Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OHE: Δεν υπάρχει κανένα ηθικό επιχείρημα που να δικαιολογεί την πώληση όπλων στο Ισραήλ

OHE: Δεν υπάρχει κανένα ηθικό επιχείρημα που να δικαιολογεί την πώληση όπλων στο Ισραήλ

Η Μαίρη Λώλορ Ειδική Εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα υπέρ της πώλησης όπλων στο Ισραήλ.

Η Ειδική Εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μαίρη Λώλορ, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν ηθικά επιχειρήματα που να δικαιολογούν τη συνεχιζόμενη πώληση όπλων στη σιωνιστική οντότητα από κράτη που σέβονται την αρχή της καθολικότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ ανέφερε σε δήλωσή της χθες το βράδυ ότι «Η παροχή όπλων στο Ισραήλ, το βοηθά να σκοτώνει περισσότερους Παλαιστίνιους πολίτες, κάτι που θεωρείται πόλεμος κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τίποτα δεν δικαιολογεί τη συνέχιση των πωλήσεων όπλων σε αυτό».

Εξήγησε ότι το Ισραήλ «έχει αποδείξει διαχρονικά ότι χρησιμοποιεί τα όπλα αυτά κατά των Παλαιστινίων αδιακρίτως, τονίζοντας ότι κάθε ισχυρισμός του περί αυτοάμυνας είναι μάταιος».

Ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην υγεία πλήρωσαν με αίμα την κοσμοθεωρία τους

Η Λώλορ αναφέρθηκε στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που έχασαν τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι «πρόκειται για έναν πόλεμο κατά των γυναικών και των παιδιών, τα οποία αποτελούν περίπου το 72% των θυμάτων του σημερινού πολέμου».

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ επιβεβαίωσε επίσης «ότι πρόκειται για έναν πόλεμο και κατά των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, ενώ αναφέρθηκε στη δολοφονία 162 εργαζομένων της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA)».

Η Λώλορ υπενθύμισε πως: «Περισσότεροι από 122 δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας του Ισραήλ». Την Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα έρθει σε ψηφοφορία απαιτεί την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024