Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Ψάχνει ένα σπουδαίο διπλό!

Ολυμπιακός: Ψάχνει ένα σπουδαίο διπλό!

Εχει καιρό να κάνει διπλό στην έδρα της Αναντολού Εφές ο Ολυμπιακός και πρέπει να το επιχειρήσει με πίστη μεγάλη. Θα είναι κάτι του στυλ «δήλωση υποψηφιότητας» για το τρόπαιο της Ευρωλίγκας.

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Πώς έφτασε τόσο ψηλά στην εφετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός; Ποιο το ατού που τον έφερε μαζί με τον Παναθηναϊκό στα ψηλά στρώματα και του επιτρέπει να κοιτά κατάματα το πλεονέκτημα της έδρας;

Πολύ απλή η απάντηση: αφ’ ενός οι καίριες προσθήκες του χειμώνα και αφ’ ετέρου το πρόγραμμα των τελευταίων εβδομάδων και οι έξι συνεχόμενες νίκες.

Ασφαλώς, αν δεν είναι έτοιμη και ικανή η ομάδα, ποτέ δεν θα βοηθήσει το πρόγραμμα. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα αξιοπρόσεκτο σερί και θέλει να το διευρύνει απέναντι στην Εφές εκτός έδρας. Σίγουρα θα επιδιώξει να «πατήσει» καλύτερα στη βαθμολογία και είναι γεγονός πως εδώ και κάμποσο διάστημα ψάχνει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα μακριά από το ΣΕΦ.

Πέρυσι, έκανε θραύση στην Ισπανία. Τώρα, ήττες από Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και Ρεάλ, νίκη με τη Βαλένθια. Από τους λεγόμενους ισχυρούς, η ομάδα του Μπαρτζώκα έχασε. Και δεν είναι «πρώτα ονόματα» οι Μακάμπι, Βιλερμπάν, Μπάγερν και Ζαλγκίρις που υπέταξε μακριά από το σπίτι του. Χρήσιμες νίκες αναμφίβολα, αυτές έδωσαν την ώθηση, αλλά η Εφές μοιάζει με «άλλο επίπεδο αντιπάλου». Μπορούμε να μείνουμε στο όνομα και τις δύο Ευρωλίγκες που κατέκτησε τα τελευταία χρόνια. Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει πως η χρυσή γενιά της Εφές μεγάλωσε, δεν είναι το σύνολο τόσο αποτελεσματικό όσο πρόσφατα και είναι αλήθεια όλα τα ανωτέρω. Μετρά, όμως, η φανέλα. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του, το βράδυ της Τρίτης , ένα ραντεβού που οι πάντες αντιλαμβάνονται πως αποκτά μεγάλη σημασία.

Το είπε και ο κάπτεν, ο Κώστας Παπανικολάου. Εχει καιρό να κάνει εκεί διπλό ο Ολυμπιακός και πρέπει να το επιχειρήσει με πίστη μεγάλη. Θα είναι κάτι του στυλ «δήλωση υποψηφιότητας» για το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Γιατί σημασία έχει ποιόν νικάς αλλά και πότε το κάνεις αυτό. Και η Εφές τώρα, δείχνει ομάδα που τώρα παίζει τα ρέστα της μήπως και προλάβει τα «πλέι ιν», μήπως δηλαδή αποκτήσει αυτό που λέμε «δικαίωμα στο όνειρο».

Αλήθεια, θα της δώσει το …δικαίωμα να το κάνει ο Ολυμπιακός;

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024