Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Δεν θα διστάσουμε να εξαπολύσουμε πυρηνική επίθεση εάν προκληθούμε με πυρηνικά

Βόρεια Κορέα: Δεν θα διστάσουμε να εξαπολύσουμε πυρηνική επίθεση εάν προκληθούμε με πυρηνικά

Για επίθεση με πυρηνικά όπλα εάν προκληθεί με πυρηνικά προειδοποιεί η Βόρεια Κορέα, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να δηλώνει ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας χώρας διασφαλίζονται μόνο μέσω ισχυρής αποτροπής.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν (στη φωτογραφία, επάνω, παρακολουθεί την τελευταία εκτόξευση του ICBM) διεμήνυσε χθες Τετάρτη πως η Πιονγιάνγκ δεν θα διστάσει να εξαπολύσει επίθεση με πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που προηγηθεί πρόκληση από τον εχθρό με πυρηνικά όπλα, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Το σχόλιο αυτό έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης, κατά την οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχάρη το στρατιωτικό επιτελείο του για την επιτυχημένη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) τη Δευτέρα.

Η εκτόξευση του ICBM «ήταν άσκηση του δικαιώματος της Βόρειας Κορέας στη νόμιμη άμυνα»

Υποστήριξε πως τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας χώρας διασφαλίζονται μόνο μέσω ισχυρής αποτροπής, και ότι η πραγματική αμυντική ισχύς απορρέει από τη δυνατότητα να καταφέρει προληπτικό πλήγμα σε οποιονδήποτε εχθρό.

Από την πλευρά της, η Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη, επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη συνεδρίασή του με αντικείμενο την εκτόξευση ICBM, υποστηρίζοντας ότι ήταν άσκηση του δικαιώματος της Βόρειας Κορέας στη νόμιμη άμυνα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα έπρεπε να στηλιτεύσει την «ανεύθυνη συμπεριφορά» των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που «έχουν επιδεινώσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο με κάθε είδους στρατιωτικές προκλήσεις όλη τη χρονιά», υποστήριξε.

Μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τη Δευτέρα πύραυλο που πιθανόν ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός (ICBM), ικανός να διανύσει πάνω από 15.000 χιλιόμετρα και κατά συνέπεια να πλήξει οποιοδήποτε σημείο σε «όλη την επικράτεια των ΗΠΑ», σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ιαπωνικού υπουργείου Αμυνας.

Ο πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων προτού καταπέσει στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024