Βόρεια Κορέα: Δεν θα διστάσουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ν. Κορέα, διαμηνύει ο Κιμ Γιονγκ Ουν
«Κυριότερο εχθρό» χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κατηγορώντας την ότι πυροδοτεί αντιπαράθεση και κούρσα εξοπλισμών, και διαμηνύοντας ότι δεν θα διστάσει να εμπλακεί σε πόλεμο.
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε ότι είναι ώρα να χαρακτηρίσει τη Νότια Κορέα τον «κυριότερο εχθρό» της χώρας του, διαμηνύοντας ότι δεν θα διστάσει να εμπλακεί σε πόλεμο, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε τη Σεούλ ότι πυροδοτεί αντιπαράθεση και κούρσα εξοπλισμών, καλώντας ξανά να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, με έμφαση στο αποτρεπτικό πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγιάνγκ.
«Δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση ν’ αποφύγουμε τον πόλεμο», εάν προκληθούμε
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης έκανε τα σχόλια αυτά κατά την επίσκεψή του, αυτήν την εβδομάδα, σε βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών (φωτογραφία, επάνω), διευκρίνισε το KCNA.
Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη νέων τύπων όπλων και εξοπλισμού από τα εργοστάσια και διέταξε να ενισχύσουν πιο αποφασιστικά την πολεμική ετοιμότητα της χώρας.
Χαρακτήρισε «αναπόφευκτη πραγματικότητα» την επιδείνωση των σχέσεων με τη Νότια Κορέα, υποστηρίζοντας ότι παρότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει «σε μονομερείς ενέργειες» που θα οδηγούσαν σε «μεγάλο γεγονός» στην κορεατική χερσόνησο, ταυτόχρονα «δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση ν’ αποφύγουμε τον πόλεμο».
Θα την «αφανίσουμε»
Σε περίπτωση που ο Νότος επιχειρήσει «να χρησιμοποιήσει ένοπλες δυνάμεις εναντίον της ΛΔΚ (Λαϊκής Δημοκρατία Κορέας, η επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας) ή να απειλήσει την κυριαρχία και την ασφάλειά της, δεν θα έχουμε κανένα δισταγμό ν’ αφανίσουμε τη Νότια Κορέα, κινητοποιώντας όλα τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτουμε», είπε.
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συμφιλίωσης ή ενοποίησης με τη Νότια Κορέα, αναγγέλλοντας «αποφασιστική αλλαγή πολιτικής» απέναντι στη Σεούλ.
- Πίτερς: «Για τέσσερα χρόνια παλέψαμε με αυτή την ομάδα – Νιώθω ευλογημένος»
- L’ Equipe: “Ο Φουρνιέ οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης”
- O Μασκ… στέλνει κέντρα δεδομένων στο διάστημα
- Σπουδαία στιγμή: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποκλίνεται στους οπαδούς του Ολυμπιακού
- Είναι Θρύλος: Τα 19 ευρωπαϊκά και 343 τρόπαια στα ομαδικά σπορ έφτασε ο Ολυμπιακός
- MVP του Final Four της Euroleague ο Φουρνιέ: «Ήταν αδύνατο να χάσουμε με αυτούς τους οπαδούς» (pic)
- Γιορτή σήμερα 25 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)






















![Ορέσνικ: Εκρήξεις χωρίς λάμψεις και παράξενοι ήχοι – Πώς εξηγούνται [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/1779585445240_screen-shot-2026-05-24-at-081033-0811-315x220.png)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442