Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: «Βουλιάζει» από χιλιάδες επισκέπτες - Εντυπωσιακές εικόνες από τη νυχτερινή ποδαράτη

Πάτρα: «Βουλιάζει» από χιλιάδες επισκέπτες – Εντυπωσιακές εικόνες από τη νυχτερινή ποδαράτη

Πάνω από 60.000 καρναβαλιστές, με 181 πληρώματα, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, συμμετέχουν στη μεγάλη παρέλαση

Στην Πάτρα χτυπά η «καρδιά» του καρναβαλιού αυτό το τριήμερο. Τουλάχιστον 250.000 επισκέπτες βρίσκονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται ώρα με την ώρα, καθώς καρναβαλιστές φτάνουν στην πόλη με κάθε Μέσο, προκειμένου να πάρουν μέρος στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

Κατάλυμα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να κοιμηθούν ακόμη και στα αυτοκίνητά τους.

Μικροί και μεγάλοι προετοιμάζονται για αύριο, διασκεδάζουν, χορεύουν, τραγουδούν και στέλνουν τα μηνύματα της αισιοδοξίας και της χαράς για την ζωή.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο το βράδυ, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου

Η Πάτρα ζει σε έντονους και αμείωτους καρναβαλικούς ρυθμούς. Ο ενθουσιασμός, η δημιουργικότητα, η σάτιρα και το ατελείωτο κέφι κυριαρχούν σε κάθε γωνιά της πόλης.

Πάνω από 60.000 καρναβαλιστές, με 181 πληρώματα, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, συμμετέχουν στη μεγάλη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου, η οποία ξεκίνησε στις 18:30 και ξετυλίγεται στην οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α’.

Η παρέλαση ονομάζεται «ποδαράτη», καθώς σε αυτή δεν συμμετέχουν άρματα, παρά μόνο τα πληρώματα, τα μέλη των γκρουπ, φορώντας τις πρωτότυπες στολές τους.

Δείτε live εικόνα από την νυχτερινή παρέλαση της Πάτρας

Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις με την μεγάλη παρέλαση

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο το βράδυ, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Το μεσημέρι θα προηγηθεί η μεγάλη παρέλαση, στην οποία προπορεύονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου και ακολουθούν τα πληρώματα με τα άρματα και τις κατασκευές τους.

Σύμφωνα με το τελετουργικό που έχει ανακοινωθεί, η Δημοτική Μουσική θα βρίσκεται στην κορυφή της παρέλασης της Κυριακής και θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, Άνθινο Άρμα, «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Θα ακολουθούν τα πληρώματα, τα οποία συνοδεύονται από δικά τους άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές. Συγκεκριμένα τα 28 άρματα των πληρωμάτων που θα παρελάσουν μόνο την Κυριακή, αφορούν στα πληρώματα:

40 «Ξε…..πλύστρες», 1 «Στρατηγοί Πατρινού Καρναβαλιού», 15+31+183 «Ράβε ξήλωνε», 222 «Ποπ», 53 «Metamorfosis», 60 «Led Zeppelin», 210 GEN-AI-2024», 11 «Δαν…Τέλειον», 41 «Τύπος και Υπογραμμός», 77 «Creme de la creme», 135 «Λεγεώνα Τραλαλά», 62 «Μπούλα Λα», 128 «Τσαλα-Φετινοί», 211 «Μεγέ Μελέ», 78 «The Freak Show», 30 «Νάχα Χείλια Μάτια», 225 «Πάλι θα κρατάμε το φανάρι?», 58 «Vene – Kings», 204 «Lollipops», 178 «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», 114 «Timpanistis (Daba Duba)», 105 «PA..PARIS DAKAR», 170 «Kimono», 4 «Χρυσέμποροι Λαδιού», 245 «ΤΟΞ-ΟΙΚΟΙ», 104 «Τζέρτζελα και Αρλεκίνοι μέσα στου χορού τη δίνη…», 24 «Ξύπνα Βασίλη μου γιατί χανόμαστε», 215 «Rock n΄ roll baby disco».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α’.

Δείτε φωτογραφίες από τη νυχτερινή ποδαράτη

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024