Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση μονάδων πυροβολικού ικανών να πλήξουν τη Σεούλ

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση μονάδων πυροβολικού ικανών να πλήξουν τη Σεούλ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε από τις μονάδες του πυροβολικού να είναι σε θέση να εξαπολύσουν «ανελέητα και αστραπιαία πλήγματα» αμέσως μόλις χρειαστεί να εμπλακούν σε πραγματικό πόλεμο.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε χθες Πέμπτη στρατιωτική άσκηση με βολές πυροβολικού, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες που είναι ικανές να πλήξουν τη Σεούλ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του KCNA, το οποίο φροντίζει να υπογραμμίσει ότι η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας βρίσκεται εντός της εμβέλειας του βορειοκορεατικού πυροβολικού.

Οι μονάδες να είναι σε θέση να εξαπολύσουν «ανελέητα και αστραπιαία πλήγματα»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν (στο κέντρο, με πολιτικά ρούχα), καθοδηγεί ασκήσεις βολών πυροβολικού που περιλαμβάνουν μονάδες πρώτης γραμμής στις 7 Μαρτίου 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε να εντατικοποιηθεί η εκπαίδευση ώστε οι μονάδες του πυροβολικού να είναι σε θέση να εξαπολύσουν «ανελέητα και αστραπιαία πλήγματα» αμέσως μόλις χρειαστεί να εμπλακούν σε πραγματικό πόλεμο.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης τόνισε την ανάγκη να εκπαιδευτούν όλοι οι πυροβολικάριοι στο ανώτερο επίπεδο, σύμφωνα με το KCNA.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, είχε μεταδοθεί πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε στρατεύματα σε μια από τις μεγαλύτερες βάσεις της Βόρειας Κορέας, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Πρόβες εισβολής

Η επιθεώρηση του Κιμ έγινε καθώς η Σεούλ και η Ουάσιγκτον πραγματοποιούν από τη Δευτέρα την ετήσια άσκηση Ασπίδα της Ελευθερίας για να ενισχύσουν την αποτροπή έναντι των πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η Πιονγιάνγκ έχει από καιρό καταγγείλει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Σεούλ και Ουάσιγκτον ως πρόβες εισβολής, ενώ Νότια Κορέα και ΗΠΑ τονίζουν ότι αυτές έχουν αμυντικό χαρακτήρα.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024