Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Disney «ρίχνει» 1,5 δισ. δολάρια στην Epic και το Fortnite μεταμορφώνεται

Η Disney «ρίχνει» 1,5 δισ. δολάρια στην Epic και το Fortnite μεταμορφώνεται

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ της Disney και του Fortnite

Η Disney και η κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite, Epic Games, συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός «ανοιχτού σύμπαντος παιχνιδιών και ψυχαγωγίας». Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, η Disney αποκάλυψε ότι επενδύει 1,5 δισ. δολάρια σε μετοχές της Epic.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα είναι αυτό το εγχείρημα  που μοιάζει με metaverse είναι λιγοστές, ωστόσο με ανακοίνωσή της η Disney έδωσε κάποιες λεπτομέρειες.

Εκτός του ότι θα είναι μια εμπειρία παιχνιδιών παγκόσμιας κλάσης και θα συνεργάζεται με το Fortnite, το νέο «σύμπαν» θα προσφέρει μια πληθώρα ευκαιριών στους παίκτες να παίξουν, να παρακολουθήσουν, να ψωνίσουν και να ασχοληθούν με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες από τη Disney, την Pixar, τη Marvel, το Star Wars, το Avatar και άλλα. Οι gamers του PS5 αλλά και του Xbox θα μπορούν να δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες, να εκφράζουν το fandom τους με έναν ξεχωριστό τρόπο Disney και να μοιράζονται περιεχόμενο μεταξύ τους με τρόπους που αγαπούν. Όλα αυτά θα υποστηρίζονται από την Unreal Engine.

Αυτό μοιάζει πολύ με την πρόσφατη συνεργασία της Epic με τη Lego. Το 2022, η Epic έλαβε μια επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων – η οποία μοιράστηκε μεταξύ της Sony και της KIRKBI, μιας επενδυτικής εταιρείας με επικεφαλής την οικογένεια πίσω από τη Lego – η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του παιχνιδιού επιβίωσης Lego Fortnite νωρίτερα φέτος.

Το λανσάρισμα αυτό ήταν μέρος μιας νέας εποχής για το Fortnite, καθώς η Epic έκανε μια σημαντική προσπάθεια να επεκταθεί πέρα από τις συνήθειες του παιχνιδιού battle royale, μετατρέποντάς το σε μια πλατφόρμα για άλλα είδη παιχνιδιών και εμπειριών. Η κυκλοφορία του Lego Fortnite συνδυάστηκε με το Fortnite Festival (ένα μουσικό παιχνίδι από τους δημιουργούς του Rock Band) και το Rocket Racing (ένα αγωνιστικό από το στούντιο πίσω από το Rocket League).

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ της Disney και του Fortnite, καθώς ένας τεράστιος αριθμός χαρακτήρων Star Wars, Marvel και άλλων χαρακτήρων της Disney έχουν εμφανιστεί στο παιχνίδι. Πίσω στο 2020, υπήρξε μια ολόκληρη σεζόν με θέμα τη Marvel στο παιχνίδι battle royale.

Ολα τα παιχνίδια για τις κονσόλες PS5 και Xbox μπορείτε να τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr  ενώ θα τα παραβάλετε εύκολα, στην ώρα τους στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι ότι το SHOPFLIX κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει κάθε μέρα με διαφορετικές εκπλήξεις. Τώρα με κάθε παραγγελία σας κάνει δώρο κουπόνι 5€ για την επόμενη σας αγορά! Και το καλύτερο; Οσες φορές και να αγοράσετε… τόσα κουπόνια 5€ θα κερδίσετε!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024