Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Τι αναφέρεται στο καταστατικό του για την εκλογή προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Τι αναφέρεται στο καταστατικό του για την εκλογή προέδρου

Εκλογές έναν μήνα μετά από την προκήρυξή τους, διεμήνυσε η Όλγα Γεροβασίλη, μετά την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος» διεμήνυσε το Σάββατο (24/2) η Όλγα Γεροβασίλη, μετά από την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου.

«Έκανε μία παράλειψη, δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη», προσέθεσε η ίδια, αναφερόμενη στον κ. Κασσελάκη.

Γεροβασίλη: Εκλογές έναν μήνα μετά από την προκήρυξή τους

«Οι εσωκομματικές εκλογές μπορούν να γίνουν μόνον με βάση όσα προβλέπει το καταστατικό», τόνισε, και ξεκαθάρισε πως η προβλεπόμενη ημερομηνία είναι τουλάχιστον έναν μήνα αργότερα και ο τρόπος ψηφοφορίας δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν που ακολουθήθηκε στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη: η αυτοπρόσωπη ψηφοφορία.

Τι αναφέρεται στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ

Στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται το εξής:

«Άρθρο 50 – Προκριματικές εκλογικές διαδικασίες:

Στις περιπτώσεις όπου το παρόν καταστατικό προβλέπει τη διεξαγωγή προκριματικών εκλογών για την επιλογή υποψηφίων για δημόσια αξιώματα ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες:

  1. Δικαίωμα εκλέγειν έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο αντίστοιχο επίπεδο. Με απόφαση της ΚΕ μπορεί να προβλέπεται το δικαίωμα συμμετοχής και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο επίπεδο αυτό.
  2. Η εκλογή είναι μυστική. Οι λοιπές λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας (ποσοστό σταυροδότησης, εφαρμογή πρόσθετων ποσοστώσεων εκτός των καταστατικά προβλεπόμενων κ.λπ.) καθορίζονται με απόφαση της ΚΕ.
  3. Η ψηφοφορία γίνεται αυτοπροσώπως και δια ζώσης. Τυχόν χρήση ψηφιακών εργαλείων επιτρέπεται, εφ’ όσον εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της ψηφοφορίας και δεν αντιλέγει κανείς από τους υποψήφιους/ες στην αντίστοιχη διαδικασία.
  4. Μεταξύ της απόφασης διοργάνωσης προκριματικής εκλογής και της ημερομηνίας διεξαγωγής της πρέπει να μεσολαβεί τουλάχιστον ένας (1) μήνας. Κατ’ εξαίρεση, το διάστημα αυτό μπορεί να συντομεύεται στην περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών.
  5. Το αρμόδιο για τη διεξαγωγή της προκριματικής εκλογής όργανο κατά περίπτωση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επί ίσοις όροις παρουσίαση των υποψηφιοτήτων».

Sports in

Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024