Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς την κατεύθυνση της Θάλασσας της Ιαπωνίας

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς την κατεύθυνση της Θάλασσας της Ιαπωνίας

Η νέα εκτόξευση σηματοδοτεί τη δεύτερη εντός του έτους δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, μετά από εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, γνωστής στο Τόκιο ως Θάλασσας της Ιαπωνίας, ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας και η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Η εκτόξευση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά το τέλος των κοινών ασκήσεων Σεούλ – Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο πύραυλος κατέπεσε ήδη, κατά τα φαινόμενα εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Η εκτόξευση σηματοδοτεί τη δεύτερη εντός του έτους δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, μετά από εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου (στη φωτογραφία, επάνω).

Σημειώνεται λίγες ημέρες αφότου Σεούλ και Ουάσιγκτον ολοκλήρωσαν την ετήσια κοινή στρατιωτική άσκησή τους Ασπίδα της Ελευθερίας, την Πέμπτη.

Η άσκηση διήρκεσε 11 ημέρες και έγινε για την ενίσχυση της αποτροπής έναντι των πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Το πιο ισχυρό» τανκ

Προχθές Σάββατο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, οδήγησε το «πιο ισχυρό στον κόσμο» άρμα μάχης κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε στρατιωτική άσκηση.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης προέβη σ’ αυτήν την ενέργεια κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του στρατού του και εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την απόδοση του νέου «πανίσχυρου» τανκ, τονίζοντας τη σημασία του για την αυξημένη πολεμική ετοιμότητα της χώρας.

Ο αναλυτής Yang Uk, του Asan Institute for Policy Studies, δήλωσε ότι «η εκπαίδευση Νότιας Κορέας-ΗΠΑ τελείωσε, αλλά η εκπαίδευση του Βορρά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Δεν θα μείνουν απλώς ακίνητοι. Μιλούσαν για πόλεμο».

Το νέο τανκ θα μπορούσε ν’ αποτελέσει απειλή για τη Νότια Κορέα, δήλωσε ο Yang Uk, αλλά μένει να φανεί αν μπορεί να παραχθεί μαζικά.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024