Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Ασημακοπούλου: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαρροή στοιχείων - Επιχείρηση «αποσύνδεση» του ΥΠΕΣ

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαρροή στοιχείων – Επιχείρηση «αποσύνδεση» του ΥΠΕΣ

Η Νίκη Κεραμέως επιχειρεί να αποσυνδέσει ξανά το υπουργείο Εσωτερικών από την υπόθεση Ασημακοπούλου και τη φερόμενη διαρροή προσωπικών στοιχείων Ελλήνων του εξωτερικών

Αποσύνδεση ενδεχόμενων ευθυνών του υπουργείου Εσωτερικών με τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου επιχείρησε ξανά η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

«Η κ. Ασημακοπούλου έδωσε απαντήσεις και θα συνεχίσει στις εν εξελίξει έρευνες για τη διαρροή στοιχείων Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό» τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

«Οφείλουμε και για μια καταγγελία να το διευρενήσουμε αμέσως»

Αναφερόμενη στο πώς προέκυψε το ζήτημα η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «Έλληνες του εξωτερικού κατήγγειλαν ότι έλαβαν επιστολή πολιτικού περιεχομένου στο email τους από την κ. Ασημακοπούλου, γεγονός που δημιούργησε το ερώτημα πού βρήκε τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου».

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει διευκρινίσει ότι τα στοιχεία των emails δεν τα άντλησε από το υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι υποψήφιοι σε εθνικές, ευρωεκλογές καθώς και σε αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το υπουργείο Εσωτερικών λίστες εκλογέων.

«Έχει δοθεί εντολή για εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών»

Ωστόσο, αυτές οι λίστες εκλογέων περιέχουν ονοματεπώνυμο και ταχυδρομική διεύθυνση, κάτι που παραδέχθηκε και η Νίκη Κεραμέως. «Δεν περιέχουν καθόλου email και τηλέφωνα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή για εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών καθώς όπως είπε «οφείλουμε και για μια καταγγελία να το διερευνήσουμε αμέσως».

Όσον αφορά την επιστολική ψήφο η υπουργός Εσωτερικών ότι έχουν εγγραφεί 24.000 πολίτες σε 94 χώρες.

Για την αγωγή κατά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ και τη δημοτική αστυνομία

Για την αγωγή του υπουργείου Εσωτερικών να κριθεί παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο, η Νίκη Κεραμέως είπε «σέβομαι την απεργία και αλλά δεν υπάρχει κράτος δικαίου όταν λέμε ότι διαφωνώ με τον νόμο και δεν τον εφαρμόζω. Η αξιολόγηση είναι πολύτιμο εργαλείο για το δημόσιο».

Καταληκτικά για τη δημοτική αστυνομία, επισήμανε ότι σήμερα Πέμπτη ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις 1.213 θέσεων στην υπηρεσία που είχαν να γίνουν 14 χρόνια.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024