Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές κατέστρεψαν τον πίνακα του Λόρδου Μπάλφουρ στο Κέιμπριτζ 

Βρετανία: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές κατέστρεψαν τον πίνακα του Λόρδου Μπάλφουρ στο Κέιμπριτζ 

Διαδηλώτρια σκίζει το πορτρέτο και να το ψεκάζει με μπογιά.

Ιστορικός πίνακας του Λόρδου Μπάλφουρ στο Trinity College του Κέιμπριτζ καταστράφηκε σήμερα (8/3) από ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο από την ομάδα διαμαρτυρίας Palestine Action όπου δείχνει μια διαδηλώτρια να σκίζει με μαχαίρι το πορτρέτο και να το ψεκάζει με κόκκινη μπογιά. Ο στόχος του βανδαλισμού βεβαίως δεν είναι τυχαίος.

Ο συντηρητικός πολιτικός έδωσε το όνομά του στη Διακήρυξη του Μπάλφουρ, μια δημόσια διακήρυξη που εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας πατρίδας για τους Εβραίους στην Παλαιστίνη, ανοίγοντας το δρόμο για την ίδρυση του Ισραήλ το 1948.

Η διακήρυξη του 1917, που υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Μπάλφουρ, περιλαμβανόταν σε μια επιστολή του προς τον Λόρδο Ρότσιλντ, ηγετική φυσιογνωμία της εβραϊκής κοινότητας στη Βρετανία.

Δείτε το βίντεο:

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στους Times στις 9 Νοεμβρίου, στο ένθετο «Παλαιστίνη για τους Εβραίους. Επίσημη συμπάθεια». Έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο τάσσεται υπέρ της ίδρυσης εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη.

Η δήλωση αυτή θεωρείται ως ένα από τα πρώτα βήματα στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Πράγματι, η υπόσχεση που περιέχει θα εφαρμοστεί κατά τη διάσκεψη του Παρισιού (1919), πριν από τη διάσκεψη του Σαν Ρέμο (Απρίλιος 1920), κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη Συνθήκη των Σεβρών (Αύγουστος 1920).

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024