Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην επέκταση του πεδίου εφαρμογής του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα

Ιράν: Οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην επέκταση του πεδίου εφαρμογής του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα

Δρυμεία επίθεση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν κατά των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ.

Ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν τόνισε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιδιώκει να διευρύνει τον πόλεμο στη Γάζα και να εμπλέξει τις ΗΠΑ με τρόπο που υπερβαίνει την αμέριστη υποστήριξη που η Ουάσινγκτον και ορισμένοι από τους συμμάχους της έχουν ήδη παράσχει στο Τελ Αβίβ. «Οι Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη την απαραίτητη βούληση για να σταματήσουν τον πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα στέλνουν μηνύματα που εκφράζουν την απροθυμία τους να διευρύνουν το εύρος του, επειδή γνωρίζουν καλά τον κίνδυνο που εγκυμονεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης.

«Από την άλλη πλευρά, επεκτείνουν το πεδίο του πολέμου μέσω της κοινής τους επίθεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Υεμένης. Σήμερα στην Ευρώπη, όλοι μιλούν για την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, αλλά η Βρετανία παίζει διπλό παιχνίδι». Ο ΥΠΕΞ του Ιράν έκανε τη δήλωση αυτή σε συνέντευξή του στο αραβόφωνο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο al-Mayadeen του Λιβάνου στην ελβετική πόλη της Γενεύης την Τρίτη,

Οι πληροφορίες μας λένε ότι η διαδικασία αποστολής όπλων από όλες τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και τα πολεμικά της πλοία στο Τελ Αβίβ συνεχίζεται

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν πρόσθεσε ότι η συζήτηση της Ουάσινγκτον για μείωση της έντασης του πολέμου στη Γάζα, αντί να τον σταματήσει, είναι «λάθος και κακόβουλη συμπεριφορά που σημαίνει ότι δίνει το πράσινο φως στον Νετανιάχου να συνεχίσει την πολύμηνη βάρβαρη επιθετικότητα». Αντίστοιχη με την επιθετικότητα του ακήρυχτου πολέμου Ισραήλ-Ιράν. «Είπα στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών ότι η κοινή βρετανοαμερικανική επίθεση εναντίον της Υεμένης είναι ένα στρατηγικό λάθος που διαπράττετε» όπως ανέφερε.

Ο Αμίρ Αμπντολαχιάν στην πρόσφατη συνέντευξή του στάθηκε στο πλευρό όλων των συμμάχων του και εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν πλέκει το εγκώμιο των Χούθι

Η Υεμένη «έχει αποδείξει ότι δεν παίζει με κανένα κόμμα όσον αφορά την ασφάλεια των εδαφών της. Κατάφεραν να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα και προειδοποίησαν σαφώς ότι τα πλοία που μεταφέρουν στρατιωτικό φορτίο στο Ισραήλ να σταματήσουν». Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης την αταλάντευτη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ στον βάναυσο πόλεμό του κατά των πολιορκημένων παλαιστινιακών εδαφών και τη συνεχή προμήθεια όπλων και υλικοτεχνικής υποδομής στο κατοχικό καθεστώς.

«Οι πληροφορίες μας λένε ότι η διαδικασία αποστολής όπλων από όλες τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και τα πολεμικά της πλοία στο Τελ Αβίβ συνεχίζεται», είπε και πρόσθεσε «Οι ισλαμικές χώρες δεν πρέπει να μετατραπούν σε τόπο προμήθειας όπλων στην ισραηλινή οντότητα». Συνέχισε με καταγγελτικό λόγο λέγοντας πως «Όλοι συμφωνούν ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν τη στρατιωτική τους υποστήριξη προς την κατοχική οντότητα, ο Νετανιάχου δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Γάζας ούτε για μία ώρα».

Ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης τόνισε επίσης ότι το Ισραήλ δεν πέτυχε κανέναν από τους διακηρυγμένους στόχους του στον πόλεμο κατά της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης του παλαιστινιακού αντιστασιακού κινήματος Χαμάς, του αφοπλισμού της ομάδας και της σύλληψης του ηγέτη της με έδρα τη Γάζα Γιαχία Σινουάρ. «Τα κινήματα αντίστασης του Λιβάνου και της Παλαιστίνης βρίσκονται στα καλύτερά τους, παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, και ότι διαθέτουν τους υλικούς και ανθρώπινους πόρους και τις ικανότητες που απαιτούνται για να συνεχίσουν να αντέχουν σε έναν πόλεμο μεγαλύτερης διάρκειας από αυτόν που έχουμε δει μέχρι στιγμής», δήλωσε . Εξαίροντας το ηθικό και τη σταθερότητα των κατοίκων της Γάζας και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, υπογράμμισε ότι τα ισραηλινά σχέδια στη Ράφα «δεν θα μετατραπούν σε πραγματικότητα και η κατοχή δεν θα μπορέσει να εκτοπίσει βίαια τους ανθρώπους στο αιγυπτιακό Σινά».

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024