Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αποκριάτικους ρυθμούς όλη η Κρήτη - Πλήθος μεταμφιεσμένων στα καρναβάλια Ηρακλείου και Χανίων

Σε αποκριάτικους ρυθμούς όλη η Κρήτη – Πλήθος μεταμφιεσμένων στα καρναβάλια Ηρακλείου και Χανίων

Χιλιάδες κόσμου ξεφάντωσαν στο «Καστρινό Καρναβάλι 2024» Ηρακλείου και στο Χανιώτικο καρναβάλι της Σούδας - Άλλοι πάλι, προτίμησαν μια βόλτα ή βουτιά στη θάλασσα

Σε αποκριάτικους ρυθμούς βρίσκεται από το πρωί η Κρήτη, όπου μεγάλο πλήθος κόσμου κατέβηκε στο κέντρο του Ηρακλείου και των Χανίων για να διασκεδάσουν στο Καστρινό και στο Χανιώτικο Καρναβάλι αντίστοιχα.

«Καστρινό Καρναβάλι 2024» στο Ηράκλειο

Στο κέντρο του Ηρακλείου χιλιάδες κόσμου έχει συρρεύσει από νωρίς για την παρέλαση των μεταμφιεσμένων και των αρμάτων. Μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι με αποκριάτικες στολές, με πολύ κέφι, ξέφρενους ρυθμούς και ενθουσιασμό έχουν συγκεντρωθεί σε όλα τα σημεία από τα οποία διέρχεται η παρέλαση του Καστρινού Καρναβαλιού.

Το καρναβάλι ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 13.00 μ.μ. και αφού νωρίτερα είχε κηρύξει την έναρξη ο δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός. Τα πρώτα άρματα της καρναβαλικής παρέλασης προέρχονταν από το Μαλλιώτικο καρναβάλι με τη βασίλισσα του καρναβαλιού να δίνει τον τόνο.

Κηρύσσοντας την έναρξη της παρέλασης ο δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στη μεγάλη παράδοση που είχε κατά το παρελθόν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις το Μεγάλο Κάστρο. Επισήμανε, μάλιστα, πως ο Δήμος Ηρακλείου θα διοργανώσει από τον επόμενο κιόλας χρόνο ακόμη καλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις συνδέοντας το παρόν με το παρελθόν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:



Το πλήθος του κόσμου συγκεντρώθηκε σε μια ακτίνα από την παραλιακή λεωφόρο και την Πλατεία 18 Άγγλων όπου ήταν και η αφετηρία των αρμάτων της καρναβαλικής παρέλασης, και τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, μέχρι τον σταυρό της πόλης, τη Δικαιοσύνης και την Πλατεία Ελευθερίας.

Το Καστρινό Καρναβάλι 2024 διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού και την αντιδημαρχία Εθελοντισμού του δήμου Ηρακλείου. Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στάθηκαν αρωγός στη διοργάνωση, επιτρέποντας σε ένα μεγάλο πλήθος κόσμου να απολαύσει στο κέντρο της πόλης τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η καλοκαιρία έφερε τους Ηρακλειώτες στις παραλίες.

Μια ηλιόλουστη ημέρα η σημερινή, αφορμή για παιχνίδι στην ακροθαλασσιά και… ίσως και βουτιά για τους τολμηρούς!

Οι Ηρακλειώτες βγήκαν στους δρόμους για το Καστρινό Καρναβάλι, ενώ όσοι δεν πήγαν εκεί αποφάσισαν να καταφύγουν στις παραλίες – ή συνδύασαν και τα δύο.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Αμμουδάρα.

Χανιώτικο καρναβάλι στη Σούδα

Κέφι, χορός ξεφάντωμα και αρκετή αποκριάτικη διάθεση συνθέτουν το σκηνικό του Χανιώτικου Καρναβαλιού που για 37η φορά διεξάγεται στη Σούδα.

Με θέμα τις «ομορφιές της φύσης» μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, είτε για να παρακολουθήσουν είτε για να συμμετάσχουν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι από τον Ναυταθλητικό όμιλο Σούδας για να καταλήξει στην πλατεία, όπου θα στηθεί ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι σε ξέφρενους ρυθμούς.

Η παρουσιάστρια του Καρναβαλίού Γωγώ Γαρυφάλλου, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της παρέλασης και δεκάδες άτομα, κάθε ηλικίας, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Σούδας για να συμμετάσχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, λίγο πριν την έναρξη του Καρναβαλιού, αναφέρθηκε στη συλλογική προσπάθεια που έγινε από όλους για άλλη μια χρόνιά ώστε να γίνει πράξη για άλλη μια χρονιά το Χανιώτικο Καρναβάλι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024