Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετούσε «φωτιές» επιθετικά και… φίμωσε τη Ζάλγκιρις αμυντικά (pics, vid)

Πετούσε «φωτιές» επιθετικά και… φίμωσε τη Ζάλγκιρις αμυντικά (pics, vid)

Ένας εντυπωσιακός Ολυμπιακός πέρασε από το Κάουνας, κάνοντας χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του μέσα στη σεζόν.

O Ολυμπιακός είχε μια δύσκολη αποστολή σε μία από τις πιο σκληρές έδρες της Ευρώπης, τη «Ζαλγκίριο Αρένα».  Ωστόσο, η θεωρία από την πράξη απείχε αρκετά. Κι αυτό γιατί οι Ερυθρόλευκοι ήταν απολαυστικοί κόντρα στη Ζάλγκιρις, κάνοντας μία από τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις και παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό διπλό που τους κρατά για τα καλά στο κόλπο για το πλεονέκτημα έδρας.

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα πετούσε… φωτιές επιθετικά και δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Λιθουανούς να πιστέψουν για το κάτι παραπάνω. Έπαιξε το δικό του μπάσκετ, στον δικό του ρυθμό και δεν παράλληλα σταμάτησε τα μεγάλα ατού της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι, παίρνοντας έτσι το ροζ φύλλο αγώνα.

Το επιθετικό κρεσέντο που είχε ο Ολυμπιακός

Οι 95 πόντοι μιλούν από μόνοι τους. Ήταν η τρίτη κορυφαία επίδοση του Ολυμπιακού στη σεζόν (Εuroleague πάντα) μετά τους 101 στην Άλμπα και τους 98 στην Παρτίζαν (σε παράταση). Η μπάλα γύρισε εξαιρετικά, κάτι που δείχνουν και οι 23 ασίστ (34,8 ανά 100 κατοχές σύμφωνα με το «3stepsbasket»). Παράλληλα, η ευστοχία των Ερυθρόλευκων ήταν αξιοθαύμαστη με 63% στα εντός πεδιάς (σε 54 σουτ), φέρνοντας έτσι 1,43 πόντους ανά σουτ εντός πεδιάς (με 71,3% eFG).

Το Shot Chart του Ολυμπιακού (με μωβ τα εύστοχα σουτ, λευκό τα άστοχα)

Παράλληλα το Offensive Rating (πόντοι ανά 100 κατοχές) της ομάδα του Μπαρτζώκα άγγιξε το αδιανόητο 143,9! Όλα αυτά την ώρα που οι Πειραιώτες δεν είχαν κάποιον ξέφρενο ρυθμό καθώς το παιχνίδι παίχτηκε στις 66 κατοχές. Γεγονός που κάνει όλα τα παραπάνω να μοιάζουν ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Πόντοι στον αιφνιδιασμό (αριστερά) και πόντοι από λάθη (δεξιά)

Το χαμηλό pace έφερε και λιγότερα λάθη για τον Ολυμπιακό που μέτρησε μόλις 8 (μόνο το 12,1% των επιθέσεων κατέληξε σε λάθος). Μοίρασε τους πόντους στον αιφνιδιασμό, με τη Ζάλγκιρις να έχει 10 και την ελληνική ομάδα 11. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τα λάθη των Λιθουανών έχοντας 17 πόντους, έναντι 10.

Έσβησε τα ατού της Ζάλγκιρις

Αν κοιτάξουμε την στατιστική, ουσιαστικά μόνο στον τομέα των ριμπάουντ έχασε τη «μάχη» ο Ολυμπιακός. Η Ζάλγκιρις μάζεψε συνολικά 31 (14επ, 17αμ) έναντι 26 (6επ, 20αμ), παίρνοντας έτσι και περισσότερους πόντους από δεύτερες ευκαιρίες (18-12 υπέρ των Λιθουανών).

Πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες

Κατά τα λοιπά, οι Ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να βάλουν μεγάλη πίεση στους γηπεδούχους. Να σταματήσουν τα καλά τους στοιχεία και να… φρενάρουν τα πρώτα «βιολιά» του Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Κίναν Έβανς πχ. μπορεί να είχε 18 πόντους, μέτρησε όμως το χειρότερο +/- με -20 (χειρότερο στη σεζόν), αφού οι Πειραιώτες τον χτυπούσαν συνεχώς αμυντικά.

Πίεσαν πάνω στην μπάλα τα γκαρντ, κάτι που δείχνουν και τα 3 λάθη του Λούκας Λεκάβιτσιους που ήταν η χειρότερη φετινή του επίδοση. Ο Εντγκάρας Ουλάνοβας έμεινε σε ρηχά νερά έχοντας -16 (τρίτο χειρότερο του), το ίδιο και οι Τόμας Ντίμσα με -9 (τρίτο χειρότερο του) και Μπρέιντι Μάνεκ με -11 (επίσης τρίτο χειρότερό του). Επιπλέον, η Ζάλγκιρις μέτρησε 1 πόντο ανά σουτ εντός πεδιάς (με 50% eFG) και το 18,2% των επιθέσεών της κατέληξε σε λάθος (12 σε 66 κατοχές). Απόλυτη κυριαρχία για τον Ολυμπιακό…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024