] ένα στίγμα για τις γυναίκες όταν πρόκειται για το σεξ και τη γυναικεία ευχαρίστηση – η κοινωνία δεν ενθαρρύνει την ανοιχτή συζήτηση γύρω από αυτό

Σε μια εποχή που δοκιμάζουμε κάθε ορό, κάθε συμπλήρωμα και αναζητούμε κάθε διαθέσιμη βελτίωση εκεί έξω στην αναπόφευκτα μάταιη προσπάθειά μας για «αψεγάδιαστο» δέρμα, μήπως το απόλυτο hack για την περιποίηση του δέρματος, είναι ο οργασμός;

Στο Pussy: A Reclamation, η Regena Thomashauer γράφει ότι «πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη του οργασμού να τροφοδοτεί τη λάμψη μιας γυναίκας», μια άποψη που η βιομηχανία ομορφιάς έχει επίσης υπερασπιστεί εδώ και καιρό. Το εμβληματικό ρουζ Orgasm της Nars έχει ανακηρυχθεί ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς για την «τεχνητή πρόκληση» λάμψης μετά το σεξ.

Η Κιμ Καρντάσιαν το έχει αποκαλέσει «το αγαπημένο της ρουζ όλων των εποχών» και με ένα να πωλείται κατά μέσο όρο κάθε 20 δευτερόλεπτα, είναι το νούμερο ένα σε πωλήσεις ρουζ στον κόσμο.

Το αίσθημα ηρεμίας μετά από έναν οργασμό

Το 2021, το Goop δημοσίευσε το βιβλίο «How to Get a Just-Had-an-Orgasm Glow», το οποίο περιέγραφε ένα πρόγραμμα εννέα βημάτων με 22 προϊόντα για το πώς μπορεί κανείς να επιτύχει την απόλυτη λάμψη μετά το σεξ. Τι θα γινόταν όμως αν αντί γι’ αυτό κάνατε απλώς σεξ;

«Όταν έχετε οργασμό, ο καρδιακός σας ρυθμός καθώς και η αρτηριακή σας πίεση ανεβαίνουν. Αυτό, με τη σειρά του, θα αυξήσει την κυκλοφορία, η οποία θα βοηθήσει στην παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο δέρμα, αποβάλλοντας επίσης γρηγορότερα τις τοξίνες», εξηγεί ο ειδικός στην οικεία υγεία Dr Shirin Lakhani της Elite Aesthetics.

Σε μια μελέτη σε περισσότερα από 50.000 άτομα, το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών δήλωσε ότι συνήθως ή πάντα έχει οργασμό όταν έχει σεξουαλική επαφή, ενώ μόνο το 65% των ετεροφυλόφιλων γυναικών δήλωσε το ίδιο

«Τα οιστρογόνα απελευθερώνονται και αυτό μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα κολλαγόνου, καθώς τα οιστρογόνα παίζουν ρόλο στην πρόληψη της διάσπασης του κολλαγόνου, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων».

Το αίσθημα ηρεμίας μετά από έναν οργασμό έχει επίσης τα οφέλη του. «Μειώνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης στο αίμα, τα οποία συνδέονται με υψηλά επίπεδα στρες και γνωρίζουμε ότι όταν είμαστε στρεσαρισμένοι, αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στο δέρμα μας».

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους άνδρες, διότι, όπως εξηγεί ο δρ Lakhani, «διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι, μετά τον οργασμό, τα επίπεδα προλακτίνης αυξάνονται, ενώ τα επίπεδα της ωκυτοκίνης και της ντοπαμίνης μειώνονται σημαντικά για τους άνδρες».

«Κοιτάξτε τη σεξουαλική εκπαίδευση»

Βέβαια, υπάρχουν κάποια εμπόδια που αποτρέπουν τις γυναίκες από το να έρχονται τακτικά σε οργασμό, και επομένως περιορίζουν την ικανότητά τους να πετύχουν τη λάμψη μετά το σεξ.

Ένας από αυτούς είναι η επικράτηση των ακατάλληλων σεξουαλικών συντρόφων. Είναι, δυστυχώς, μια αλήθεια που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερους οργασμούς από τους άνδρες.

Σε μια μελέτη σε περισσότερα από 50.000 άτομα, το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών δήλωσε ότι συνήθως ή πάντα έχει οργασμό όταν έχει σεξουαλική επαφή, ενώ μόνο το 65% των ετεροφυλόφιλων γυναικών δήλωσε το ίδιο.

Σύμφωνα με την Άννα Ρίτσαρντς, ειδική στο σεξ και ιδρύτρια της πλατφόρμας ηθικού σεξ Frolicme.com, αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο ότι «εξακολουθεί να [υπάρχει] ένα στίγμα για τις γυναίκες όταν πρόκειται για το σεξ και τη γυναικεία ευχαρίστηση – η κοινωνία δεν ενθαρρύνει την ανοιχτή συζήτηση γύρω από αυτό. Κοιτάξτε τη σεξουαλική εκπαίδευση, δεν εστιάζει στη γυναικεία ευχαρίστηση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λογοκρίνουν το λεξιλόγιο και τις συζητήσεις γύρω από το θέμα».

Παρεμποδίζει επίσης τις γυναίκες η εστίαση και η σημασία που παραδοσιακά δίνεται στο διεισδυτικό σεξ, προσθέτει. «Υπάρχει αυτή η φροϋδική επιρροή για τις γυναίκες να έχουν οργασμό μόνο μέσω του διεισδυτικού σεξ, θεωρώντας το ως το τελικό παιχνίδι, γεγονός που συμβάλλει μόνο στην εκτεταμένη δυσαρέσκεια και σε πολλές γυναίκες που προσποιούνται οργασμό».

*Πηγή: Dazed | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Extase (Ecstasy). 1933. Directed by Gustav Machatý | ΜοΜA

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024