Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με «Το Βήμα της Κυριακής»: «Ελληνική Κουζίνα» και «Σαν Παλιό Σινεμά»

Με «Το Βήμα της Κυριακής»: «Ελληνική Κουζίνα» και «Σαν Παλιό Σινεμά»

Στις 4 Φεβρουαρίου «Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές και, όπως πάντα, ΒΗΜΑgazino, OT και Β2

Σοκολατένιους πειρασμούς και comfort food για την απόλυτη χειμερινή θαλπωρή σερβίρει το νέο τεύχος της «Ελληνικής Κουζίνας» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, μαζί με «Το Βήμα», ενώ ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον συλλογικός τόμος δίνει Βήμα στην Ιστορία του ελληνικού σινεμά, σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στα σενάρια, τους χαρακτήρες και τις εικόνες που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην πολιτισμική ζωή της χώρας.

«Ελληνική Κουζίνα»

Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε πιάτα που βγάζουν ανεπιτήδευτη θαλπωρή. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που μας προδιαθέτει για πιάτα πιο «πληθωρικά», για νόστιμες μακαρονάδες, μυρωδάτα κρέατα και πολλά πολλά γλυκά.

Περιέχει 55 συνταγές που διεγείρουν τον ουρανίσκο και τον πλημμυρίζουν με ζεστασιά. Αγαπημένες μακαρονάδες, τσουχτή, ταραχτά και cacio pepe.

Γι’ αυτούς που λατρεύουν τη σοκολάτα θα βρουν ακαταμάχητες συνταγές όπως σπιτική σεράνο.

Επιπλέον, στο τεύχος θα διαβάσετε πως να φτιάξετε φοβερά τουρσιά βήμα-βήμα και ροφήματα με ελληνικά βότανα.

Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα cocktails με άρωμα Βαλεντίνου, επιλογές μοναδικών κρασιών, δοκιμές σοκολατένιων δημιουργιών σε αγαπημένα ζαχαροπλαστεία και τα καλύτερα κουτούκια.

Τέλος, περιλαμβάνει ένα συγκλονιστικό γευστικό οδοιπορικό σε Δράμα και Κερκίνη που τα έχει όλα. Φάρμες, τυροκομεία, οινοποιεία, συνεταιρισμούς, εστιατόρια και ό,τι άλλο μαγικό έχει αυτή η περιοχή για να μας ξετρελάνει.

«Σαν Παλιό Σινεμά».

Το σενάριο του ελληνικού κινηματογράφου. Μια διαδρομή στην ελληνική κοινωνία μέσα από τα σενάρια και τους χαρακτήρες του σινεμά της εποχής. Ένα νοσταλγικό ιστορικό ταξίδι με αρχειακό υλικό και ιστορίες από τους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου. Μια συλλογική ματιά στην πορεία του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο κινηματογράφος παρακολούθησε την εθνική διαδρομή παραμένοντας σε διαρκή διάλογο με τα ευρωπαϊκά και διεθνή ρεύματα σκέψης και αισθητικής. Έτσι και αλλιώς είναι μια εκ φύσεως παγκοσμιοποιημένη μορφή τέχνης. Υπήρξε όμως και κάτι επιπλέον.

Ο κινηματογράφος δεν αποτύπωσε μόνο τις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές καταστάσεις που περιγράψαμε πιο πάνω, αλλά τις πιστοποίησε με την αλλαγή του ίδιου του εαυτού του. Όντας μια «βιομηχανία», ένας τρόπος παραγωγής, είδε να μεταβάλλονται ριζικά η τεχνολογία, η χρηματοδότηση, η διανομή, η διαφήμιση, η σχέση με το κράτος, η συνύπαρξη με άλλα μέσα επικοινωνίας.

Τα μελετήματα αυτού του βιβλίου αναδεικνύουν σαν σε παράλληλο δρόμο τη σημασία αυτών των αλλαγών της «πολιτικής οικονομίας» του κινηματογράφου, και τα κρίσιμα ζητήματα που σήμερα προκύπτουν για τον τρόπο ύπαρξης του κινηματογραφικού προϊόντος διεθνώς, στην Ευρώπη, αλλά κυρίως σε μια μικρή αγορά όπως είναι η ελληνική.

ΒΗΜΑgazino

Το ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί όπως πάντα με «Το Βήμα της Κυριακής», φιλοξενεί στο εξώφυλλό του τον Χρήστο Λούλη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός – εκ των πρωταγωνιστών της νέας συγκλονιστικής σειράς του MEGA “Famagusta” – μιλάει για τη μοναδική εμπειρία των γυρισμάτων, την θεατρική του πορεία, τις στιγμές-ορόσημο στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, τα νέα του σχέδια.

Ακόμη, στο BHMAgazino αυτής της Κυριακής, μπορείτε να διαβάσετε και άλλες αποκλειστικές συνεντεύξεις σημαντικών ανθρώπων, θέματα για τις τέχνες, τις επιστήμες, την τεχνολογία, το περιβάλλον, την αρχιτεκτονική κ.α. Ταξιδέψτε για μια ακόμα Κυριακή στον μοναδικό, υπέροχο κόσμο του. Γιατί κανένα περιοδικό δεν είναι σαν αυτό…

Και όπως πάντα, μαζί με «Το Βήμα της Κυριακής», πλούσιο οικονομικό ρεπορτάζ από τον ΟΤ και όλα όσα αξίζει να διαβάσετε για τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις νέες ιδέες στο ένθετο Β2.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024