Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη μάχη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική το ΚΚΕ - Ο Κουτσούμπας παρών στην απεργία στη Λάρισα

Στη μάχη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική το ΚΚΕ – Ο Κουτσούμπας παρών στην απεργία στη Λάρισα

Το μήνυμα στην κυβέρνηση

Για τη «μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών» κάνει λόγο το ΠΑΜΕ, αναφερόμενο στις συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης, με επίκεντρο την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Μία «συγκλονιστική απεργία», όπως την χαρακτηρίζουν, που δείχνει ότι ένα χρόνο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η οργή μεγαλώνει και δίπλα στους 57 συγγενείς των θυμάτων στέκεται όλη χώρα στέλνοντας μήνυμα ότι η «οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης δεν θα περάσει, κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος» και ηχηρή την απαίτηση να υπάρξει άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα.

Όχι στη συγκάλυψη

Το μήνυμα ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος – όπως χαρακτηρίζει το σιδηροδρομικό δυστύχημα – στα Τέμπη, έστειλε από την πλευρά του και ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επέλεξε να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Λάρισα. Αφού το πρωί βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος και κατέθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων. Πιο συγκεκριμένα ο Κουτσούμπας άφησε 57 κόκκινα γαρύφαλλα, ένα για κάθε άνθρωπο που σκοτώθηκε στα Τέμπη.

«Σήμερα αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών» υπογράμμισε ο Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι εκεί «χάθηκαν» 57 ανθρώπινες ψυχές, «τα περισσότερα παιδιά μας».

Αιτήσεις εφ’ όλης της ύλης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις δηλώσεις του από τη Λάρισα, έβαλε το συνολικότερο πλαίσιο των διεκδικήσεων της απεργίας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Αγωνιζόμαστε για να μειωθεί το κόστος παραγωγής για τους Έλληνες αγρότες, για εγγυημένες κατώτερες τιμές, για ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ που τους ξεκληρίζει απ’ τα χωράφια τους.

»Παλεύουμε για να καταργηθεί ο φοροληστρικός νόμος της ΝΔ, που ψηφίστηκε με την ανοχή των άλλων κομμάτων, που γονατίζει τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, επιστήμονες στις πόλεις και στα χωρία και κλείνει τα μαγαζιά. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αλλά και επαγγελματικής στέγης.

»Παλεύουμε για Δημόσια Δωρεάν Υγεία, για κάλυψη όλων των αναγκών των νοσοκομείων με μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλου βοηθητικού προσωπικού. Αγωνιζόμαστε για να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που επιβάλλει ουσιαστικά να χώνει όλο και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη η εργατική λαϊκή οικογένεια για να σπουδάσει τα παιδιά της.

Όχι στις πολεμικές δαπάνες

»Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλες τις πολεμικές δαπάνες που γίνονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και εμπλέκουν τη χώρα μας στέλνοντας φρεγάτες -με επιτελείο εδώ από τη Λάρισα της ΕΕ. Στέλνουν φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, σε άλλες θάλασσες εκτός συνόρων. Στέλνουν μακριά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων».

Στη μάχη

Το στοίχημα της απεργίας της Τετάρτης που είχε βάλει το ΚΚΕ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ όπως έχει διαμηνύσει οι κινητοποιήσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική θα συνεχιστούν με ένταση και το επόμενο διάστημα.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024