Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπασμένο και ακυβέρνητο καράβι ο ΣΥΡΙΖΑ, SOS εκπέμπει ο Τσίπρας που πήρε διαζύγιο, στραβαρμενίζουμε λέει το 62% στον Μητσοτάκη

Σπασμένο και ακυβέρνητο καράβι ο ΣΥΡΙΖΑ, SOS εκπέμπει ο Τσίπρας που πήρε διαζύγιο, στραβαρμενίζουμε λέει το 62% στον Μητσοτάκη

Θολά νερά και μήνες τέσσερις στο ρέμα, οι κούληδες τρώνε σκυφτά τα σωθικά τους [...] μ' απόψε λέω Τσίπρα φαρμάκι κόμπρα είχες στα χείλια, την ώρα που 'πες με θυμό: πάτε στη βάση... Φάλτσο η πορεία λένε οι δημοσκοπήσεις

Γράψε ένα… βιβλίο

Πάντως σουβλάκι από τον Κάββουρα στην πλατεία Εξαρχείων, μην παρασυρθείς από δημοσιεύματα και το περιμένεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Εχει να πάει στα Εξάρχεια καιρό μαθαίνω και να περάσει το κατώφλι του σπιτιού του Φλαμπουράρη. Τώρα αν εξυπηρετεί κάποια αφηγήματα να τον τοποθετούν εκεί υπάρχει και το ανθρωπάκι στους χάρτες της google. Όπου θες το τοποθετείς και το φωνάζεις Τσίπρα και φτιάχνεις το σενάριο που βολεύει… Και στο κάτω κάτω δεν λες και εντελώς ψέματα κάποια στιγμή στο παρελθόν ο Τσίπρας θα πήγε στα Εξάρχεια. Επίσης κάποια στιγμή στο παρελθόν μια σύσκεψη θα έγινε για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ε, ποιητική αδεία και για χάρη της τέχνης του… μυθιστορήματος μπερδεύεις λίγο πρόσωπα, χρόνους και γεγονότα. Δίνεις στα πάντα, ακόμη και σε όσα γίνονται αυθόρμητα από απογοήτευση, θυμό ή γιατί αισθάνεσαι ότι έχεις χρέος να το κάνεις, μια άλλη σκοτεινή διάσταση που αφήνει υπόνοιες, για τακτικές, φράξιες, υπόγειες σκέψεις και υποχθόνιους σχεδιασμούς. Πραγματικά κάποιοι αδικούνται… οι εκδοτικοί οίκοι χάνουν ταλέντα.

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είναι η συμπάθεια μου – αδυναμία είναι αυτή, παρακαλώ να μου την συγχωρήσετε! Η κυρία Μπακογιάννη έκανε τα πρώτα κυβερνητικά της βήματα στην εποχή των «δεινοσαύρων» – για μην παρεξηγηθώ, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 που κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή οι Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, οι δελφίνοι της εποχής τους είχαν αποκαλέσει «δεινόσαυρους». Ως εκ τούτου η εμπειρία της έρχεται από πολύ παλιά κι έχει ιδιαίτερη σημασία ο λόγος της!

Θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;

Μιλώντας λοιπόν χθες στο Σκάι και αναφερόμενη στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε χαρακτηριστικά «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για διάλυση. Ή θα το κερδίσει ο Κασσελάκης οπότε όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει κάπου αλλού ενδεχομένως». Και πρόσθεσε ότι «η παρέμβαση Τσίπρα ήταν το κερασάκι στην τούρτα, και το διέλυσε το σύστημα πλήρως, τίναξε με το καλημέρα το συνέδριο στον αέρα». Σημείωσε ακόμη ότι «στη ΝΔ όλοι διαγραφήκαμε κατά διαστήματα, αλλά ποτέ δεν αμφισβητήσαμε το κόμμα, γιατί το κόμμα έχει βάσεις, έχει ρίζες, είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που σεβαστήκαμε πάντα»!

Υπάρχει συνέδριο;

Αν εξαιρέσει κανείς τις συσκέψεις – επίσημες και ανεπίσημες – που διαδέχονταν η μία την άλλη σε ρυθμό πολυβόλου μεταξύ των «οπλαρχηγών» του κόμματος και από τις δύο πλευρές, κατά τα άλλα και επί της ουσίας μιλώντας συνέδριο δεν υπάρχει! Υπάρχει σύναξη μερικών χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι ασχολούνται με το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος. Και οι απλοί σύνεδροί απλώς σχολιάζουν τις εξελίξεις. That’s all….

Συσπειρώνονται…

Τώρα τα πράγματα χθες ξεκαθάρισαν. Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, συσπειρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της «προεδρικής φρουράς» του πρώην προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα. Και φυσικά απέναντι στον κ. Στέφανο Κασσελάκη. Κι όπως είναι αυτονόητο τα στρατόπεδα των δύο «μονομάχων» άρχισαν να διαμορφώνονται. Όλα καλά – τρόπος του λέγειν!

Ο κ. Νίκος Παππάς

Δεν θα ήθελα όμως με τίποτα να βρίσκομαι στη θέση – κυρίως – του κ. Νίκου Παππά. Όπως μου είπε κάποιος «βρίσκεται σε διαρκή περιδίνιση»! Δηλαδή λόγω των σχέσεων του με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, δεν μπορεί να αντιταχθεί στην επιθυμία του να στηρίξει την κυρία Γεροβασίλη – συμμετείχε, εξάλλου, προχθες το βράδυ, στη σύσκεψη των 8 «οπλαρχηγών».

Συναντήσεις

Και χθες συναντήθηκε με την πλευρά του κ. Κασσελάκη εξηγώντας τους σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται, γιατί σκέφτεται ποιο θα είναι το πολιτικό του μέλλον αν ο νυν πρόεδρος κερδίσει πάλι! Καθαρή θέση, όπως έχουν πάρει άλλα στελέχη, δεν έχει πάρει. Επειδή όμως μεταξύ των υποστηρικτών του Κασσελάκη είσαι ορισμένα πρόσωπα, που είναι της άμεσης στενής επιρροής του – πχ την κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου – κάνω «πονηρές» σκέψεις. Ότι δηλαδή έχει μοιράσει τις δυνάμεις του. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ….

Ο μηχανισμός

Γιατί αυτή η ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Παππά; Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ο μόνος ο οποίος από την ηγεσία του κόμματος διαθέτει έναν δικό του πανελλαδικό μηχανισμό – ότι δηλαδή απέμεινε από την παλιά και μεγαλύτερη τάση του κόμματος της «Κίνησης Μελών». Κι ήταν αυτός ο μηχανισμός που του έδωσε στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το περίπου 8%.

Ότι απέμεινε

Εν συνεχεία με τα κατάλληλα … «μερεμέτια» τον ανασυγκρότησε και έτσι προ εβδομάδων έγινε γνωστό ότι πλέον ο κ. Κασσελάκης του «εκχώρησε» την οργάνωση του κόμματος – κερδίζοντας ανεπισήμως τον τίτλο του «νούμερο 2»! Ετσι με τις τάσεις να μην υπάρχουν πλέον ο μηχανισμός του κ. Παππά είναι πολύτιμος! Να σας θυμίσω πάντως ότι με την διάσπαση που έγινε αποχώρησαν δύο τάσεις, οι «6+6» και η «Ομπρέλα», μια διαλύθηκε, η ΡΕΝΕ, και η πάλαι ποτέ ηγεμονική, η «Κίνηση Μελών», αποδιαρθρώθηκε, και ένα μόνο μικρό της τμήμα το έχει διατηρήσει ο κ. Παππάς.

Οι βουλευτές

Εκτός όμως από τον πρώην υπουργό διαθέτουν μηχανισμό, αλλά σε τοπικό επίπεδο και οι βουλευτές, μέσα από το κόμμα, αλλά και εκτός του κόμματος. Και φυσικά οι εκλεγμένοι, όχι του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ετσι, αν δεν έχει ήδη γίνει – αν και έγινε με έναν τρόπο, περιορισμένο βέβαια, μέσω των δηλώσεων ή των συμμετοχών στις συσκέψεις των δύο τελευταίων ημερών – θα γίνει σίγουρα στις επόμενες ημέρες. Η προσπάθεια από την κάθε πλευρά της «στρατολόγησης» των βουλευτών. Αυτοί κατά βάση διαθέτουν κάποια οργανωμένη παρουσία.

Στελέχη

Ολοι οι υπόλοιποι έχουν κάποια προσωπική επιρροή, αλλά είναι πολύ περιορισμένη. Κυρίως πρόκειται για προσωπικότητες ή στελέχη που έχουν μία ισχυρή δημόσια εικόνα και διαθέτουν την έξωθεν καλή παρουσία. Κι ως εκ τούτου ο λόγος τους έχει κάποιο – μικρό ή μεγαλύτερο – ειδικό βάρος….

Πότε;

Πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Η προεδρική πλευρά θα ήθελε να γίνουν στις 9 και 10 Μαρτίου. Δηλαδή ακριβώς δύο εβδομάδες από την λήξη του συνεδρίου να έχει ολοκληρωθεί η τετραπλή εκλογική διαδικασία. Εχω όμως την εντύπωση ότι η άλλη πλευρά, που συσπειρώνεται πίσω από την κυρία Γεροβασίλη, δεν … ξετρελένεται με την παραπάνω ημερομηνία. Και με βάση το καταστατικό η εκλογή του προέδρου γίνεται τουλάχιστον ένα μήνα από την ανακήρυξη του/τους. Ως εκ τούτου το πιο πιθανό είναι οι εκλογές να γίνουν στις αρχές Απριλίου. Πρόκειται για ημερομηνία – μάλλον – καταστροφική, δεδομένου ότι θα χαθεί περίπου ένας μήνας με εσωτερικούς ανταγωνισμούς και μαχαιρώματα, με αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές να φτάσουν εξουθενωμένοι και ως … «πρόβατα προς σφαγήν»!

Σήμερα

Σήμερα πάντως στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει η κυρία Γεροβασίλη και θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα της και μία ώρα αργότερα, στην 1 μμ θα πάρει τον λόγο ο κ. Κασσελάκης. Ετσι οι δύο υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν και επισήμως στο σώμα – λέμε τώρα … – του συνεδρίου.

Η κοινωνία

Και ενώ η κεντροαριστερά διασπασμένη και αδύναμη επιτρέπει στον πρωθυπουργό να εμφανίζεται ως … «ηγεμόνας» – πρόκειται για την διάθλαση της πολιτικής εικόνας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σαν τους αντικατοπτρισμούς που προκαλεί στην έρημο η αντανάκλαση του ήλιου – στην κοινωνία η δυσαρέσκεια αρχίζει πλέον και μετατρέπεται σε οργή. Ισχυρή ένδειξη αυτής της διαπίστωσης αποτελεί το εύρημα της Metron Analysis στην τελευταία της δημοσκόπηση στο Mega, σύμφωνα με το οποίο το 84% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών και το 62% συμφωνεί με τις μεθόδους των κινητοποιήσεων τους! Πρόκειται πράγματι για εντυπωσιακό εύρημα….

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024