Έτοιμη για μια ιστορική αλλαγή στο άλμα εις μήκος είναι η IAAF.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θέλει να καταργήσει τη βαλβίδα και θα το δοκιμάσει άμεσα. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της World Athletics Τζον Ρίτζον, μετά από ανάλυση των στοιχείων από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των προσπαθειών στο μήκος ήταν άκυρες.
Μετρήθηκαν μόνο τα άλματα του τελικού και προέκυψε ότι τα 20 στα 60 στο μήκος ανδρών κι άλλα τόσα στο γυναικών βγήκαν άκυρα, τα 22 (πάντα στα 60) στο τριπλούν ανδρών και τα 15 στο γυναικών.
Η αναμονή των τριάντα δευτερολέπτων μέχρι να γίνει γνωστή η επίδοση είναι καταστροφική για το αγώνισμα και την κάλυψή του.
«Δεν θα χάνεται κανένα άλμα»
Σύμφωνα με τον Ρίτζον θα δοκιμασθεί πειραματικά να βγει η βαλβίδα στο σημείο απογείωσης και να μπει απλά μια ζώνη στην θα καταγράφεται το πάτημα του άλτη. Από το σημείο αυτό θα μετράται και η προσπάθεια. Έτσι δεν θα χάνεται κανένα άλμα. «Αυτό θα αυξήσει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό. Θα το δοκιμάσουμε φέτος σε αγώνες με ελίτ αθλητές. Αν οι δοκιμές δεν έχουν το αποτέλεσμα που περιμένουμε, τότε δε θα το εφαρμόσουμε ποτέ στους μεγάλους αγώνες» σημείωσε στην παρουσίαση της καινοτομίας για το μήκος ο Τζον Ρίτζον που συμπλήρωσε ότι αναζητείται και ο τρόπο να καταγράφεται αμέσως η επίδοση για να μην υπάρχει η αναμονή των 30 δευτερολέπτων μέχρι να βγει αν είναι έγκυρο ή άκυρο το άλμα.
Όλα έγκυρα και η μέτρηση θα γίνεται από το σημείο απογείωσης. Για να δούμε…
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού προέτρεψαν τον Ράφα Μπενίτεθ να μην δίνει σημασία στις φήμες και του ζήτησαν να αλλάξει την εικόνα της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια.
Η ΚΕΔ και ο Λανουά έχουν επικεντρωθεί να βγουν χωρίς παράπονα τα πρωταθλήματα που βρίσκονται στην τελική ευθεία και αφήνουν στην άκρη την εκπαίδευση που ούτως ή άλλως θύμιζε «παπαγαλία»!
Την ποινή του αποκλεισμού για έξι αγωνιστικές στον Τζανλούκα Πρεστιάνι επέβαλε η UEFA για ομοφοβική και όχι ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους, όπως έκρινε. Οι τρεις είναι με αναστολή.