Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Απίστευτο ατύχημα στην νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση - Ηχείο έπεσε στο κεφάλι καρναβαλίστριας

Πάτρα: Απίστευτο ατύχημα στην νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση – Ηχείο έπεσε στο κεφάλι καρναβαλίστριας

Άμεσα μετέβη στο σημείο ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται η Πάτρα, με χιλιάδες επισκέπτες να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης και να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο το βράδυ, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή ποδαράτη, με πάνω από 60.000 καρναβαλιστές, με 181 πληρώματα, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, να συμμετέχουν.

Ωστόσο, η παρέλασε σημαδεύτικε από ένα σοβαρό ατύχημα. Όπως αναφέρει το tempo24, ένα ηχείο από αυτά που στήνονται στις άκρες του δρόμου για να μεταδίδουν μουσική έπεσε στο κεφάλι κοπέλας, τραυματίζοντάς την.

Το απίστευτο ατύχημα έγινε στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη, ενώ άμεσα μετέβη στο σημείο ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις με την μεγάλη παρέλαση

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πόλη θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο. Το μεσημέρι θα γίνει η καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση, στην οποία προπορεύονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου και ακολουθούν τα πληρώματα με τα άρματα και τις κατασκευές τους.

Σύμφωνα με το τελετουργικό που έχει ανακοινωθεί, η Δημοτική Μουσική θα βρίσκεται στην κορυφή της παρέλασης της Κυριακής και θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, Άνθινο Άρμα, «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου

Θα ακολουθούν τα πληρώματα, τα οποία συνοδεύονται από δικά τους άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές. Συγκεκριμένα τα 28 άρματα των πληρωμάτων που θα παρελάσουν μόνο την Κυριακή, αφορούν στα πληρώματα:

40 «Ξε…..πλύστρες», 1 «Στρατηγοί Πατρινού Καρναβαλιού», 15+31+183 «Ράβε ξήλωνε», 222 «Ποπ», 53 «Metamorfosis», 60 «Led Zeppelin», 210 GEN-AI-2024», 11 «Δαν…Τέλειον», 41 «Τύπος και Υπογραμμός», 77 «Creme de la creme», 135 «Λεγεώνα Τραλαλά», 62 «Μπούλα Λα», 128 «Τσαλα-Φετινοί», 211 «Μεγέ Μελέ», 78 «The Freak Show», 30 «Νάχα Χείλια Μάτια», 225 «Πάλι θα κρατάμε το φανάρι?», 58 «Vene – Kings», 204 «Lollipops», 178 «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», 114 «Timpanistis (Daba Duba)», 105 «PA..PARIS DAKAR», 170 «Kimono», 4 «Χρυσέμποροι Λαδιού», 245 «ΤΟΞ-ΟΙΚΟΙ», 104 «Τζέρτζελα και Αρλεκίνοι μέσα στου χορού τη δίνη…», 24 «Ξύπνα Βασίλη μου γιατί χανόμαστε», 215 «Rock n΄ roll baby disco».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α’.

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024