Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Δεν θα διστάσουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ν. Κορέα, διαμηνύει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Δεν θα διστάσουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ν. Κορέα, διαμηνύει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

«Κυριότερο εχθρό» χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κατηγορώντας την ότι πυροδοτεί αντιπαράθεση και κούρσα εξοπλισμών, και διαμηνύοντας ότι δεν θα διστάσει να εμπλακεί σε πόλεμο.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε ότι είναι ώρα να χαρακτηρίσει τη Νότια Κορέα τον «κυριότερο εχθρό» της χώρας του, διαμηνύοντας ότι δεν θα διστάσει να εμπλακεί σε πόλεμο, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε τη Σεούλ ότι πυροδοτεί αντιπαράθεση και κούρσα εξοπλισμών, καλώντας ξανά να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, με έμφαση στο αποτρεπτικό πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγιάνγκ.

«Δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση ν’ αποφύγουμε τον πόλεμο», εάν προκληθούμε

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης έκανε τα σχόλια αυτά κατά την επίσκεψή του, αυτήν την εβδομάδα, σε βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών (φωτογραφία, επάνω), διευκρίνισε το KCNA.

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη νέων τύπων όπλων και εξοπλισμού από τα εργοστάσια και διέταξε να ενισχύσουν πιο αποφασιστικά την πολεμική ετοιμότητα της χώρας.

Χαρακτήρισε «αναπόφευκτη πραγματικότητα» την επιδείνωση των σχέσεων με τη Νότια Κορέα, υποστηρίζοντας ότι παρότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει «σε μονομερείς ενέργειες» που θα οδηγούσαν σε «μεγάλο γεγονός» στην κορεατική χερσόνησο, ταυτόχρονα «δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση ν’ αποφύγουμε τον πόλεμο».

Θα την «αφανίσουμε»

Σε περίπτωση που ο Νότος επιχειρήσει «να χρησιμοποιήσει ένοπλες δυνάμεις εναντίον της ΛΔΚ (Λαϊκής Δημοκρατία Κορέας, η επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας) ή να απειλήσει την κυριαρχία και την ασφάλειά της, δεν θα έχουμε κανένα δισταγμό ν’ αφανίσουμε τη Νότια Κορέα, κινητοποιώντας όλα τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτουμε», είπε.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συμφιλίωσης ή ενοποίησης με τη Νότια Κορέα, αναγγέλλοντας «αποφασιστική αλλαγή πολιτικής» απέναντι στη Σεούλ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024