Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κοινωνία απαιτεί να μην μπαζωθούν οι ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών και ξεμπάζωμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Η κοινωνία απαιτεί να μην μπαζωθούν οι ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών και ξεμπάζωμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Γιατί δολοφονήθηκαν ρωτάνε ακόμη οι συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών, και μαζεύουν υπογραφές για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αναμένοντας το πόρισμα περί απουσίας ευθυνών.

Ενας χρόνος

Την Τετάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Δεκάδες οικογένειες συνεχίζουν να θρηνούν τους αδικοχαμένους ανθρώπους τους. Κι ενώ αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν να δικαιωθούν, με την παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων των υπευθύνων, στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία συμπεριφερόμενη με τον πιο μικροπολιτικό τρόπο, ήταν προφανώς αναντίστοιχη του δράματος….

Κουκούλωμα

Αφού έκοψε και έραψε το κατάλογο των μαρτύρων – σκεφτείτε ότι υπήρχαν άνθρωποι που είχαν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο δυστυχήματος και αυτούς δεν τους κάλεσε ως μάρτυρες! – στο τέλος έκλεισε τις εργασίες της μην περιμένοντας την δικογραφία από την Λάρισα. Και φυσικά το πόρισμα της πλειοψηφίας δεν θα είναι άλλο από ένα κουκούλωμα της υπόθεσης. Τραγικό!

Σπαραγμός

Χθες έδωσαν συνέντευξη οι συγγενείς των θυμάτων. Ενας εξ αυτών ο κ. Βαγγέλης Βλάχος, που έχασε τον αδελφό του τόνισε χαρακτηριστικά «θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη, για ποιο λόγο δολοφονήθηκαν 57 άτομα, και έναν χρόνο αργότερα υπάρχουν ακόμη ερωτήματα. Έγινε μπάζωμα του χώρου, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το δυστύχημα. Υπήρχαν ακόμη ανθρώπινα υπολείμματα, αλλά είχαν καταστραφεί ήδη στοιχεία. Θα είμαστε ο περίγελος της Ευρώπης για τον τρόπο που διερευνήθηκε αυτό το δυστύχημα». Πόσο σπαρακτικές κουβέντες. Και πως είναι δυνατόν να αφήνουν ανεπηρέαστες όλες οι δομές της εξουσίας. Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που τις συναπαρτίζουν;

Υπογραφές

Και η κυρία Μαρία Καρυστιάνου – η προσωποποίηση της ερινύας… – που έχει γράψει και διακινεί το ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έχει κατορθώσει ως τώρα να ξεπεράσει τις 750.000 υπογραφές! Σας ζητώ συγγνώμη για την βαριά ατμόσφαιρα, αλλά είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω γι΄ αυτούς του ανθρώπους – και γι΄ αυτούς που χάθηκαν, αλλά και για τους άλλους που ζουν πνιγμένοι στην τραγωδία. Και μέχρι αρνούμαι να κατανοήσω πως ενώ όλη η κοινωνία είχε βγει στους δρόμους καταγγέλλοντας τους ενόχους, λίγες εβδομάδες αργότερα η Νέα Δημοκρατία απέσπασε το 41%….

Η κοινωνική αντιπολίτευση

Εν τω μεταξύ οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται – έχοντας την αποδοχή των πολιτών, την Τετάρτη γίνεται γενική απεργία, με την πρωτοβουλία Εργατικών Κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων και φυσικά την Πέμπτη είναι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η κοινωνική αντιπολίτευση είναι ήδη στον δρόμο. Κι απ΄ ότι φαίνεται το ραντεβού της με την … πολιτική αντιπολίτευση ακόμη αργεί!

Ο κ. Παύλος Χρηστίδης

Χθες καταγράφηκαν δύο περιστατικά – αντίθετης φοράς… – που αφορούν στο ίδιο θέμα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Χρηστίδης εκδιώχθηκε από τον αρχιμανδρίτη Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, διότι είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια!

Ο κ. Γιάννης Καλλιάνος

Ο κ. Γιάννης Καλλιάνος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χειροκροτήθηκε, όταν αναγνωρίστηκε, στην εκκλησία που πήγε – δεν γνωρίζω σε ποιο ναό – διότι καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο νόμος ως εφιάλτης!

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το θέμα στην κοινωνία δεν έχει κλείσει. Ακριβώς το αντίθετο. Παραμένει … ορθάνοιχτο! Και η Εκκλησία, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, θα είναι αποφασιστικός παράγοντας στις επόμενες ευρωεκλογές. Οι δικοί μας και οι … «άλλοι» – οι οξαποδώ! Η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ου μην αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που έχουν ψηφίσει το νόμο θα ζήσουν δύσκολες στιγμές. Και δεν νομίζω – όπως σας το είχα επισημάνει τότε – ότι είμαι υπερβολικό αν επισημάνω τον κίνδυνο ότι θα κριθούν πολιτικές καριέρες….

Law and order

Κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης – ή μάλλον το Μέγαρο Μαξίμου – έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο «law and order». Μόλις ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας. Πως; Καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι ψήφισε – όταν ήταν κυβέρνηση – έναν ποινικό κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών. Ας αρχίσουμε με την «άλφα βήτα». Πρώτον, κάποιος πρέπει να του μιλήσει – προσεκτικά όμως για να μην σοκαριστούν οι άνθρωποι – για τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό. Ας το πιάσουν το θέμα από την αρχή. Και δεύτερον – ήρεμα στο αυτί … – να τους ενημερώσει για τις αντιδράσεις των δικηγόρων. Η μήπως πρόκειται για συνεργάτες των εγκληματιών;

Ο κ. Μάκης Βορίδης

Και μετά από το αντιΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κρεσέντο του κ. Μαρινάκη, ήρθε ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης να σφραγίσει τη νέα κυβερνητική τακτική, λέγοντας πως «η πραγματική δεξιά βρίσκεται εντός της Νέας Δημοκρατίας»! Τα εκτός αυτής κόμματα είναι προφανώς … παλαιοχριστιανικές αιρέσεις!

Κι η Δεξιά;

Οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν να μαζέψουν το παιχνίδι από τα δεξιά τους. Διότι και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να βρεθούν με ποσοστό που θα αρχίζει από 2 το βράδυ της 9ης Ιουνίου, τους πιάνει … τεταρταίος πυρετός. Και ενώ προσπαθούν να στήσουν τα «αναχώματα» και να κόψουν τις διαρροές προς τα δεξιά – έτσι νομίζουν, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία – τους θυμίζουν ότι η Βουλή πρέπει να ψηφίσει την «ουρά» της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πέντε χρόνια το κουλαντρίζουν! Είναι σα να τους λένε βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο. Γίνεται αυτό, δεν γίνεται, που έλεγε κι ο Παπαγιαννόπουλος. Γι΄ αυτό κι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε πως «θα κυρωθούν στον κατάλληλο χρόνο». Που δεν έχει έρθει ακόμη….

Μία «μαϊμού» στον Δήμο

Λοιπόν να ξέρετε ότι όταν αποκαλείτε έναν έγχρωμο παίκτη με το προσωνύμιο «μαϊμού» δεν είναι ρατσιστικός χαρακτηρισμός. Τάδε έφη η δικηγόρος του κ. Αχιλλέα Μπέου – που … κοσμεί για τρίτη τετραετία τον Δήμο Βόλου. Και όταν ο δικηγόρος της εγκαλούσας ομάδας, της Κηφισιάς εν προκειμένω, αποκαλείται «σερβιτόρος» δεν είναι μειωτικός χαρακτηρισμός, αλλά λέγεται «λογοτεχνική αδεία»!

Σκληραίνει

Μπορεί η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να συγκέντρωσε το τελευταίο διάστημα τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά μην νομίζετε ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι καλύτερη. Ακριβώς το αντίθετο. Μετά από την απώλεια των 12 βουλευτών στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήρθε η σειρά του νομοσχεδίου για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια. Η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε πως θα το ψηφίσει, ενώ ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το κόμμα θα το καταψηφίσει. Μου λένε πως αν η κυρία Γιαννακοπούλου δεν κάνει πίσω, υπάρχει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να την διαγράψει! Ναι ακριβώς όπως το διαβάσατε. Ο κ. Ανδρουλάκης τραβά έντονες διαχωριστικές γραμμές από την κυβέρνηση. Και ισχύει η δήλωση του πως «δεν πρόκειται να δέσει τα κορδόνια του Μητσοτάκη». Το ερώτημα είναι τι θα κάνει με τα «ορφανά» του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, που δεν νομίζω να είναι και λίγα – κι όχι κατ΄ ανάγκην βουλευτές;

Αλλαγές

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς το παρόν … ξεκουράζονται! Εχουν ρίξει τους ρυθμούς στην Κουμουνδούρου για να … «έρθουν στα ίσα τους»! Ωστόσο μου λένε πως ίσως και εντός της εβδομάδος θα γίνει η προσπάθεια για την συγκρότηση του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο θα αποτελείται από 9 ως 11 μέλη. Θα συμμετέχουν δηλαδή ο πρόεδρος, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, η εκπρόσωπος τύπου, κυρία Δώρα Αυγέρη, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, οι δύο γραμματείς του κόμματος, η κυρία Ράνια Σβίγκου και ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης, και άλλα τέσσερα ως έξι μέλη από την Πολιτική Γραμματεία – «ανάμικτα» ως προς τις «αποχρώσεις». Παράλληλα πρόκειται να γίνουν αλλαγές στην κομματική δομή, που δεν «χτυπάνε» όμως στο καταστατικό, με στόχο η κοινωνία, το κόμμα και η κοινοβουλευτική ομάδα να «κουμπώσουν» με καλύτερο τρόπο! Δεν θα γνωρίζω αν θα υπάρξουν αντιδράσεις…

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024