Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: O εκτοπισμός των κατοίκων της Γάζας είναι απαράδεκτος, αλλά θα αντιμετωπιστούν ανθρωπιστικά

Αίγυπτος: O εκτοπισμός των κατοίκων της Γάζας είναι απαράδεκτος, αλλά θα αντιμετωπιστούν ανθρωπιστικά

Ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου δήλωσε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου πως ο εκτοπισμός των κατοίκων της Γάζας είναι απαράδεκτος, όμως όσοι φτάσουν στην χώρα θα αντιμετωπιστούν ανθρωπιστικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου δηλώνει ότι ενώ η χώρα του θα αντιμετωπίσει τους αμάχους με ανθρωπιστικό τρόπο, ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων παραμένει απαράδεκτος. «Δεν είναι στις προθέσεις μας να παρέχουμε ασφαλείς περιοχές ή εγκαταστάσεις, αλλά απαραιτήτως αν αυτή ήταν μια περίπτωση θα αντιμετωπίσουμε με την ανθρωπιά που είναι απαραίτητη», λέει ο Σαμέχ Σούκρι στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Η Αίγυπτος φέρεται να έχει προετοιμάσει μια περιοχή στα σύνορα με τη Γάζα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει Παλαιστίνιους σε περίπτωση που μια ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Ράφα προκαλέσει έξοδο μέσω των συνόρων. Πηγές περιέγραψαν αυτό ως μια κίνηση έκτακτης ανάγκης. Η Αίγυπτος έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι κάνει τέτοιες προετοιμασίες.

«Οι ένοπλες δυνάμεις δημιουργούν μια ζώνη εφοδιασμού για την υποδοχή βοήθειας» λέει ο Κυβερνήτης του Βορείου Σινά

«Αυτό είναι πολύ υποθετικό. Ασχολούμαστε συνεχώς με τη συντήρηση των συνόρων μας, οπότε νομίζω ότι είναι βιαστικό να βγάζουμε συμπεράσματα για το τι συνιστούν αυτές οι δραστηριότητες», λέει ο Σούκρι για την οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρείται γύρω από τα σύνορα.

«Ζώνη εφοδιασμού» το αποκαλεί ο κυβερνήτης της περιοχής

Ανεξάρτητα, ο κυβερνήτης του Βόρειου Σινά δήλωσε νωρίτερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις δημιουργούν μια ζώνη εφοδιασμού για την υποδοχή βοήθειας προς τη Γάζα.

Η περιοχή που δημιουργείται περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης για φορτηγά, αποθήκες, διοικητικά γραφεία και καταλύματα για τους οδηγούς, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Η Αίγυπτος έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα να εκτοπίσει Παλαιστίνιους στο Σινά -κάτι που σύμφωνα με το Κάιρο θα ήταν εντελώς απαράδεκτο- απηχώντας τις προειδοποιήσεις αραβικών κρατών όπως η Ιορδανία.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024