Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο - «Είμαι περήφανος»

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο – «Είμαι περήφανος»

Ο βασιλιάς Κάρολος στο πρώτο του μήνυμα μετά τη διάγνωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας με καρκίνο, δήλωσε περήφανος για το θάρρος της Κέιτ Μίντλετον να μιλήσει για τη θεραπεία της.

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έχει πέσει στη Βρετανία η διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έτσι γίνεται το δεύτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας μετά τον βασιλιά Κάρολο που ανακοινώνει πως διαγνώστηκε με καρκίνο τον τελευταίο μήνα.

Ο βασιλιάς Κάρολος στο πρώτο του μήνυμα μετά τη διάγνωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας με καρκίνο, δήλωσε περήφανος για το θάρρος της Κέιτ να μιλήσει για τη θεραπεία της.

Το άτυπο πρωτόκολλο που «έσπασε» δύο φορές σε έναν μήνα

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο βασιλιάς βρίσκεται σε στενή επαφή με την πριγκίπισσα της Ουαλίας τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τον χρόνο που πέρασαν μαζί στο νοσοκομείο.

Ο βασιλιάς είναι «τόσο περήφανος για την Κέιτ και το θάρρος της να μιλήσει όπως μίλησε», ανέφερε το παλάτι, περιγράφοντας την πριγκίπισσα ως την «αγαπημένη νύφη» του μονάρχη.

Τόσο ο βασιλιάς όσο και η βασίλισσα «θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».

Ακόμα όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ «ο βασιλιάς παρέμεινε σε στενότατη επαφή με την αγαπημένη του νύφη όλες τις τελευταίες εβδομάδες» αφού πέρασαν χρόνο στο νοσοκομείο μαζί.

Ο βασιλιάς υποβάλλεται επί του παρόντος στη δική του θεραπεία για καρκίνο, αφού αποκάλυψε τη δική του σοκαριστική διάγνωση τον Ιανουάριο – την ίδια εποχή που προέκυψε ότι η Κέιτ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Το άτυπο βασιλικό πρωτόκολλο

Υπενθυμίζεται πως το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ανακοινώσει ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο κάτι που είναι αξιοσημείωτο, καθώς αποτέλεσε μία σημαντική ρήξη με το βασιλικό πρωτόκολλο που ισχύει εδώ και αιώνες.

Πλέον μετά και τη δική της ανακοίνωση, η πριγκίπισσα της Ουαλίας γίνεται το δεύτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας που «σπάει» το άτυπο πρωτόκολλο.

Η παράδοση ήθελε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να κρατούν μυστικά τα προβλήματα υγείας τους, κάτι που συνεχίστηκε και καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Ελισάβετ, ωστόσο ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να σπάσει αυτό το πρωτόκολλο με την ανακοίνωση των Ανακτόρων να αναφέρει ότι επέλεξε να «μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις φήμες».

Αυτό συνέβαινε διότι οι βασιλείς θεωρούσαν ιστορικά την ασθένεια ως ένδειξη αδυναμίας. Έτσι άξιο αναφοράς είναι ότι το κοινό πληροφορήθηκε μόνο ότι οι γιατροί «ανησυχούσαν» για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και ότι «εξακολουθεί να αισθάνεται άνετα» λίγες ώρες πριν από το θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η κίνηση του βασιλιά είναι κάπως συμβατή με την εποχή που ζούμε»

Σύμφωνα με τον συντάκτη διεθνών υποθέσεων του Sky News, Ντόμινικ Γουάγκχορν η κίνηση του βασιλιά Καρόλου «είναι κάπως συμβατή με την εποχή που ζούμε».

Ο Γουάγκχορν εξήγησε ότι υπάρχει λόγος για τον οποίο οι μονάρχες είναι επιφυλακτικοί στο να δίνουν λεπτομέρειες σχετικά με τα προβλήματα υγείας τους. «Ιστορικά, ήταν στην πραγματικότητα μια αιτία αδυναμίας και αυτό παρέμεινε μέχρι τον 20ό αιώνα και τον 21ο αιώνα με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο βασιλιάς δεν μπορούσε πραγματικά να το κάνει αυτό. Δεν είναι ο τρόπος που λειτουργεί ή κυβερνά», προσέθεσε.

«Ο παππούς του βασιλιά, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’, πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα. Κανείς δεν γνώριζε ότι είχε καρκίνο του πνεύμονα και ορισμένοι ιστορικοί πιστεύουν ότι ούτε ο ίδιος δεν το γνώριζε, ότι δεν του το είπαν δηλαδή οι γιατροί του. Και με την ίδια τη βασίλισσα, μάθαμε ότι είχε προβλήματα κινητικότητας μόνο τις τελευταίες ημέρες της ζωής της. Το πιστοποιητικό θανάτου καταγράφει το γήρας ως αιτία του θανάτου της», προσέθεσε.

Η ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον

Νωρίτερα με ένα μήνυμα που ανέβηκε στο Instagram, η Κέιτ Μίντλετον απευθύνθηκε μέσω βίντεο στο κοινό και το πληροφόρησε ότι μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο.

Η Κέιτ Μίντλετον στην αρχή του βίντεο ευχαρίστησε προσωπικά τους πολίτες για όλη την υποστήριξη και την κατανόηση για όσο καιρό αναρρώνει από την εγχείρηση. «Είναι απίστευτα δύσκολοι μήνες για όλη την οικογένειά μας, αλλά έχω μία φανταστική ομάδα γιατρών, που με φρόντισαν πολύ καλά και στην οποία είμαι τόσο ευγνώμων», επεσήμανε.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο στο Λονδίνο ήταν επιτυχής και αρχικά θεωρήθηκε ότι η κατάστασή της δεν ήταν καρκινική.

Όμως οι εξετάσεις μετά την επέμβαση έδειξαν ότι υπήρχε καρκίνος, είπε η 42χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ, προσθέτοντας ότι οι γιατροί της συνέστησαν να υποβληθεί σε μία προληπτική χημειοθεραπεία.

«Αυτό φυσικά ήταν ένα τεράστιο σοκ και ο Γουίλιαμ κι εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της νεαρής μας οικογένειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024