Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μήνυμα Μπάιντεν στον λαό της Βαλτιμόρης μετά την κατάρρευση της γέφυρας - «Είμαστε στο πλευρό σας»

Το μήνυμα Μπάιντεν στον λαό της Βαλτιμόρης μετά την κατάρρευση της γέφυρας – «Είμαστε στο πλευρό σας»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Tζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τη Βαλτιμόρη το συντομότερο δυνατό και πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πληρώσει ολόκληρο το κόστος για την ανακατασκευή της γέφυρας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μίλησε για το δυστύχημα στη γέφυρα Φράνσις Σκοτ Κι στη Βαλτιμόρη που κατέρρευσε μετά την πρόσκρουση σε αυτήν ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δήλωσε πως βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε να επισκεφτεί την πόλη το συντομότερο δυνατό και πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πληρώσει ολόκληρο το κόστος για την ανακατασκευή της γέφυρας.

«Άνθρωποι της Βαλτιμόρης, είμαστε στο πλευρό σας», δήλωσε αρχικά ο Τζο Μπάιντεν, ενώ πρόσθεσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα», κι ενώ έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Οι τοπικές Αρχές μπόρεσαν να κλείσουν τη γέφυρα πριν αυτή χτυπηθεί, γεγονός που αναμφίβολα έσωσε ζωές»

Ο Γουές Μουρ, κυβερνήτης της Βαλτιμόρης, και ο Πολ Βίντεφελντ, γραμματέας της Αρχής Μεταφορών του Μέριλαντ, δήλωσαν ότι οι αγνοούμενοι πιστεύεται ότι είναι οικοδόμοι που βρίσκονταν στη γέφυρα για να επιδιορθώσουν λακκούβες.

Δύο άνθρωποι διασώθηκαν από το νερό, ενώ ο ένας από αυτούς περιγράφεται ότι νοσηλεύεται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση» στο νοσοκομείο.

«Πρόθεσή μου είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πληρώσει ολόκληρο το κόστος της ανακατασκευής αυτής της γέφυρας και περιμένω από το Κογκρέσο να στηρίξει την προσπάθειά μου», τόνισε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί χρόνος για την ανακατασκευή της γέφυρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για ένα «φρικτό δυστύχημα». «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία άλλη ένδειξη, κανέναν άλλο λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια εσκεμμένη πράξη εδώ», προσέθεσε.

Είπε ότι μπορεί να προκύψει ότι μια ιδιωτική εταιρεία ήταν υπεύθυνη για την καταστροφή, αλλά η κυβέρνησή του «δεν πρόκειται να περιμένει» για να ξεκινήσει τη διαδικασία ανοικοδόμησης.

«Οι προσευχές μας είναι με όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό το τρομερό δυστύχημα»

Όπως είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με το Sky News, «το προσωπικό που επέβαινε στο πλοίο μπόρεσε να ειδοποιήσει το υπουργείο Μεταφορών του Μέριλαντ ότι είχε χάσει τον έλεγχο του σκάφους του» και όπως συμπλήρωσε αυτό σημαίνει ότι οι τοπικές Αρχές μπόρεσαν να κλείσουν τη γέφυρα πριν αυτή χτυπηθεί, γεγονός που «αναμφίβολα έσωσε ζωές».

«Οι προσευχές μας είναι με όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό το τρομερό δυστύχημα και με όλες τις οικογένειες (που επλήγησαν), ειδικά εκείνες που περιμένουν αυτή τη στιγμή νέα για το αγαπημένο τους πρόσωπο. Ξέρω ότι κάθε λεπτό σε αυτή την περίσταση μοιάζει με μια ολόκληρη ζωή», είπε ακόμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά ζήτησε να ανοίξει ξανά το λιμάνι το συντομότερο δυνατό.

«Τους είπα ότι θα τους στείλουμε όλους τους ομοσπονδιακούς πόρους που χρειάζονται», ανέφερε

Το λιμάνι της Βαλτιμόρης, το οποίο προσεγγίζεται ή αναχωρεί περνώντας κάτω από τη γέφυρα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς κόμβους των ΗΠΑ και έκλεισε μέχρι νεοτέρας.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ακόμα ότι 15.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται από το λιμάνι. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε αυτές τις θέσεις εργασίας. Έχω δώσει εντολή στην ομάδα μου να κινήσει γη και ουρανό για να επαναλειτουργήσει το λιμάνι και να ανοικοδομηθεί η γέφυρα το συντομότερο δυνατό», προσέθεσε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024