Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
14 Μαρτίου: H μέρα που κρίνονται πολλά

14 Μαρτίου: H μέρα που κρίνονται πολλά

Το ερχόμενο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός μπορεί να κρίνει πολλά...

Σύμφωνοι, ας είμαστε εγκρατείς και μετρημένοι στις προβλέψεις-προσεγγίσεις μας. «Κρίνονται πολλά», ναι, όχι όμως όλα. Η Ευρωλίγκα, άλλωστε, έχει ακόμη επτά στροφές έως το φινάλε της κανονικής περιόδου και αν βρισκόμασταν στις ΗΠΑ θα υποστηρίζαμε πως …«στα play offs αρχίζει το πρωτάθλημα»!

Ποια είναι, ωστόσο, η πραγματικότητα; Η επιστροφή στη δράση έδωσε μια γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Και οι Αιώνιοι, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός, πρόσφεραν χωρίς καμμιά αμφιβολία, εντυπωσιακές εκτός έδρας παραστάσεις. Εκαναν κανονική παρέλαση- στη Μαδρίτη οι Πράσινοι απέναντι στον δυνατότερο αντίπαλο και στο Κάουνας οι Ερυθρόλευκοι κόντρα σε διψασμένο, για καλύτερη θέση, σύνολο.

Συμπεράσματα; Προφανώς και δεν είναι σύνηθες, σίγουρα όμως συνιστά κάτι το αξιοσημείωτο: ΠΑΟ και Ολυμπιακός παραλίγο να βάλουν μαζί 200 πόντους! Στους 97 σταμάτησε η ομάδα του Αταμάν με τη Ρεάλ, 95 σημείωσε η ταξιαρχία του Μπαρτζώκα με τη Ζαλγκίρις!

Πάει να πει ότι σε ένα καθοριστικό σημείο της σεζόν, φουλάρουν οι επιθετικές μηχανές και βέβαια υπάρχει αξιοπρόσεκτος πλουραλισμός. Εννιά παίκτες αγωνίστηκαν, εννιά σκόραραν για τον ΠΑΟ, αν και ο Τούρκος προπονητής δεν εμπιστεύτηκε τους Ελληνες διεθνείς (Μωραϊτης, Καλαϊτζάκης, Μαντζούκας). 10 πάτησαν το παρκέ από τον Ολυμπιακό και οι 10 χρίστηκαν σκόρερ.

Οδηγός του ΠΑΟ ο Λεσόρτ στην πλέον μεστή εμφάνιση της τρέχουσας σεζόν και μοιάζει να …επιστρέφει για τα καλά μετά τον τραυματισμό του ο Σλούκας. Οσον αφορά στους Κόκκινους, o Γουόκαπ στη βραδιά του είναι το σημείο αναφοράς, ο δε Μακ Κίσικ ήταν ο προ …διετίας Μακ Κίσικ, ορμητικός σαν χείμαρρος στο παιχνίδι και μάλιστα τόσο καλός ώστε άφησε εκτός επτάδας ξένων για το ελληνικό πρωτάθλημα τον Μπραζντέικις.

Τη δεύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού (πρώτος ο Σίκμα) που δεν βγήκε, έως τώρα τουλάχιστον, στο 100%. Και κάτι ακόμη: αν για κάτι χαμογελούν Αταμάν και Μπαρτζώκας, αυτό σχετίζεται με το επίπεδο της δημιουργίας των ομάδων τους. Στις ασίστ περίπου …ισοπαλία! 22 ο ΠΑΟ στην Ισπανία , 23 ο Ολυμπιακός στη Λιθουανία. Και με τους δύο μονομάχους να χωρίζει μια νίκη στην Ευρωλίγκα, δεδομένου πως ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 17-10, ενώ ο Ολυμπιακός 16-11.

Πότε είπαμε πως έχει οριστεί η μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΣΕΦ; 14 Μαρτίου! Πολλά μπορεί να …αποφασίσει αυτό το κλασικό ντέρμπι, όχι μόνο στη βαθμολογία, αλλά και στην ψυχολογία!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024