Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι... ανοιχτές υποθέσεις στον Ολυμπιακό - Τα δεδομένα για Κάνααν και Λούντζη

Οι… ανοιχτές υποθέσεις στον Ολυμπιακό – Τα δεδομένα για Κάνααν και Λούντζη

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε και με τον Μουσταφά Φαλ και πλέον έχει δύο ανοιχτές υποθέσεις για τη νέα σεζόν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει έτοιμο ρόστερ…

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε κίνηση-ματ πριν μερικές μέρες, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του Μουσταφά Φαλ και «έδεσε» τον Γάλλο θηριώδη σέντερ τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2027, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει πράξη τα «θέλω» του και να έχει ένα σχεδόν έτοιμο ρόστερ για την επόμενη σεζόν.

Ο Γάλλος ψηλός είχε ρήτρα αποδέσμευσης 500.000 για το καλοκαίρι, όμως η διοίκηση του Ολυμπιακού κινήθηκε γρήγορα και έκλεισε την υπόθεση με τον Φαλ να συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στο λιμάνι.

Πλέον, ο Έλληνας τεχνικός έχει για τη νέα σεζόν όλους τους παίκτες στη διάθεση του, με εξαίρεση δύο, οι οποίοι όμως αναμένεται να έχουν επαφές στο επόμενο διάστημα με τη διοίκηση και με τον Μπαρτζώκα για το μέλλον τους.

Οι σκέψεις για τους δύο γκαρντ

Ο λόγος φυσικά για τον Αϊζάια Κάνααν και τον Μιχάλη Λούντζη, το συμβόλαιο των οποίων ολοκληρώνεται φέτος το καλοκαίρι. Οι δύο περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικές μεν, αλλά έχουν και κοινά στοιχεία, με τον Αμερικανό γκαρντ να έχει «κουμπώσει» ιδανικά στον Ολυμπιακό και τον Έλληνα γκαρντ να έχει συγκεκριμένο ρόλο.

Η επιθυμία του πρώτου είναι να παραμείνει, ενώ και ο δεύτερος είναι σημαντικός σε πολλούς τομείς και είναι αναπόσπαστο μέλος του ελληνικού κορμού των Πειραιωτών, που η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται «τόνωση». Αν και ακόμη δεν υπάρχει κάτι… χειροπιαστό, ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θα προσπαθήσει να κρατήσει στο ρόστερ του τον Κάνααν, τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά, κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα, ενώ κάτι ανάλογο είναι πιθανό να ισχύσει και με την περίπτωση του Λούντζη.

Ο Μπαρτζώκας έχει σε εκτίμηση τον Λούντζη, είναι ένας γκαρντ με διαφορετικά στοιχεία, ψηλός και εξαιρετικός αμυντικός, ενώ έχει βελτιωθεί αρκετά. Παράλληλα, ο Έλληνας προπονητής γνωρίζει ότι έχει μια ασφάλεια από πίσω, ενώ είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας και ένας πολύ σημαντικός παίκτης και για τα αποδυτήρια.

Παρότι δεν είναι στο βασικό rotation ή στην 12άδα σε κάποια παιχνίδια, έχει πολλά θετικά στοιχεία, είναι Έλληνας διεθνής και είναι πολύ πιθανό αν το επιθυμεί και ο ίδιος φυσικά, να παραμείνει για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια στο λιμάνι.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024