Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Δοκίμασε το υπό ανάπτυξη υποβρύχιο πυρηνικό οπλικό σύστημα Haeil-5-23

Βόρεια Κορέα: Δοκίμασε το υπό ανάπτυξη υποβρύχιο πυρηνικό οπλικό σύστημα Haeil-5-23

Η Βόρεια Κορέα θεωρεί «σοβαρή απειλή για την ασφάλειά» της τα κοινά ναυτικά γυμνάσια ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας, και σε αντίποινα δοκίμασε το υποβρύχιο πυρηνικό σύστημά της Haeil-5-23.

Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε δοκιμή «υποβρύχιου πυρηνικού οπλικού συστήματος» (φωτογραφίες, επάνω και κάτω, από το X) σε αντίποινα για τα κοινά ναυτικά γυμνάσια των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, μετέδωσε σήμερα Παρασκευή το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Σημαντική δοκιμή του υπό ανάπτυξη υποβρύχιου πυρηνικού οπλικού συστήματος Haeil-5-23»

Τα γυμνάσια στα οποία προχώρησαν η Ουάσιγκτον, η Σεούλ και το Τόκιο αποτελούν «σοβαρή απειλή για την ασφάλεια» της Βόρειας Κορέας, τόνισε το βορειοκορεατικό υπουργείο Αμυνας.

Σε αντίδραση, η Πιονγιάνγκ «διεξήγαγε σημαντική δοκιμή του υπό ανάπτυξη υποβρύχιου πυρηνικού οπλικού συστήματός της ‘Haeil-5-23’ στην ανατολική θάλασσα της Κορέας», πρόσθεσε το υπουργείο Αμυνας, κατά το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Τι γνωρίζουμε για τα Haeil

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το υποβρύχιο drone της σειράς Haeil λειτουργεί παρόμοια με τορπίλη που φέρει πυρηνικό οπλισμό.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι από το 2021 η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 δοκιμαστικές εκτοξεύσεις με το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όπλο της.

Το 2022, τα βορειοκορεατικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα Haeil επέδειξαν πλήρεις επιχειρησιακές ικανότητες.

Οι ειδικοί τα συνέκριναν με τη ρωσική τορπίλη Poseidon. Γνωστό και ως Status-6 στη Ρωσία, αυτό το αυτόνομο υποβρύχιο όχημα μπορεί να φέρει πυρηνικό και συμβατικό εξοπλισμό (περισσότερα εδώ).

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024