Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, λέει ο Κουτσούμπας

Η συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, λέει ο Κουτσούμπας

«Η δικαιοσύνη έχει και εκείνη τις ευθύνες της για την καθυστέρηση», ανέφερε για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Η συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «δεν σκοτώθηκαν όλοι από τη σύγκρουση. Πολλοί σκοτώθηκαν και από την έκρηξη, που ακόμη δεν έχει διερευνηθεί». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η δικαιοσύνη έχει και εκείνη τις ευθύνες της για την καθυστέρηση».

«Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα, έχει σημασία και η στιγμή που γίνονται»

Με αφορμή την παρουσία του στη Λάρισα στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι «όλη η Ελλάδα ήταν συγκλονισμένη, όμως το μέρος εκεί που χάθηκαν τόσες ψυχές ήταν γεμάτη με κόσμο».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «δεν ήταν μόνο συγκίνηση, δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Δεν είναι μόνο συναίσθημα, είναι ένα βαρύ χρέος. Είναι η υπόσχεση ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει μέχρι το κόκαλο. Θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι πολιτικές επιλογές. Θα πρέπει να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες που θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι ήταν υπουργοί Μεταφορών».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι έχουν ευθύνες οι υπουργοί, οι περιφερειάρχες ιδιαίτερα των τελευταίων ετών αλλά και οι διευθυντές και προϊστάμενοι μέχρι τους υπαλλήλους.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι κοιτάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε δημοσκόπησης. «Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα, έχει σημασία και η στιγμή που γίνονται. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μικρές διαφορές», είπε.

«Ο λαός θα πρέπει να πει να ψηφίσει για να στείλει ένα μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο, με το αγροτικό συλλαλητήριο αλλά και την μεγάλη απεργία της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε πως «η συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις με την ενότητα που έγιναν, συνιστούν μια μεγάλη παρακαταθήκη που θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν ερμηνεύω την ψήφο του ελληνικού λαού όπως οι πολιτικοί αναλυτές. Στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν “λευκή επιταγή” στην Κυβέρνηση. Ο κόσμος κινήθηκε προς τα εκεί γιατί το υπολόγισε ως το μικρότερο κακό κάτι που μας βρίσκει αντίθετους».

Τέλος, όσον αφορά τις ευρωεκλογές ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «δεν πρέπει να θεωρείται χαλαρή ψήφος, ο λαός θα πρέπει να πει να ψηφίσει για να στείλει ένα μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024