Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με Ελλάδα και Ουκρανία μετά τη ρωσική επίθεση», λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με Ελλάδα και Ουκρανία μετά τη ρωσική επίθεση», λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Νομίζω ότι το χτύπημα είναι άλλη μια υπενθύμιση το πως η Ρωσία συνεχίζει να χτυπά την Ουκρανία κάθε μέρα», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σύσσωμη η Δύση στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και της Ουκρανίας μετά την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό, λίγο πριν την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Με ανακοινώσεις τους, οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν την ρωσική επίθεση στην Οδησσό, την ώρα της επίσκεψης του Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ δήλωση εξέδωσε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τι ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Ελλάδα και την Ουκρανία», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ αναφορικά με τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δέχτηκε ερώτηση στη καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου για την αντίδραση των ΗΠΑ.

Ο Μάθιου Μίλερ είπε «είμαστε σε συνεχή επαφή και με τις δύο χώρες. Δεν έχω συγκεκριμένες συνομιλίες να σας μεταφέρω. Νομίζω ότι το χτύπημα είναι άλλη μια υπενθύμιση το πως η Ρωσία συνεχίζει να χτυπά την Ουκρανία κάθε μέρα. Είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης που έχει η Ουκρανία για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, και υπενθύμιση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση, όπως του έχουμε ζητήσει να κάνει, προκειμένου να υποστηρίξει την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Στην Ουκρανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η αντίδραση της ΕΕ στην ρωσική επίθεση

Με την σειρά τους, οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν την ρωσική επίθεση στην Οδησσό, την ώρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Καταδικάζω έντονα την αποτρόπαια επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό κατά την επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν πτοείται από αυτή τη νέα απόπειρα τρομοκρατίας – σίγουρα ούτε οι δύο ηγέτες στο έδαφος, ούτε ο γενναίος λαός της Ουκρανίας».

«Περισσότερο από ποτέ, στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας», καταλήγει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το ιστορικό

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό. Η έκρηξη έγινε στα 150 μέτρα από την ελληνική αποστολή, αλλά τα μέλη της δήλωσαν πως «είναι καλά στην υγεία τους.»

Συγκεκριμένα, το ρολόι έδειχνε είκοσι λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (6/3) όταν ο εκκωφαντικός θόρυβος από την έκρηξη του ρωσικού πυραύλου στο κέντρο της Οδησσού έκοψε την ανάσα των επισκεπτών.

Μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας που βρέθηκε στην Οδησσό, περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης, τονίζοντας πως «ετοιμαζόμασταν να μπούμε στο βαν. Όταν ακούσαμε την έκρηξη, ένα μπουμ και είδαμε μαύρο καπνό. Με το ωστικό κύμα, καταλάβαμε πως είναι πολύ κοντά. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τις οικογένειές μας.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024