Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ζιλιέτ Μπινός νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η Ζιλιέτ Μπινός νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός παίρνει τη σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει τη σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σημειώνεται ότι ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Ingmar Bergman) ήταν ο πρώτος πρόεδρος που επιλέχθηκε αρχικά από τα 40 ιδρυτικά μέλη της Ακαδημίας το 1989.

Ο Βιμ Βέντερς (Wim Wenders) διαδέχθηκε τον Σουηδό σκηνοθέτη το 1996 και υπηρέτησε μέχρι το 2020, ενώ ακολούθησε η Χόλαντ, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος μέχρι που αποφάσισε να παραιτηθεί.

«Ήρθε η ώρα να αποχωρήσω»

«Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάνει εύκολα πίσω, αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είμαι πρώτα απ’ όλα σκηνοθέτις. Και σε αυτό θέλω να επικεντρωθώ τα επόμενα χρόνια…για μένα, ήρθε η ώρα να αποχωρήσω», σημειώνει η Αγκνιέσκα Χόλαντ.

«Γνωρίζοντας ότι η Ζιλιέτ Μπινός είναι πρόθυμη να πάρει τη σκυτάλη ενισχύει το αίσθημά μου ότι αυτή είναι μία απόφαση που ελήφθη τη σωστή στιγμή. Δεν θα μπορούσα να ευχηθώ να έχω καλύτερη διάδοχο, μιας που εκπροσωπεί τόσο έντονα και πειστικά τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο καθ’ όλη τη διάρκεια της εντυπωσιακής καριέρας της».

Σύμφωνα με το Variety, η Γαλλίδα σταρ ξεκινά τον τιμητικό νέο ρόλο της επίσημα την 1η Μαΐου αφού η υποψηφιότητά της εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Ακαδημίας.

Η ηθοποιός πρωταγωνίστησε πρόσφατα στη δραματική ταινία «The Taste of Things» η οποία στις Κάννες απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Τραν Αν Χουνγκ (Trần Anh Hùng) ενώ υποδύεται την Κοκό Σανέλ στη μίνι σειρά του AppleTV+ «The New Look».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024