Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσες νίκες θέλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για το πλεονέκτημα έδρας…

Πόσες νίκες θέλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για το πλεονέκτημα έδρας…

Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στο Κάουνας και ο Παναθηναϊκός άλωσε τη Μαδρίτη, με αποτέλεσμα οι δύο «αιώνιοι» να διεκδικούν στα ίσια το πλεονέκτημα έδρας και να απομένουν 7 αγωνιστικές. Όλα τα δεδομένα

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια απίθανη εμφάνιση στο Κάουνας και διέλυσε τη Ζαλγκίρις με 95-76 και πάτησε πολύ γερά στη «μάχη» της εξάδας, ενώ την ίδια ώρα βλέπει και το πλεονέκτημα έδρας, αφού απέχει μόλις μία νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ στη Λιθουανία και κατατρόπωσαν τη Ζαλγκίρις, με αποτέλεσμα να φτάσουν στις 4 σερί νίκες στη Euroleague, να έχουν βρει ρυθμό και να κυνηγούν την πρώτη τετράδα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με 7 αγωνιστικές να απομένουν έχει ρεκόρ 16-11, είναι μόλις μία νίκη πίσω από τις 4 πρώτες θέσεις και παράλληλα έχει ένα πρόγραμμα που δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Μαδρίτη, με μια σπουδαία εμφάνιση και ανέβηκε στο 17-10, είναι ήδη στην τετράδα και ένα από τα φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας παρότι έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι είναι σε τριπλή ισοβαθμία, η μάχη για την τετράδα είναι εξαιρετική και θα κριθούν τα πάντα την τελευταία αγωνιστική, έτσι όπως πάει η κατάσταση.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει καμία πρόβλεψη στην πιο δύσκολη Euroleague που έχει γίνει ποτέ, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι με βάση το πρόγραμμα που έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πως με 4 νίκες θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Και ο λόγος είναι και τα προγράμματα που έχουν οι δύο «αιώνιοι», αλλά και γιατί οι Βίρτους, Μονακό, Μπαρτσελόνα και Φενέρ έχουν αρκετά ματς μεταξύ τους, αλλά και με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο ματς με Βίρτους και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ που αν τα πάρει δεδομένα θα είναι στην τετράδα και θα έχει και τις ισοβαθμίες, ενώ έχει και παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική με τη Φενέρ πάλι στο Φάληρο και επίσης αν το κερδίσει παίρνει την ισοβαθμία. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι και με δεδομένο ότι έχει τη Βιλερμπάν εντός, πως με 4 νίκες θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στο τσεπάκι του.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παίζει δύο ματς εντός έδρας που οφείλει να τα κερδίσει (Άλμπα, Βιλερμπάν), ενώ έχει και ματς με τον Ερυθρό και την Μπάγερν εκτός και μπορεί να τα χτυπήσει συν φυσικά τα κομβικά παιχνίδια με Ολυμπιακό και Μπολόνια εκτός και Μπαρτσελόνα εντός που θα κρίνουν τα πάντα…

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια 7/3
Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός 14/3
Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός  19/3
Ολυμπιακός  – Βιλερμπάν 21/3
Παρτίζαν – Ολυμπιακός  28/3
Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός  4/4
Ολυμπιακός  – Φενέρμπαχτσε 12/4

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν 8/3
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 14/3
Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 20/3
Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 22/3
Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός 29/3
Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 5/4
Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου 11/4

Η βαθμολογία της Euroleague

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024