Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεροβασίλη: Εκλογή αρχηγού σύμφωνα με το καταστατικό - Αυτονόητη η παραμονή μου στον ΣΥΡΙΖΑ

Γεροβασίλη: Εκλογή αρχηγού σύμφωνα με το καταστατικό – Αυτονόητη η παραμονή μου στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Όλγα Γεροβασίλη εξήγησε πως «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται ένα μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη»

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και αφού είχε ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.

Η κυρία Γεροβασίλη, άφησε μία αιχμή κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι στη δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία της, «έκανε μία παράλειψη, δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη».

Και εξήγησε πως «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται ένα μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

«Το συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει τη διαδικασία»

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, υποδεχόμενος την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά (σ.σ. και με κάλπες και ψηφιακά), για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει».

Από την πλευρά της, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε πως το συνέδριο θα αποφασίσει αύριο, Κυριακή, για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού.

Προσέθεσε, όμως, ότι «το συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει τη διαδικασία εκλογής – δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη».

Όσο για τη δέσμευση του Στέφανου Κασσελάκη, την επομένη της εκλογής προέδρου να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για το τι θα πράξει η ίδια, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024