Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον καλεί τη Β. Κορέα να «σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές της ενέργειες»

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον καλεί τη Β. Κορέα να «σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές της ενέργειες»

Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα τη Β. Κορέα «να σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές της ενέργειες» επιστρέφοντας στη διπλωματία μετά την εκτόξευση εκατοντάδων οβίδων στην Κίτρινη Θάλασσα.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα τη Β. Κορέα να «σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές της ενέργειες» και να επιστρέψει στη διπλωματία μετά την εκτόξευση 200 περίπου οβίδων από την Πιονγκγιάνγκ στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στα νησιά Baengnyeong και Yeonpyeong. Με τις οβίδες όμως να πέφτουν σε ύδατα της Βόρειας Κορέας.

«Καλούμε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας να απόσχει από κάθε νέα πρόκληση, αποσταθεροποιητικές ενέργειες και να επαναλάβει τη διπλωματία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ. «Ζητούμε ιδιαιτέρως από τη ΛΔΚ να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συζητήσεις ώστε να βρεθούν τρόποι διαχείρισης των στρατιωτικών κινδύνων και να επιτευχθεί βιώσιμη ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο», πρόσθεσε.

«Όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά εχθρική πρόθεση προςτη Β. Κορέα»

Η Πιονγκγιάνγκ δήλωσε σήμερα ότι η εκτόξευση των οβίδων της κοντά σε δύο νησιά της Νότιας Κορέας ήταν «μια φυσική απάντηση και ένα αντίμετρο» στις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξήγαγε η Σεούλ, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Οι οβίδες δεν πέρασαν το θαλάσσιο σύνορο που χωρίζει την Νότια από τη Βόρεια Κορέα. Οι ΗΠΑ είναι στενοί σύμμαχοι της Ν. Κορέας και διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις. Η Βόρεια Κορέα απέρριψε επανειλημμένα προτάσεις για διεξαγωγή διαλόγου με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε συναντήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τρεις φορές, συναντήσεις όμως που δεν κατέληξαν σε μια βιώσιμη συμφωνία.

Λίγο νωρίτερα ο Κιμ Γιονγκ Ιλ και «το σεβαστό παιδί» Τζου Ε όπως την αναφέρουν τα βορεοκορεατικά μέσα, επισκέφθηκαν στρατιωτική βάση.

Το σχόλιο της Βόρειας Κορέας

«Ο ισχυρισμός των στρατιωτικών γκάνγκστερ της Δημοκρατίας της Κορέας ότι η KPA εκτόξευσε βλήματα ναυτικού πυροβολικού στα ύδατα βόρεια της νήσου Baengnyeong και της νήσου Yeonpyeong, μιας λεγόμενης νεκρής ζώνης στη Δυτική Θάλασσα της Κορέας, είναι ένας τραβηγμένος ισχυρισμός για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, και η εκκένωση και τα πυρά τους σε αντάλλαγμα είναι επίσης μια τετριμμένη μέθοδος για να ρίξουν την ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης στις ασκήσεις της KPA», ανέφερε η δήλωση.

Η δήλωση δημοσιεύθηκε από το κρατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας. «Η κατεύθυνση των ναυτικών βολών με πραγματικά βλήματα δεν δίνει ούτε καν έμμεσο αποτέλεσμα στα νησιά (Baengnyeong και Yeonpyeong)» συμπληρώνει η δήλωση. Νωρίτερα ο Κιμ Γιονγκ Ιλ και η κόρη του Τζου Ε, επισκέφθηκαν στρατιωτική βάση εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων.

Η ανακοίνωση της Νότιας Κορέας και φωτογραφίες στο παρακάτω βίντεο

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024