Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μέγκαν Μαρκλ μιλάει για το διαδικτυακό bullying που υπέστη όσο ήταν έγκυος - «Είναι σκληρό»

Η Μέγκαν Μαρκλ μιλάει για το διαδικτυακό bullying που υπέστη όσο ήταν έγκυος – «Είναι σκληρό»

Η Δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή κρατάει «αποστάσεις» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λόγους ευημερίας.

Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε ότι το διαδικτυακό bullying εναντίον της έφθασε στο ζενίθ σε μια ευάλωτη στιγμή.

«Η επίδραση που μπορεί να έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις νέες μητέρες, ακόμη και η έλλειψη ύπνου επειδή περνούν όλο αυτό το χρόνο κάνοντας scrolling, μπορεί επίσης να είναι πραγματικά ιλιγγιώδες γι’ αυτές»

Η δούκισσα του Σάσεξ, 42 ετών, δήλωσε στο συνέδριο SXSW στο Όστιν του Τέξας ότι βίωσε τη χειρότερη κακοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν περίμενε τον γιο της πρίγκιπα Άρτσι, 4 ετών, και την κόρη της πριγκίπισσα Λίλιμπετ, 2 ετών, και όταν τα παιδιά της ήταν βρέφη.

«Το ένστικτο των θηλαστικών απλά ενεργοποιείται»

Σε μια ερώτηση προς τη Μέγκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Breaking Barriers, Shaping Narratives: Haines», η συντονίστρια Errin Haines ρώτησε: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει πραγματικά το μέρος όπου οι γυναίκες και τα κορίτσια, ελέγχονται, αντικειμενοποιούνται, εκφοβίζονται, και δυστυχώς ξέρω ότι αυτό είναι κάτι που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Πώς καταφέρατε να διαχειριστείτε τη φαινομενικά ατελείωτη τοξικότητα;».

Η Δούκισσα του Σάσεξ χρειάστηκε ένα λεπτό για να συγκεντρώσει τις σκέψεις της και ξεκίνησε: «Ναι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα περιβάλλον που νομίζω ότι έχει πολλά από αυτά. Ξέρετε, νομίζω, είναι πραγματικά ενδιαφέρον, καθώς μπορώ να το σκεφτώ, ότι κρατώ αποστάσεις από αυτό τώρα μόνο για τη δική μου ευημερία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του εκφοβισμού και της κακοποίησης που βίωνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο ήταν όταν ήμουν έγκυος με τον Άρτσι και τη Λίλι, και ενώ ήταν νεογέννητα».

«Είμαι τυχερή στο ότι, ανάμεσα στα προνόμια που έχω στη ζωή μου, έχω έναν απίστευτο σύντροφο»

Και συνέχισε λέγοντας: «Απλά σκέψου αυτό, και συνειδητοποίησε γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο εχθρικοί. Δεν είναι κακεντρεχές, είναι σκληρό. Νομίζω ότι ξέρετε, μπορείς είτε να υποκύψεις σε αυτό, σχεδόν να υποκύψεις στο πόσο επώδυνο είναι αυτό, και ίσως από κάποια άποψη, επειδή είσαι έγκυος, αυτό το ένστικτο των θηλαστικών απλά ενεργοποιείται, κάνεις ότι μπορείς για να προστατεύσεις το παιδί σου και, ως αποτέλεσμα, προστατεύεις και τον εαυτό σου».

Η Μέγκαν δήλωσε ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να κρατηθούν οι άνθρωποι ασφαλείς στο διαδίκτυο, αλλά βρίσκει «ενοχλητικό» το ότι «μεγάλο μέρος του μίσους είναι γυναίκες που το εκτοξεύουν αποκλειστικά σε άλλες γυναίκες».

«Oλοι ξέρουμε ότι δεν είναι τέλεια»

Η εγκυμοσύνη της Μέγκαν με τον πρίγκιπα Άρτσι ήρθε κατά τη διάρκεια του χρόνου που ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον σύζυγο της πρίγκιπα Χάρι, πριν αποσυρθούν από τον βασιλικό τους ρόλο και μετακομίσουν στην πολιτεία της Καλιφόρνια το 2020, όπου γεννήθηκε η πριγκίπισσα Λίλιμπετ το 2021.

Σε άλλο σημείο της ευρείας συζήτησης με την Katie Couric, την Brooke Shields και την κοινωνιολόγο, ειδική στην ποπ κουλτούρα και σύμβουλο του DEI Nancy Wang Yuen για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Δούκισσα του Σάσεξ αναφέρθηκε στο πώς οι ψευδαισθήσεις που διαιωνίζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τις νέες μητέρες.

«Ως μητέρα, και όπως έλεγα νωρίτερα όταν είσαι νέα μητέρα, βρίσκεσαι πραγματικά σε μια ευάλωτη στιγμή. Η επίδραση που μπορεί να έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις νέες μητέρες, ακόμη και η έλλειψη ύπνου επειδή περνούν όλο αυτό το χρόνο κάνοντας scrolling, μπορεί επίσης να είναι πραγματικά ιλιγγιώδες γι’ αυτές, ειδικά όταν βλέπουν αυτή την απεικόνιση της μητρότητας που φαίνεται τόσο τέλεια, ενώ όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι τέλεια», δήλωσε η Μέγκαν.

«Όλοι ξέρουμε ότι είναι χάλια. Είμαι τυχερή στο ότι, ανάμεσα στα προνόμια που έχω στη ζωή μου, έχω έναν απίστευτο σύντροφο», είπε, υποδεικνύοντας τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος καθόταν στην πρώτη σειρά στην εκδήλωση.

*Με πληροφορίες από People | Κεντρική φωτογραφία θέματος: REUTERS/Toby Melville/Pool

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024