Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιμ Γιονγκ Ουν: Στο τιμόνι του «πιο ισχυρού» τανκ στον κόσμο - Ετοιμάζει πόλεμο στη Νότια Κορέα;

Κιμ Γιονγκ Ουν: Στο τιμόνι του «πιο ισχυρού» τανκ στον κόσμο – Ετοιμάζει πόλεμο στη Νότια Κορέα;

«Κόκκινο πανί» για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας οι κοινές ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ - Γιατί θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή το νέο τανκ για τον Νότο;

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κάθισε πίσω από το τιμόνι του «πιο ισχυρού στον κόσμο» πολεμικού άρματος κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε στρατιωτική άσκηση.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης οδήγησε το τεθωρακισμένο όχημα σε επιθεώρηση ετοιμότητας του στρατού του. Οι στρατιωτικές του δοκιμές φαίνεται ότι έρχονται ως απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, τις οποίες η Βόρεια Κορέα θεωρεί ως άμεση πρόκληση και πρόβα επικείμενης εισβολής. Έτσι, ο Κιμ έδωσε εντολή για πολεμικές προετοιμασίες του στρατεύματός του.

«Κόκκινο πανί» οι κοινές ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την απόδοση του νέου πανίσχυρου τανκ και τόνισε τη σημασία για την αυξημένη πολεμική ετοιμότητα της χώρας. Μάλιστα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης χαρακτήρισε το τανκ ως «το πιο ισχυρό στον κόσμο». Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ασκήσεις έλαβε συμμετοχή και ο ίδιος, οδηγώντας ένα από τα τανκς, κίνηση που τόνωσε σημαντικά το ηθικό των συμμετεχόντων στρατιωτών, οπως αναφέρει το κορεατικό μέσο ενημέρωσης KCNA.

Βίντεο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να οδηγεί τανκ:

«Δεν θα μείνουν απλώς ακίνητοι, μιλούσαν για πόλεμο»

Ο αναλυτής Yang Uk, του Asan Institute for Policy Studies, δήλωσε ότι: «Η εκπαίδευση Νότιας Κορέας-ΗΠΑ τελείωσε, αλλά η εκπαίδευση του Βορρά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Δεν θα μείνουν απλώς ακίνητοι. Μιλούσαν για πόλεμο». Το νέο τανκ θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τη Νότια Κορέα, δήλωσε ο Yang Uk, αλλά μένει να φανεί αν μπορεί να παραχθεί μαζικά.

Οι κινήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν σηματοδοτούν «τη θεμελιώδη αλλαγή της Βόρειας Κορέας στην πολιτική της χώρας για τη Νότια Κορέα» πέρα ​​από την απλή ρητορική, καθώς η προηγούμενη ώθηση του Βορρά για διακορεατική ενότητα της επέτρεψε να κάνει μια σταθερή έκκληση για απομάκρυνση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τη Νότια Κορέα.

Οι ανησυχίες για τις στρατιωτικές προετοιμασίες της Βόρειας Κορέας έχουν ενταθεί από τότε που ο Κιμ υποσχέθηκε σε μια ομιλία του τον περασμένο Ιανουάριο να ξαναγράψει το Σύνταγμα επιδιώκοντας την «ειρηνική ενοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου». Είπε ότι το νέο Σύνταγμα πρέπει να διευκρινίζει ότι η Βόρεια Κορέα θα προσαρτήσει και θα υποτάξει τον Νότο εάν ξεσπάσει άλλος πόλεμος.

Με πληροφορίες από το AP και το κορεατικό μέσο ενημέρωσης KCNA

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024