Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο παρωδία, πρόεδρος υπό προθεσμία, στα ταμεία ούτε μία, απειλή για Μητσοτάκη καμία

Συνέδριο παρωδία, πρόεδρος υπό προθεσμία, στα ταμεία ούτε μία, απειλή για Μητσοτάκη καμία

Ο Στέφανος παρήγγειλε μία σκέτη από εκλογές και ήταν και οι τρεις υπέροχοι που έτρεξαν να τη φέρουν, αλλά αν είσαι Παππάς πρώτος στην αράδα νομίζεις πως θα πας. Πάντως αν τίθεται θέμα χρημάτων η Τζέλα πληρώνει... τα (γαλάζια) μάτια που αγαπά.

Kasselistas … πώς καταντήσαμε λοχία

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη, -«σας περιμένω» είπε ο καλοβαλμένος και πάντα στην τρίχα ντυμένος-, και η Τζέλα βρέθηκε σε Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, στο Taekwondo. Φυσικά, είχα ξαναδεί από κοντά Αριστερό, αλλά ήθελα να τους δω… στη φωλιά τους μαζεμένους. Φευ! Είχαμε μαζευτεί πολλοί followers. Και εγώ που ανησύχησα ότι θα ‘μουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα… Μύγες λες και ήταν Αύγουστος. Πλάκωσαν οι Kasselistas άκουσα λέγανε. Μου ‘δωσαν και ορισμό: ομάδα προσκείμενη στον Κασσελάκη με τηλεκπαίδευση… από Πολάκη. Απ’ έξω μαθαίνουν τις brutal αναρτήσεις και ακολουθούν ανάλογες μεθόδους. Kαθόλου σικ, επιτρέψτε μου. Μου ‘πεσαν τα μούτρα όταν μίλαγε η Γεροβασίλη και υπήρξαν αυτά τα γιουχαΐσματα…. Προς τιμήν του ο Στέφανος σηκώθηκε να αποδοκιμάσει και να τους σταματήσει. Αλλά … «πώς καταντήσαμε λοχία» είπε ο κύριος δίπλα που ξεκίνησαν μαζί με την Όλγα από το ΚΚΕ Εσωτερικού.

Event

To συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έμοιαζε περισσότερο με πολιτικό event παρά με πολιτικό γεγονός και την βαρύτητα που του αναλογεί. Αυτός όμως ο χαρακτήρας του δεν απέτρεψε την παραγωγή πολιτικών εξελίξεων….

Ο κ. Νίκος Παππάς

Ο άνθρωπος όμως που καθόρισε τα πράγματα στον μεγαλύτερο βαθμό στη διάρκεια αυτού του τετραημέρου δεν ήταν άλλο από τον πρώην υπουργό κ. Νίκο Παππά. Και έγειρε την πλάστιγγα!

«Παλάτζας»

Ο οποίος, έχω την εντύπωση, πως αυτός ο ρόλος που διεκδίκησε για τον εαυτό του, θα έχει και το ανάλογο τίμημα. Οι ομάδα των τριών – που δεν διαθέτει την ισχύ να ασκήσει εποπτεία στον πρόεδρο του κόμματος κ. Στέφανο Κασσελάκη – η οποία διαμόρφωσε και τις εξελίξεις, πρωτίστως «έσπασε» από το μπλοκ της παλιάς «προεδρικής φρουράς» η οποία στοιχήθηκε πίσω από την κυρία Ολγα Γεροβασίλη. Κι αυτό στοίχισε! Δεν υπάρχει αμφιβολία….

Βελάκια

Δεν γνωρίζω αν η εικόνα του τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φιλοτεχνεί κάποιο … στόχο – που «κοσμούν» τους τοίχους των αμερικανικών μπαρ – και του ρίχνουν βελάκια οι παλιοί του συνοδοιπόροι, θεωρώ ότι μάλλον, δεν θα μπορεί να περάσει ούτε από το πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας – τουλάχιστον στο επόμενο διάστημα!

Υπολόγιζαν…

Οπως σας είχα ενημερώσει ο κ. Παππάς είναι αυτός που διαθέτει ένας δικό του μηχανισμό, πανελλαδικής εμβέλειας, κάτι που του επιτρέπει να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στον – «μετά Τσίπρα» – εσωκομματικό συσχετισμό. Και στην βοήθεια αυτού του μηχανισμού προσέβλεπε – σε ένα βαθμό – και η πλευρά της κυρίας Γεροβασίλη….

«Νούμερο2»

Ομως ο κ. Παππάς – λένε όσοι γνωρίζουν – δεν θα μπορούσε επ΄ ουδενί να συνταχθεί μαζί της. Ο λόγος είναι απλός: διότι εκεί μέσα δεν θα είχε το ειδικό βάρος που διαθέτει στην άλλη πλευρά – όπου θεωρείται ο «νούμερο 2» του κόμματος!

Στη μέση

Ετσι είχε να διαχειριστεί την διατήρηση της θέσης του στην προεδρία Κασσελάκη και τους παλαιούς ισχυρούς φιλικούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα και την «παλαιά φρουρά». Κι η καλύτερη λύση γι΄ αυτόν – όπως έκρινε ο ίδιος – ήταν να αποτρέψει την νέα εκλογή προέδρου….

Ο κ. Σωκ. Φάμελλος

Μαζί του συντάχθηκε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Σωκράτης Φάμελλος, τον οποίο διατήρησε σ΄ αυτή τη θέση ο κ. Κασσελάκης και φιλοτεχνεί το προφίλ του επόμενου προέδρου εφόσον κρίνει σκόπιμο. Προς το παρόν παράγει «πολιτική αξία» για τον εαυτό του, εκμεταλλευόμενος την κοινοβουλευτική απουσία του προέδρου του κόμματος!

Ο κ. Γιώργος Τσίπρας

Ο κ. Γιώργος Τσίπρας, ξάδελφος του πρώην προέδρου, που το προηγούμενο διάστημα είχε αμφισβητήσει ανοιχτά τον κ. Κασσελάκη διαπίστωσε ότι το κλίμα του συνεδρίου – της πλειοψηφίας των συνέδρων – είχε δύο σταθερές, πρώτον στήριζε τον νυν πρόεδρο και δεύτερον, δεν ήθελε νέες εκλογές. Ως εκ τούτου συντάχθηκε μαζί του. Και η συγγενική σχέση έδωσε έναν ορισμένο τόνο….

Ο κ. Παύλος Πολάκης

Ομως παρότι οι τρεις προαναφερόμενοι παράγοντες συνυπέγραψαν την μη εκλογή, υπήρξε και ένας τέταρτος – όχι τόσο αφανής που έπαιξε τον δικό ρόλο. Ηταν ο κ. Παύλος Πολάκης!

Βαριά καρδιά

Τα προγνωστικά τον έφερναν «με βαριά καρδιά» στο ενδεχόμενο των εκλογών να ψηφίζει τον κ. Κασσελάκη. Η απουσία του πάθους της προηγούμενης περιόδου οφείλεται στον «τραυματισμό» της σχέσης του με τον πρόεδρο, λόγω των γνωστών επεισοδίων μεταξύ τους….

Το περιβάλλον

Ομως ο κ. Πολάκης διαπίστωσε ότι όλο το στενό πολιτικό του περιβάλλον είχε ταχθεί με τον κ. Κασσελάκη και έτσι με «βαριά καρδιά» όπως μου είπαν, αναγκάστηκε να συμπορευτεί. Και να στηρίξει την πρωτοβουλία των τριών!

Και ναι και όχι

Ο κ. Κασσελάκης ήθελε ή όχι την διενέργεια νέων προεδρικών εκλογών; Και ναι και όχι! Δηλαδή από την μία πλευρά την ήθελε τώρα διότι θεωρούσε ότι μπορεί να επιβεβαιώσει την θέση του, πολύ πιο δυνατός απ΄ότι ήταν πριν από περίπου πέντε μήνες. Παράλληλα η επανεκλογή του θα του έδινε την δυνατότητα να αλλάξει – με την εκλογή και της νέας κεντρικής Επιτροπής – πρόσωπα και δομές στο κόμμα. Και φυσικά θα βρίσκονταν επί κινδύνω και αρκετοί από τα κεντρικά στελέχη. Γι΄ αυτό και ήθελε τις εκλογές….

Δίλημμα

Από την άλλη πλευρά δεν ήθελε διότι οι περίπου 3,5 μήνες ως τις ευρωεκλογές είναι περιορισμένος χρόνος. Δηλαδή ο χρόνος είναι πιεστικός. Βρίσκεται ήδη σε δημοσκοπικές περιπέτειες και δεν έχει την πολυτέλεια να διαμορφώσει τα πράγματα κατά το δοκούν. Ως εκ τούτου δεν ήθελε τις νέες προεδρικές εκλογές! Τελικώς από αυτό δίλημμα τον έβγαλε η κίνηση των «τριών»!

Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη

Από την άλλη πλευρά η κυρία Γεροβασίλη που «σήκωσε το γάντι» για λογαριασμό της «παλιάς φρουράς» ήθελε εκλογές. Και πίστευε ότι έχοντας την στήριξη του πρώην προέδρου θα μπορούσε να τις κερδίσει. Αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το διάστημα ως τις ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά μικρό….

Καταστατικό

Ακόμη κι όταν ζήτησε την εφαρμογή του γράμματος του καταστατικού – για την εκλογή στο τέλος του Μαρτίου. Παράλληλα διαπίστωσε και η ίδια ότι το κλίμα του συνεδρίου δεν ήταν … εκλογικό!

Στη σκηνή

Το σκηνικό blame game που παίχτηκε στο τέλος είχε την σημασία του. Στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Δεν ήθελε κανείς από τους δύο να φανεί ότι υποχώρησε πρώτος, διότι αυτό θα εκλαμβανόταν ως σαφή ένδειξη ηττοπάθειας….

Ο κ. Παν. Ρήγας

Και την λύση την έδωσε ο … «από μηχανής Θεός», ο πρόεδρος του συνεδρίου κ. Παναγιώτης Ρήγας βάζοντας σε ψηφοφορία την πρόταση των τριών. Κι έτσι έμειναν όλοι ικανοποιημένοι. Ολοι; Μάλλον όχι! Ο καθένας έχασε και κάτι!

Συνύπαρξη

Ο κ. Κασσελάκης είναι υποχρεωμένος να συνυπάρχει με όσους τον αμφισβητούν. Και φανερά πλέον θα είναι μειοψηφία στην Πολιτική Γραμματεία. Η κυρία Γεροβασίλη και το μπλοκ των στελεχών που εξέφραζε, μετέθεσε(;) για αργότερα την φιλοδοξία της να επαναφέρει το κόμμα στις γνωστές πολιτικές ράγες, δίνοντας ωστόσο το μήνυμα πως δεν υπάρχει «λευκή επιταγή». Κι όπως είπαν και συνεργάτες του πρώην προέδρου «όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα»….

Οι «τρεις»

Και οι «τρεις» σε μία κρίσιμη σύγκρουση διέρρηξαν τις σχέσεις τους με το «πατρογονικό» τους παρελθόν. Και δεν θα είναι μόνο συναισθηματικές οι συνέπειες!

Τα σπαθιά

Τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα; Κατ΄αρχήν και οι δύο πλευρές θα βάλουν τα σπαθιά στα θηκάρια, τουλάχιστον ως τις ευρωεκλογές!

Πολιτικό κέντρο

Η πλευρά του κ. Κασσελάκη στη διάρκεια των επόμενων ημερών θα δημιουργήσει το περίφημο «πολιτικό κέντρο», δηλαδή θα συγκαλέσει το Εκτελεστικό Γραφείο, στη σύνθεση του οποίου θα συμμετέχουν και στελέχη από την άλλη πλευρά. Και θα βρίσκεται σε πιο τακτική συνεδρίαση!

Αναστοχασμός

Παράλληλα θα επιδιώξει να συγκροτήσει και «δίκην τάσης», έναν δικό της μηχανισμό. Για την επόμενη ημέρα – δηλαδή την 10η Ιουνίου! Η άλλη πλευρά θα αναστοχαστεί και θα ανασυνταχθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά δεδομένα και αναλόγως θα κινηθεί. Δεν γνωρίζω όμως αν η κυρία Γεροβασίλη θα είναι και στο μέλλον το αντίπαλο δέος….

Προβλήματα

Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια, έχει να διαχειριστεί τις αντιδράσεις της δεξιάς τους πτέρυγας. Ηδη η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε πως θα το ψηφίσει και νομίζω πως είναι κι ακόμη δύο – τρεις. Ενώ πλησιάζουν οι ημέρες που ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα ανακηρύξει το κόμμα του και την κάθοδό του στις ευρωεκλογές….

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024