Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι κρύβει το look του κ. Nvidia - Τελικά, πόσα δερμάτινα μπουφάν έχει ο Jensen Huang;

Τι κρύβει το look του κ. Nvidia – Τελικά, πόσα δερμάτινα μπουφάν έχει ο Jensen Huang;

Πώς δημιουργήθηκε το cool signature look του δισεκατομμυριούχου CEO της Nvidia

Ο Steve Jobs φορούσε το χαρακτηριστικό μαύρο ζιβάγκο. Ο Mark Zuckerberg επέλεγε το μινιμαλιστικό συνδυασμό του τζιν με ένα casual γκρι μπλουζάκι – μοναδική εξαίρεση το κοστούμι Alexander McQueen και η αμφίεση διά χειρός του δημοφιλούς Ινδού σχεδιαστή Rahul Mishra για το γάμο του Anant Ambani και της Radhika Merchant. Ο Adam Neumann της WeWork θεωρούσε ότι τα παπούτσια ήταν βαρίδια, γι’ αυτό και πολλές φορές επέλεγε να κυκλοφορεί ξυπόλητος.

Οι ενδυμασίες με τις οποίες ταυτίστηκαν στο κοινωνικό υποσυνείδητο εμβληματικές προσωπικότητες της τεχνολογίας έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τα αντίστοιχα editorial μόδας.

Ομοίως, ο σημερινός βασιλιάς της τεχνολογίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, φαίνεται πως έχει επιλέξει τη δική του «στολή», ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν, όχι τώρα ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων, αλλά πριν από δύο δεκαετίες, σε μια κίνηση που αποτελεί πλέον τη δική του «υπογραφή».

Ο δισεκατομμυριούχος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι τον ντύνουν η σύζυγος και η κόρη του, και πιστός στην επιλογή  του, φόρεσε ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν στο εξώφυλλο του περιοδικού Time το 2021, όπου ανακηρύχθηκε ως ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για τη χρονιά εκείνη. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Αποτελούσε ένα statement, την ανακοίνωση της ύπαρξης της πιο καινοτόμας εταιρείας πίσω του, της Nvidia.

Η ήσυχη πολυτέλεια του Jensen

Στο πολυσυζητημένο συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης GTC της Nvidia αυτή την εβδομάδα στο SAP Center του San Jose της Καλιφόρνια, ο Huang έδωσε την κεντρική ομιλία με το all-black, cool-dad look του.

«Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η πληροφορική έχει φτάσει στο σημείο καμπής». Ο Huang είπε στο ακροατήριο ότι η Taiwan Semiconductor (TSM), ο συνεργάτης της Nvidia, μπαίνει ήδη στην παραγωγή για να αυξήσει την ικανότητα κατασκευής των επόμενων. «Θα πρέπει να κατασκευάσουμε ακόμη μεγαλύτερες GPU. Το Hopper είναι φανταστικό, αλλά χρειαζόμαστε μεγαλύτερες GPU».

Και τότε ο επικεφαλής της Nvidia παρουσίασε το «Blackwell», την τελευταία πλατφόρμα GPU της εταιρείας, που θα είναι πολύ πιο γρήγορη στην εκτέλεση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων που στηρίζουν τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη. Και το πρώτο της συνθετικό, είναι η λέξη «black», όπως το μαύρο του μπουφάν.

Το παλιό του… μπουφάν

Είναι παλιό ως ιδέα, αφού μετρά πάνω από 20 χρόνια ως το απαραίτητο στοιχείο της total black εμφάνισής του. Νέο όμως ως έκφραση. Κι αυτό γιατί το σακάκι που φόρεσε στο GTC μοιάζει να προέρχεται από τη συλλογή του Tom Ford για την άνοιξη του 2023 και η τιμή του είναι 8.990 δολάρια.

Όπως αποκάλυψε και το Business Insider, ωστόσο, έχουν επέλθει μικρές μεταβολές στο στιλ.

Από το δερμάτινο με μεγάλο γιακά σε απλές γραμμές που φόρεσε στο COMPUTEX forum στην Ταϊπέι το Μάιο του 2023, το εμπλουτισμένο με τσέπες και τρουκ που επέλεξε για αντίστοιχη εκδήλωση τον περασμένο Νοέμβριο, μέχρι το πιο παλιό αλλά συμβολικό μαύρο αγωνιστικό jacket με βάτες που φόρεσε το συνέδριο CES, στο Λας Βέγκας το 2018 όπου προχώρησε σε μια χιουμοριστική σύγκριση των υπολογιστικών συστημάτων για αυτο-οδηγούμενα οχήματα.

Αυτό το σακάκι έπαιξε σε σκηνές από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Νάπα της Καλιφόρνια. Η μανσέτα με φερμουάρ επιτρέπει κάποια ροή αέρα καθώς οι προβολείς εντείνονται δίπλα σε άλλους αστέρες:

Το επόμενο στιλιστικό βήμα έγινε όταν ο Huang φόρεσε μπουφάν με ανάγλυφα σχέδια σε μια εκδήλωση με τον Reid Hoffman τον Νοέμβριο και στο συνέδριο 2023 Amazon Web Services στο Λας Βέγκας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AWS Adam Selipsky.

Ο Huang είχε δηλώσει παλαιότερα πως η επιλογή της «μαύρης στολής» μειώνει τις ανάγκες λήψης αποφάσεων. Ακόμα κι έτσι, έχει αντικαταστήσει το δέρμα όταν το απαιτεί η περίσταση, επιλέγοντας ένα κόκκινο λουλουδάτο γιλέκο στην Κίνα νωρίτερα φέτος αλλά και κοστούμια όταν έπρεπε να έχει συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα για να παρουσιαστεί σε δικαστήρια.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024