Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Β.Κορέα: Έστειλε 6.700 εμπορευματοκιβώτια με πυρομαχικά στη Ρωσία με αντάλλαγμα τρόφιμα

Β.Κορέα: Έστειλε 6.700 εμπορευματοκιβώτια με πυρομαχικά στη Ρωσία με αντάλλαγμα τρόφιμα

Πηγές από τη Νότια Κορέα ανακοίνωσαν πως η Βόρεια Κορέα έχει προμηθεύσει τη Ρωσία με εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού και παρέλαβε τρόφιμα από τη Ρωσία.

Η Βόρεια Κορέα έχει στείλει περίπου 6.700 κοντέινερ με εκατομμύρια πυρομαχικά στη Ρωσία από τον Ιούλιο για να στηρίξει τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, σε μια ένδειξη συνεχιζόμενης μεταφοράς όπλων, μετέδωσαν την Τρίτη νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον υπουργό Άμυνας. Σε ενημέρωση που έκανε τη Δευτέρα για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Σιν Γουόν-Σικ δήλωσε ότι τα κοντέινερ ενδέχεται να μεταφέρουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού των 152 χιλιοστών ή 500.000 βλήματα των 122 χιλιοστών.

«Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα μείγμα από τα δύο, και μπορείτε να πείτε ότι έχουν σταλεί τουλάχιστον αρκετά εκατομμύρια βλήματα», δήλωσε ο Σιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Εκατοντάδες βορειοκορεατικά εργοστάσια πυρομαχικών λειτουργούν περίπου στο 30% της δυναμικότητάς τους λόγω έλλειψης πρώτων υλών και ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά εκείνα που παράγουν βλήματα πυροβολικού για τη Ρωσία λειτουργούν «σε πλήρη εξέλιξη», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει την πηγή της πληροφορίας.

Η Ρωσία έχει λάβει 6.700 κιβώτια πυρομαχικών τα οποία αντάλλαξε με 9.000 κιβώτια τροφίμων

Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον έχουν κατηγορήσει την Πιονγκγιάνγκ και τη Μόσχα για εμπόριο όπλων και έχουν καταδικάσει τον Βορρά για την προμήθεια όπλων στη Ρωσία για χρήση εναντίον της Ουκρανίας. Και οι δύο χώρες το αρνήθηκαν, ακόμη και όταν δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη στρατιωτική συνεργασία. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ενημερωτικό δελτίο, ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα έχει παραδώσει περισσότερα από 10.000 κοντέινερ με πυρομαχικά ή σχετικά υλικά στη Ρωσία από τον Σεπτέμβριο.


Οβίδες των 122 και 152 χιλιοστών αντί τροφίμων

Σε αντάλλαγμα, η Βόρεια Κορέα έχει λάβει περίπου 9.000 εμπορευματοκιβώτια που περιέχουν κυρίως προμήθειες τροφίμων, γεγονός που, σύμφωνα με τον Σιν, έχει συμβάλει στη σταθεροποίηση των τιμών εκεί. Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Σεούλ δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους αριθμούς, αλλά χρησιμοποίησε τα λόγια του Σιν ότι η Ρωσία έχει στείλει σχεδόν 30% περισσότερα κοντέινερ από τον Ιούλιο στη Βόρεια Κορέα από ό,τι έχει στείλει ο Βορράς.

Ο Σιν δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να εκτοξεύσει έναν ακόμη δορυφόρο ήδη από τον επόμενο μήνα, καθώς η Μόσχα συνέχισε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ η Πιονγκγιάνγκ έχει επίσης ζητήσει βοήθεια για την τεχνολογία αεροσκαφών και εξοπλισμού επίγειας κινητικότητας.

«Δεν είναι σαφές πόσα θα δώσει η Ρωσία, αλλά όσο περισσότερο εξαρτάται η Ρωσία από τα βορειοκορεατικά βλήματα πυροβολικού, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο βαθμός μεταφοράς ρωσικής τεχνολογίας», είπε, σύμφωνα με το Yonhap. Η Ουκρανία την δεδομένη στιγμή είναι πολύ πιεσμένη και προσπαθεί να διαπραγματευεί την σύναψη ειρήνης, με την διαμεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά την διαμεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας για την ειρήνη

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024