Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ένας πόλεμος κατά του Λιβάνου θα σήμαινε το τέλος του Νετανιάχου» είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν στον Νασράλα

«Ένας πόλεμος κατά του Λιβάνου θα σήμαινε το τέλος του Νετανιάχου» είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν στον Νασράλα

Ο γγ και πνευματικός ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Νασράλα, υποδέχθηκε τον ΥΠΕΞ του Ιράν Αμίρ-Αμπντολαχιάν για να μιλήσουν για την Γάζα και την πιθανότητα πολέμου στον Λίβανο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, όπως ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου το Γραφείο Σχέσεων Τύπου της Χεζμπολάχ. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ηγήθηκε διπλωματικής αντιπροσωπείας που είχε συζητήσεις με τον Σαγιέντ Νασράλα, παρουσία του πρέσβη του Ιράν στον Λίβανο, Μοτζτάμπα Αμανί.

Τα μέρη συζήτησαν τις τελευταίες περιφερειακές πολιτικές εξελίξεις και τις εξελίξεις που σχετίζονται με την ασφάλεια, ιδίως σε σχέση με τη Λωρίδα της Γάζας και τον Νότιο Λίβανο, καθώς και τα μέτωπα του «Άξονα της Αντίστασης». Συζήτησαν επίσης την επικείμενη πορεία των συνθηκών που επικρατούν στο Λίβανο και το ευρύτερο περιφερειακό πλαίσιο.

«το σιωνιστικό καθεστώς δεν θα είναι ποτέ ικανό να πολεμήσει σε δύο μέτωπα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σαγιέντ Νασράλα υπογράμμισε τις στοχαστικές, προσεκτικές και ευθείες θέσεις του Ιρανού ηγέτη Σαγιέντ Αλί Χαμεϊνί σχετικά με τις εξελίξεις στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, λέγοντας ότι ξεχωρίζει ως απαράμιλλος μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών.

Τι συζήτησαν ο γγ της Χεζμπολάχ με τον ΥΠΕΞ του Ιράν

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ υπογράμμισε τις σημαντικές δυνατότητες των παρατάξεων της Αντίστασης και τις συγχρονισμένες προσπάθειές τους για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και της Γάζας. Δήλωσε ότι ο «σιωνιστικός εχθρός έχει εμπλακεί σήμερα σε μια στρατηγική κρίση έχοντας αποτύχει να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους του στο πεδίο της μάχης». Αναφερόμενος στην αντίσταση ως κρίσιμο παράγοντα στην περιφερειακή δυναμική, ο Σαγιέντ Νασράλα επιβεβαίωσε τη διαβεβαίωσή του ότι η τελική νίκη ανήκει στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση.

Στον λογαριασμό του, ο Αμίρ Αμπντολαχιάν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις διπλωματικές προσπάθειες του Ιράν να βοηθήσει την Παλαιστίνη, οι οποίες αναδεικνύονται στην ενεργό δράση του Ιράν στα διεθνή θεσμικά όργανα για την προτεραιότητα των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. «Οποιαδήποτε ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος με σκοπό μια επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά του Λιβάνου θα σήμαινε το τέλος του Νετανιάχου», δήλωσε ο Αμίρ Αμπντολαχιάν, για να προσθέσει πως «το σιωνιστικό καθεστώς δεν θα είναι ποτέ ικανό να πολεμήσει σε δύο μέτωπα».

Επισημαίνοντας την αναγνώριση της Αντίστασης ως βασικού συμμετέχοντος στις πολιτικές λύσεις, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο και τη θέση της αντίστασης στην Παλαιστίνη και την περιοχή.Ο Ιρανός υπουργός τόνισε επίσης ότι οποιαδήποτε πολιτική ειρηνευτική πρωτοβουλία για τη Γάζα θα πρέπει να τιμά τον ρόλο του παλαιστινιακού λαού και να προωθεί τη συναίνεση μεταξύ των παλαιστινιακών ηγετών και των παρατάξεων.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024