Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο ηχογραφημένο μήνυμα μετά τη διάγνωση

Bασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο ηχογραφημένο μήνυμα μετά τη διάγνωση

Ο βασιλιάς Κάρολος ηχογράφησε ένα μήνυμα για την ημέρα της Κοινοπολιτείας ευχαριστώντας τον κόσμο για τις ευχές του μετά την διάγνωση με καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος ηχογράφησε την ετήσια ομιλία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας. Στην ετήσια ομιλία του προς την οικογένεια των εθνών, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί την Κοινοπολιτεία «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του People, ο μονάρχης δεν αναμένεται να παραστεί αυτοπροσώπως στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Αντ’αυτού η σύζυγος του, η βασίλισσα Καμίλα, θα είναι επικεφαλής της ομάδας των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας που θα παραστούν, μεταξύ άλλων και ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ.

«Συγκινήθηκα βαθύτατα από τις υπέροχες ευχές σας για την υγεία μου»

Στην ομιλία του θα τονίσει ότι η «ποικιλομορφία» ήταν η βασική «δύναμη» της Κοινοπολιτείας και ότι η ένωση των 56 χωρών-μελών αποτελούσε για τον ίδιο «πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας.»

«Τις τελευταίες εβδομάδες, συγκινήθηκα βαθύτατα από τις υπέροχα ευγενικές και στοχαστικές ευχές σας για την υγεία μου και, σε αντάλλαγμα, δεν μπορώ παρά να συνεχίσω να σας υπηρετώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, σε όλη την Κοινοπολιτεία», ανέφερε ο βασιλιάς στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Και πρόσθεσε: «Η πίστη μου στις κοινές μας προσπάθειες και στις δυνατότητες των λαών μας παραμένει τόσο σίγουρη και ισχυρή όσο ήταν πάντα.»

Μάλιστα κατά την διάρκεια της ομιλίας που ηχογράφησε αναφέρει πως «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία, καθώς, μαζί, συνεχίζουμε αυτό το ζωτικό ταξίδι.»

Πώς έχει αλλάξει η εμφάνιση του

Σύμφωνα δε με το Skynews, η  διάγνωσή του με καρκίνο και η συνεχιζόμενη θεραπεία του δικαιολογούν μια μικρή αλλαγή στην εμφάνισή του. Πηγές του παλατιού συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι σε καλή διάθεση και αποφασισμένος να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερη δουλειά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ οι γιατροί τον προτρέπουν να μην ασκεί δημόσια καθήκοντα.

Σημειώνεται δε ότι από τότε που ο βασιλιάς διεγνώσθη με καρκίνο έχει αναβάλει όλα τα δημόσια καθήκοντα, αλλά συνεχίζει τις παρασκηνιακές εργασίες διαβάζοντας καθημερινά τα κόκκινα κουτιά με τα κρατικά έγγραφα και πραγματοποιεί κάποιες προσωπικές συναντήσεις.

H βασίλισσα Καμίλα θα είναι επικεφαλής της ομάδας των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας

«Πρέπει να εργαστούμε μαζί για να κατανοήσουμε ο ένας τις προοπτικές του άλλου»

Ο ετήσιος εορτασμός της Κοινοπολιτείας θα βασίζεται στο θέμα της ανθεκτικότητας, σε μια εποχή που η βασιλική οικογένεια έχει αντιμετωπίσει αυξημένο έλεγχο και φήμες λόγω προβλημάτων υγείας. Ο Βασιλιάς θα τονίσει στην ομιλία του πόσο απαραίτητη είναι η ενότητα για την οικογένεια των εθνών, λέγοντας:

«Δεν μπορώ να πω αρκετά συχνά ότι με τη συνένωση δημιουργούμε τις καλύτερες ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τον κόσμο μας και τις ζωές των ανθρώπων παντού». Σηματοδοτώντας τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Κοινοπολιτείας, ο Βασιλιάς φαίνεται επίσης να υπαινίσσεται ιστορικά ζητήματα που συνεχίζουν να προκαλούν διαμαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένων των εκκλήσεων να απολογηθεί για τη δουλεία.

Στο μήνυμά του λέει, «πρέπει να εργαστούμε μαζί για να κατανοήσουμε ο ένας τις προοπτικές του άλλου, συμπεριλαμβανομένων των ανισοτήτων και των αδικιών που εξακολουθούν να αντηχούν μέχρι σήμερα. Πρέπει να βρούμε τρόπους θεραπείας και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον για να επιδιώξουμε λύσεις»

Σημειώνεται ότι μεταξύ των 2.000 προσκεκλημένων θα είναι η γενική γραμματέας της Κοινοπολιτείας, Βαρόνη της Σκωτίας, η πρόεδρος της Μάλτας, υπουργοί Εξωτερικών, Επίτροποι, ανώτεροι πολιτικοί και αξιωματούχοι από όλη την Κοινοπολιτεία, θρησκευτικοί ηγέτες και μαθητές καθώς και νέοι από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024