Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Ο στρατιωτικός δορυφόρος της τράβηξε εικόνες του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου

Βόρεια Κορέα: Ο στρατιωτικός δορυφόρος της τράβηξε εικόνες του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου

Ο στρατιωτικός δορυφόρος της Βόρειας Κορέας κατέγραψε, εκτός από τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο, αεροπλανοφόρα στη ναυτική βάση Νόρφολκ στην πολιτεία Βιρτζίνια.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον στρατιωτικό δορυφόρο που έθεσε πρόσφατα σε τροχιά η Πιονγιάνγκ και απεικονίζουν μεταξύ άλλων τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο των ΗΠΑ επιθεώρησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν (στη φωτογραφία, επάνω, πανηγυρίζει για την επιτυχημένη εκτόξευση), όπως μετέδωσε απόψε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

«Οι ΗΠΑ εκτοξεύουν «με καταπέλτη» τους δορυφόρους τους»;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κατασκοπευτικός δορυφόρος «Malligyong-1» κατέγραψε επίσης εικόνες αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη ναυτική βάση Νόρφολκ στην πολιτεία Βιρτζίνια.

Χθες Δευτέρα, ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Εθνη δικαιολόγησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου, υποστηρίζοντας ότι έγινε στο πλαίσιο του «δικαιώματος στη νόμιμη άμυνα» της χώρας του έναντι της απειλής που αντιπροσωπεύουν οι ΗΠΑ.

«Είναι νόμιμο δικαίωμα της Βόρειας Κορέας, ως αντιμαχόμενης πλευράς, να αναπτύσσει, να δοκιμάζει, να κατασκευάζει και να κατέχει οπλικά συστήματα αντίστοιχα με εκείνα που διαθέτουν ή αναπτύσσουν οι ΗΠΑ», υποστήριξε ο Κιμ Σονγκ.

Αντικρούοντας τις κατηγορίες ότι η Πιονγιάνγκ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το πρόγραμμα δορυφόρων για να τελειοποιήσει τους πυραύλους της, ο Κιμ Σονγκ διερωτήθηκε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτοξεύουν «με καταπέλτη» τους δορυφόρους τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Κι άλλους δορυφόρους

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε χθες ότι η χώρα θα εκτοξεύσει κι άλλους δορυφόρους, ασκώντας αυτά που χαρακτήρισε κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως μετέδωσε το KCNA.

Η Πιονγιάνγκ έθεσε την περασμένη Τρίτη σε τροχιά τον πρώτο κατασκοπευτικό δορυφόρο της, ωστόσο αξιωματούχοι στη Σεούλ και στρατιωτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν τις δυνατότητές του.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η τεχνική βοήθεια της Ρωσίας πιθανότατα βοήθησε τον Βορρά να θέσει με επιτυχία τον δορυφόρο σε τροχιά.

Sports in

Ο Αντετοκούνμπο, η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το Προολυμπιακό…

Οι Μπακς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των playoffs και ο Αντετοκούνμπο έχει όσο χρόνο θέλει για τον τραυματισμό του, το Προολυμπιακό και όχι μόνο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024