Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο τραγουδιστής Έρικ Κάρμεν δημιουργός του «All By Myself»

Πέθανε ο τραγουδιστής Έρικ Κάρμεν δημιουργός του «All By Myself»

Ο Αμερικανός σταρ έγινε διάσημος με το power pop συγκρότημα The Raspberries.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών άφησε ο frontman των Raspberries, Έρικ Κάρμεν, γνωστός για τις σόλο επιτυχίες του «Hungry Eyes» και «All by Myself».

Η σύζυγός του, Έιμι, με την οποία παντρεύτηκε το 2016, επιβεβαίωσε την θλιβερή είδηση της απώλειά του. «Με τρομερή θλίψη μοιραζόμαστε τη σπαρακτική είδηση για τον θάνατο του Έρικ Κάρμεν», έγραψε η σύζυγός του. «Ο γλυκός, τρυφερός και ταλαντούχος μας Έρικ πέθανε στον ύπνο του, το Σαββατοκύριακο.

Και πρόσθεσε:: «Του έφερε μεγάλη χαρά να γνωρίζει ότι για δεκαετίες, η μουσική του άγγιξε τόσους πολλούς ανθρώπους και θα είναι η διαρκής κληρονομιά του».

Η επιθυμία της συζύγου του

Η Έιμι ζήτησε από τους θαυμαστές του να σεβαστούν το αίτημά της για προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς εκείνη και τα αγαπημένα του πρόσωπα θρηνούν την «τεράστια απώλεια» τους. Η ακριβής αιτία θανάτου του Έρικ είναι άγνωστη προς το παρόν.

Καριέρα

Η καριέρα του τραγουδιστή εκτοξεύτηκε στα ύψη αφού κυκλοφόρησε την επιτυχία του, Go All the Way, με το ποπ ροκ συγκρότημα Raspberries, το οποίο δημιουργήθηκε το 1970.

Το συγκρότημα, με καταγωγή από το Κλίβελαντ του Οχάιο, είχε επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και άντλησε έμπνευση από συγκροτήματα όπως οι Beatles, οι The Who, οι Hollies και οι Small Faces.

Μετά από μια πενταετία, το συγκρότημα ακολούθησε χωριστούς δρόμους επαγγελματικά. Τα πιο γνωστά τραγούδια τους περιλαμβάνουν τα Let’s Pretend, I Wanna Be with You, Tonight και Overnight Sensation (Hit Record).

Αν και είχε κλασική εκπαίδευση στο πιάνο, ο ρόκερ σπούδασε κιθάρα ως έφηβος ακολουθώντας ένα βιβλίο συγχορδιών των Beatles.

Προσωπική ζωή

O Κάρμεν παντρεύτηκε τρεις φορές. πρώτα τη Marcy Hill (31 Οκτωβρίου 1978 – 3 Αυγούστου 1979). Είχε δύο παιδιά, την Κάθριν και τον Κλέιτον με τη δεύτερη σύζυγό του Σούζαν Μπράουν (22 Μαΐου 1993 – 2009). Τέλος, ο τρίτος του γάμος ήταν με την πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων Έιμι Μέρφι, την οποία παντρεύτηκε το 2016.

Ο Κάρμεν μετακόμισε από το Λος Άντζελες πίσω στο Gates Mills στο βορειοανατολικό Οχάιο τη δεκαετία του 1990.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024