Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζιλιέτ Μπινός και Ρέιφ Φάινς: Στους ρόλους του Οδυσσέα και της Πηνελόπης

Ζιλιέτ Μπινός και Ρέιφ Φάινς: Στους ρόλους του Οδυσσέα και της Πηνελόπης

Οι δύο πρωταγωνιστές θα βρεθούν στην Ελλάδα, ενώ τα γυρίσματα θα συνεχίσουν στην Ιταλία.

Η Ζιλιέτ Μπινός και ο Ρέιφ Φάινς ξαναβρίσκονται καλλιτεχνικά 27 χρόνια μετά τον «Άγγλο Ασθενή». Την σπουδαία ταινία που απέσπασε 9 Όσκαρ και 2 χρυσές σφαίρες. Τώρα, οι δύο βραβευμένοι ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία «Η Επιστροφή», που στην ουσία είναι η ιστορία της Οδύσσειας. Τα γυρίσματα της μεγάλης παραγωγής θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και σύμφωνα με το περιοδικό Variety, οι συντελεστές θα βρεθούν στην Κέρκυρα και στην Πελοπόννησο.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο υποψήφιος για Όσκαρ Ουμπέρτο Παζολίνι και το σενάριο υπογράφουν οι Έντουαρντ Μποντ, Τζον Κόλι και Παζολίνι. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ιταλίας-Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει επίσης ο Τσάρλι Πλάμερ, ο οποίος κέρδισε το βραβείο καλύτερου νέου ηθοποιού στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Στην παραγωγή συμμετέχουν και οι δικοί μας Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης της εταιρείας παραγωγής Heretic.

Η ιστορία της ταινίας

«Μετά από 20 χρόνια απουσίας, ο Οδυσσέας (Φάινς) ξεβράζεται στις ακτές της Ιθάκης, καταβεβλημένος και αγνώριστος. Ο βασιλιάς επέστρεψε επιτέλους στην πατρίδα του, αλλά πολλά έχουν αλλάξει στο βασίλειό του από τότε που έφυγε για να πολεμήσει στον Τρωικό πόλεμο. …

Η αγαπημένη του σύζυγος, Πηνελόπη (Μπινός), είναι πλέον φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι, και, κυνηγημένη από τους πολλούς φιλόδοξους μνηστήρες της, πρέπει να επιλέξει νέο σύζυγο, νέο βασιλιά. Ο γιος τους, Τηλέμαχος (Πλάμερ), ο οποίος έχει μεγαλώσει χωρίς πατέρα, είναι αντιμέτωπος με τον θάνατο από τους μνηστήρες, οι οποίοι τον βλέπουν ως εμπόδιο στο αδυσώπητο κυνήγι της Πηνελόπης και του βασιλείου. Ο Οδυσσέας έχει επίσης αλλάξει. Σημαδεμένος από την εμπειρία του πολέμου, δεν είναι πια ο πανίσχυρος πολεμιστής που θυμάται ο λαός του. Αναγκάζεται όμως να αντιμετωπίσει το παρελθόν του προκειμένου να ξαναβρεί τη δύναμη που χρειάζεται για να σώσει την οικογένειά του και να κερδίσει πίσω την αγάπη που έχασε….

Τι λέει ο Παζολίνι για τους δύο ηθοποιούς και τη συνεργασία τους

«Νιώθω τυχερότατος να ζωντανέψω τον κόσμο του Ομήρου μέσω του ταλέντου των Ρέιφ και Ζιλιέτ, των οποίων η ισχυρή παρουσία στην οθόνη αντιπαραβάλλεται μόνο με τον ατρόμητο τρόπο που βλέπουν τη δουλειά τους», λέει τιμητικά ο Παζολίνι.

Το κινηματογραφικό δίδυμο Μπινός και ο Φαινς είχε ξανασυνεργαστεί στο διάσημο μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ «Ανεμοδαρμένα ‘Yψη», που έγινε ταινία το 1993, σε σκηνοθεσία του Πίτερ Κοσμίνσκι.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις αρχές του 2024.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024