Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή την Κυριακή με «Το Βήμα»: «Ελληνική Κουζίνα», «Η Δύσκολη Δημοκρατία» και ΒΗΜΑgazino

Αυτή την Κυριακή με «Το Βήμα»: «Ελληνική Κουζίνα», «Η Δύσκολη Δημοκρατία» και ΒΗΜΑgazino

Το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές μεταξύ των οποίων η «Ελληνική Κουζίνα», το «Η δύσκολη Δημοκρατία. Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου. 1924-1935» και όπως κάθε Κυριακή το ΒΗΜΑgazino.

Στις 3 Μαρτίου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές μεταξύ των οποίων η «Ελληνική Κουζίνα», το «Η δύσκολη Δημοκρατία. Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου. 1924-1935» και όπως κάθε Κυριακή το ΒΗΜΑgazino.

Ελληνική Κουζίνα

Σε αυτό το τεύχος μαγειρεύουμε λαχταριστά σαρακοστιανά, τσικνίζουμε στο σπίτι και δοκιμάζουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες. Ο Μάρτιος είναι από τους πιο πλούσιους γευστικά μήνες και τον τιμούμε με 65 συναρπαστικές συνταγές, εμπνευσμένες από τα γαστρονομικά έθιμα του Τριωδίου. Πληθωρικά κρέατα, ανεπανάληπτοι μπακαλιάροι και ξεχωριστά γλυκά της Τυρινής είναι μόνο λίγες από αυτές.

Όσοι αγαπούν τις παραδόσεις θα βρουν ωραίες ιδέες για την Καθαρά Δευτέρα, ώστε να στήσουν ένα πεντανόστιμο πικ-νικ, θα ανακαλύψουν όλα τα μυστικά για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη όπως της αξίζει και θα πάρουν ιδέες για να απολαύσουν τον μπακαλιάρο «ντυμένο» και με υλικά πέρα από το κλασικό κουρκούτι.

Επιπλέον, σας αποκαλύπτουμε πώς να φτιάξετε βήμα-βήμα τη δική σας λαγάνα, αλλά και διαφορετικές ταραμοσαλάτες.

Στο ίδιο τεύχος δοκιμάζουμε διαλεκτούς χαλβάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς και μοναδικά σιροπιαστά και τιμούμε τις γυναίκες σεφ, ζαχαροπλάστισσες και bartenders.

Φυσικά, συνεχίζουμε τα επιτυχημένα μας οδοιπορικά, αυτήν τη φορά στην πλούσια γαστρονομικά Δράμα και την αρχοντική Χαλκίδα.

Τέλος επιλέγουμε τα καλύτερα κρασιά της Σαρακοστής και φτιάχνουμε ευφάνταστα κοκτέιλ.
Ακόμη,

«ΤΟ ΒΗΜΑ» δίνει ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η δύσκολη Δημοκρατία. Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου. 1924-1935.

Το βιβλίο μιλά για την Β’ Ελληνική Δημοκρατία. Τι είναι η Β’ Ελληνική Δημοκρατία.

Η Δεύτερη Ελληνική Δημοκρατία είναι ένας σύγχρονος ιστοριογραφικός όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στο ελληνικό κράτος κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δημοκρατικής διακυβέρνησης μεταξύ 1924 και 1935. Κατείχε ουσιαστικά το ομόσπονδο έδαφος της σύγχρονης Ελλάδας (με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα) και συνόρευε με την Αλβανία, τη Γιουγκοσλαβία. Βουλγαρία, Τουρκία και Ιταλικά νησιά του Αιγαίου. Ο όρος Δεύτερη Δημοκρατία χρησιμοποιείται για να τη διαφοροποιήσει από την Πρώτη και την Τρίτη δημοκρατία .Η πτώση της μοναρχίας κηρύχθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας στις 25 Μαρτίου 1924. Μια σχετικά μικρή χώρα με πληθυσμό 6,2 εκατομμυρίων κατοίκων το 1928, κάλυπτε συνολική έκταση 130.199 km2 (50.270 τετραγωνικά μίλια).Κατά τη διάρκεια της εντεκάχρονης ιστορίας της, η Δεύτερη Δημοκρατία είδε μερικά από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας να αναδύονται. Από την πρώτη στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας, στη βραχύβια δημοκρατική μορφή διακυβέρνησης που ακολούθησε, την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων που διήρκεσε μέχρι τη δεκαετία του 1950 και στις πρώτες επιτυχημένες προσπάθειες για σημαντική εκβιομηχάνιση του έθνους. Η Β’ Ελληνική Δημοκρατία καταργήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1935 και η κατάργησή της επιβεβαιώθηκε με δημοψήφισμα στις 3 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, το οποίο είναι ευρέως αποδεκτό ότι είχε βυθιστεί σε εκλογική νοθεία. Η πτώση της Δημοκρατίας άνοιξε τελικά το δρόμο για να γίνει η Ελλάδα ένα ολοκληρωτικό μονοκομματικό κράτος, όταν ο Ιωάννης Μεταξάς καθιέρωσε το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου το 1936, που κράτησε μέχρι την κατοχή της Ελλάδας από τον Άξονα το 1941.

Και, όπως πάντα, ΒΗΜΑgazino.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 3 Μαρτίου με το «Βήμα της Κυριακής».

Sports in

Το ιστορικό γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου

Είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα φεύγει από την Ελλάδα δια θαλάσσης - Προορισμός του είναι η Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024