Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Οι καρναβαλιστές παρελαύνουν και «ξεσηκώνουν» τον κόσμο με μουσικές και χορούς

Θεσσαλονίκη: Οι καρναβαλιστές παρελαύνουν και «ξεσηκώνουν» τον κόσμο με μουσικές και χορούς

Πλήθος κόσμου «ξεχύθηκε» στους δρόμους παρά την απαγόρευση της Τροχαίας - Τελικά, την επέτρεψαν και ολόκληρη η πόλη διασκεδάζει σε αποκριάτικους ρυθμούς - «Να γίνει οργανωμένα το 2025» ζητά ο δήμαρχος

Καρναβαλική παρέλαση με πλήθος μασκαράδων, μικρών και μεγάλων, έλαβε χώρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Χιλιάδες κόσμου, αψηφώντας τον συννεφιασμένο καιρό αλλά και το απαγορευτικό της Διεύθυνσης Τροχαίας, βγήκαν στους δρόμους και παρελαύνουν με ξέφρενους χορούς, μουσική, τύμπανα και κόρνες!

Οι καρναβαλιστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου γύρω στις 15:00 μ.μ. από όπου ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού Θεσσαλονίκης, ενώ συνέχισαν διασχίζοντας την οδό Τσιμισκή, τη Λεωφόρο Νίκης επιστρέφοντας ξανά στην αφετηρία για τον τερματισμό.

Με μουσική, τύμπανα, κόρνες και σφυρίχτρες οι καναβαλιστές έχουν ξεσηκώσει ολόκληρη την πόλη

Χιλιάδες άνθρωποι φόρεσαν τη στολή της αρεσκείας τους και με χαμόγελο και καλή διάθεση παρέλασαν στους δρόμους της πόλης, γιορτάζοντας το έθιμο της Αποκριάς, ενώ πολλοί άλλοι παρακολουθούσαν διασκεδάζοντας με τις δράσεις τους.

Σφυρίχτρες, κρουστά, τύμπανα και σερπαντίνες ξεσήκωσαν ολόκληρη την πόλη, με τους καρναβαλιστές να είναι ντυμένοι με στολές παντός τύπου, από τις πιο απλές ως τις πιο ευφάνταστες.

Από τα γκρουπ που συμμετείχαν ξεχώρισαν οι Αρλεκίνοι, οι… «Fly Over», η ανακύκλωση, τα «τιμολόγια ρεύματος» και οι σφουγγαρίστρες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παρέλαση:



«Ανατράπηκε» η αρχική απαγόρευση για τη διεξαγωγή της παρέλασης

Η Τροχαία -η οποία ήταν αρνητική ως προς την διεξαγωγή της σημερινής παρέλασης- τελικά επέτρεψε τους καρναβαλιστές να συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο για τη γιορτή της Αποκριάς.

Η Αστυνομία μαζί με την ομάδα ΟΔΟΣ βρέθηκαν στο σημείο, ενώ αστυνομικοί της Τροχαίας φρόντιζαν για την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους που κινούνταν η παρέλαση.

Ανοίγει ο διάλογος για τον εορτασμό της Αποκριάς το 2025 οργανωμένα και συντονισμένα, λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε με δήλωσή του ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης. Όπως γνωστοποίησε, πριν την έναρξη της παρέλασης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ίδιου με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ζητήθηκε η λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των Θεσσαλονικέων, με τη μικρότερη δυνατή όχληση για την πόλη.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Πριν την έναρξη της παρέλασης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ζητήθηκε η λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των Θεσσαλονικέων, με τη μικρότερη δυνατή όχληση για την πόλη.
Η αυθόρμητη πρωτοβουλία των συμπολιτών μας δείχνει την άλλη εικόνα της Θεσσαλονίκης.
Η συμμετοχή των πολιτών δίνει το έναυσμα στη νέα δημοτική αρχή να ανοίξουμε το διάλογο για τον εορτασμό της Αποκριάς την επόμενη χρονιά με τρόπο οργανωμένο και συντονισμένο, με την κινητοποιήση των εθελοντών και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024