Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αναμένεται να παραδώσουν νέα παρτίδα όπλων και πυρομαχικών στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Αναμένεται να παραδώσουν νέα παρτίδα όπλων και πυρομαχικών στο Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να παραδώσουν μια νέα παρτίδα όπλω στο Τελ Αβίβ ανάμεσά τους βόμβες και πυροκροτητές βομβών καθώς και κιτ καθοδήγησης βομβών.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να παραδώσει μια νέα παρτίδα όπλων στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων βομβών, κιτ καθοδήγησης Joint Direct Attack Munition (JDAM) και πυροκροτητές βομβών, παρά τις αμερικανικές εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η ποσότητα των όπλων που πρόκειται να παρασχεθούν είναι αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν οι πηγές. Την Παρασκευή, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι έθεσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την ανάγκη προσωρινής κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα για να επιτραπεί η απόσυρση των εναπομεινάντων κρατουμένων, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει από το Ισραήλ να επιχειρήσει μια χερσαία επίθεση μεγάλης κλίμακας όσο εξετάζεται αυτή η πρωτοβουλία, σύμφωνα με το Sputnik.

Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες πριν αποστείλουν το φορτίο να ζητήσουν την έγκριση της αρμόδια επιτροπής του Κογκρέσου

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 27.708 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά (σ.σ. Το 70% των συνολικών απωλειών) και έχει τραυματίσει περισσότερους από 67.500.

Οι συνθήκες στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει επιβάλει πλήρη πολιορκία στο πυκνοκατοικημένο έδαφος, κόβοντας τα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό, τα τρόφιμα και το νερό στους περισσότερους από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν εκεί. Εκτοπισμένοι θεωρούνται άνω των 1.8 εκατ. πολιτών, εκ των οποίων η πλειονότητα βρίσκεται στη Ράφα, όπου αναμένεται επίθεση.

Στις 24 Νοεμβρίου, το Κατάρ μεσολάβησε για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για προσωρινή εκεχειρία και την ανταλλαγή ορισμένων κρατουμένων, καθώς και για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Η εκεχειρία παρατάθηκε αρκετές φορές και έληξε την 1η Δεκεμβρίου.

Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι υποπολλαπλάσια των φορτηγών που περνούσαν στην αποκλεισμένη Γάζα πριν την έναρξη του πολέμου. Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες πριν αποστείλουν το φορτίο να ζητήσουν την έγκριση της αρμόδια επιτροπής του Κογκρέσου, κάτι που σημαίνει πως μπορεί και να απορριφθεί η αποστολή, ενώ σίγουρα αναμένεται να καθυστερήσει χρονικά η παράδοση .

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024