Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Όμηρος πέθανε από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων λέει η Χαμάς

Γάζα: Όμηρος πέθανε από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων λέει η Χαμάς

Ο Μπετζέφ Μπουχατάφ, ισραηλινός όμηρος, έχασε την ζωή του ως αποτέλεσμα του υποσιτισμού και της έλλειψης φαρμάκων εν μέσω του ισραηλινού αποκλεισμού κάθε βοήθειας στη λωρίδα.

Ο Αμπού Ομπέιντα, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, ανακοίνωσε το Σάββατο, το θάνατο ενός Ισραηλινού ομήρου ή «αιχμαλώτου» στην δική τους ορολογία, του Μπετζέφ Μπουχατάφ, ως αποτέλεσμα του υποσιτισμού και της απουσίας φαρμάκων.

Ο Αμπού Ομπέιντα είχε προηγουμένως τονίσει τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν τόσο οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι όσο και ο παλαιστινιακός λαός, καθώς παλεύουν με την πείνα, την επισιτιστική ανασφάλεια και τις ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους.

«Οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι θα υποφέρουν από τα ίδια πράγματα που υποφέρουν και οι κάτοικοι της Γάζας»

Στη δήλωσή του, ο Ομπέιντα τόνισε, σε ένα βίντεο του αιχμαλώτου που δημοσιεύθηκε από τα στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ, ότι «αν και ο αιχμάλωτος είχε επιβιώσει από τη στοχοποίηση και τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, δεν μπόρεσε να επιβιώσει από την έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων και ότι οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι θα υποφέρουν από τα ίδια πράγματα που υποφέρουν και οι κάτοικοι της Γάζας».

«Η ηγεσία του εχθρού σκοπεύει σκόπιμα να εξαλείψει αυτό το ζήτημα σκοτώνοντας τους αιχμαλώτους της»

Νωρίτερα, στις αρχές Μαρτίου, ο Αμπού Ομπέιντα αποκάλυψε ότι «ο αριθμός των εχθρικών αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής μπορεί να έχει ξεπεράσει τους εβδομήντα».

Αυτό έγινε μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που σκότωσαν συνολικά επτά ισραηλινούς αιχμαλώτους που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας από την Παλαιστινιακή Αντίσταση.
«Σε όλο αυτό το διάστημα, προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε τις ζωές των αιχμαλώτων. Ωστόσο, είναι προφανές ότι η ηγεσία του εχθρού σκοπεύει σκόπιμα να εξαλείψει αυτό το ζήτημα σκοτώνοντας τους αιχμαλώτους της».

Ωστόσο, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Αντίσταση θα ανταλλάξει τον ίδιο αριθμό Παλαιστίνιων κρατουμένων μόνο με τον ίδιο αριθμό Ισραηλινών αιχμαλώτων, είτε είναι νεκροί είτε ζωντανοί. Κάτι που έχει αναφέρει και σε παλαιότερες δηλώσεις του.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024